Svet

Utorak, 20.11.2018.

14:42

Sankcije SAD nemačkim kompanijama? "Ovde se razilazimo"

Predstavnik nemačke vlade za transatlantsku saradnju Peter Bajer namerava da razgovara sa američkom stranom o sankcionoj politici SAD prema Rusiji i Iranu.

Izvor: B92, Sputnik

Sankcije SAD nemačkim kompanijama?
Foto: Getty images/Miguel Villagran

Peter Bajer je izjavio da, iako su Evropa i SAD bliske kada je reč o ciljevima u vezi sa Iranom i Rusijom, njihova mišljenja o tome koja su sredstva ispravna u ovom trenutku se razilaze, prenosi Sputnjik.

"Kritički se odnosim prema tome što SAD nameravaju da uvedu sankcije nemačkim preduzećima ako budu trgovala sa Iranom i to na osnovu sporazuma koji je bio izrađen zajedno s Amerikancima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, nemačka preduzeća ne smeju da budu kažnjena zbog toga što uvoze gas u Nemačku, poštujući pritom zakone sopstvene zemlje.

"Želim da prenesem našim međunarodnim partnerima: Nemačka je zemlja u koju se mogu pouzdati", dodao je Bajer.

Podsetimo, u sklopu američkih sankcija Iranu Vašington je zapretio da će da uvede i sekundarne sankcije protiv zemalja i kompanija koje nastave da posluju sa Teheranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: