Vuković: Mislim da SPS ostaje sa DS

Programski dirktor CeSID-a i politički analitičar Đorđe Vuković smatra da će SPS ostati uz DS i da novog predsednika i izvršnu vlast očekuje kohabitacija.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

09:48

Default images

"Mislim da će SPS najverovatnije ostati u bloku sa DS, a to je manje više uz još jednog aktera dovoljno da se na nivou republike formira vlada", rekao je Vuković gostujući na RTS-u.

On je ocenio da pre svega od SPS i njihovog poimanja političke realnosti i budućnosti zavisi kako će vlada biti formirana, navodeći da ta stranka može i da odstupi od trenutnog političkog dogovora pošto sagleda svoj interes.

Vuković, međutim, smatra da će SPS ostati uz DS i da će vlast u Srbiji funkcionisati na osnovu kohabitacije.

"Teško je sada proceniti da li je to dobro ili ne, to zavisi i od predsednika i od vlade. U svakom slučaju bi bilo loše za građanje da postoje problemi između predsednika i vlade", ocenio je programski direktor CeSID-a.

Osvrćući se na izborne rezultate, on je izneo pretpostavku da će razlika između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića biti oko tri odsto, odnosno oko 100.000 glasova više u Nikolićevu korist.

"Mislim da će ova pobeda za SNS biti važna sa stanovišta podrške. U suštini neće dobiti značajan deo kolača vlasti, jer to što čini predsednika i predsedništvo je relativno mali broj ljudi da bi mogli da sprovedu neke značajne i korenite promene", ocenio je Vuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: