"Možemo u vladu sa SPS, LDP i URS"

Želimo u vladu sa strankama koje dele evropske vrednosti, a to su koalicija SPS-PUPS-JS, LDP i URS, kazao zamenik predsednika DS Dragan Đilas gostujući na B92.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.05.2012.

22:41

Default images

"DS želi da bude u vladi u kojoj će se postići dogovor o tome kakva će biti Srbija, sa strankama koje dele naše vrednosti i koje žele da se nastavi evropski put i borba protiv organizovanog kriminala. To vidim u strankama SPS-PUSP-JS, tu vidim LDP i tu vidim URS. " rekao je Đilas gostujući u emisiji "Odluka 2012." TV B92.

Đilas smatra da su građani dajući DS-u podršku od 22 odsto poručili da ne veruju da Srpska napredna stranka može da radi bolje od demokrata, ali da su isto tako strankama u vlasti poručili da neke stvari mora da se menjaju.

"Nama su građani rekli: dobro mi ne vidimo da su promene to što donosi SNS, mi hoćemo da vi nastavite, ali želimo da neke stvari menjate", rekao je Đilas koji je odbacio mogućnost da DS pravi vladu sa SNS-om.

Gostujući u istoj emisiji TV B92, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je rekao da njegova stranka ne može da pravi vladu sa DS. Lider "Preokreta" Čedomir Jovanović je indirektno poručio da će u drugom krugu predsedničkih izbora podržati Borisa Tadića.

"Ja očekujem da 20.maja što veći broj ljudi izađe na izbore i podrži sve ono što je Boris Tadić do sada uradio kao predsednik Srbije a ne predsednik DSa i očekujem da će omogućiti da po treći put bude predsednik Srbije. Predsednički izbori, Boris Tadić za predsednika, idemo dalje", rekao je Đilas koji je SNS zamerio što nije podržala, kako je naveo, evropske zakone u prethodnom sazivu parlamenta.

Đilas je da je zadovoljan rezultatima u Beogradu, ali da mu je žao što je u glavnom gradu bila najslabija izlaznost, kao i da apsolutno ne razume glasače "belih listića".

Podsetimo, predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je podrška kandidatu DS-a Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora "logični nastavak" dosadašnje saradnje, ali da ne bi išao u koaliciju sa LDP -om.

RIK je saopštila privremene rezultate za poslanike Skupštine Srbije na osnovu 97,51 odsto biračkih mesta.

Najbolji rezultat ostvarila je lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", odnosno 73 mandata u Skupštini Srbije. Lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" osvojila je 67 mandata. Treća po snazi je koalicija Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS, sa osvojenih 44 mandata.

Zatim slede lista DSS-Vojislav Koštunica koja je osvojila 21 mandat, "Preokret" sa 20, URS sa 16, SVM sa 5, Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin dobila dva poslanička mandata. Lista "Sve zajedno" ima jedan osvojen mandat, kao i lista "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: