Kolaps prvog dana - ništa od 300km/h, kasnio 2h

Prvi dan nove brze železničke linije nemačkog preduzeća "Dojče ban" koja povezuje Berlin i Minhen protekao je uz neprijatnost zbog kašnjenja, prenosi AP.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

08:09

Kolaps prvog dana - ništa od 300km/h, kasnio 2h
Foto: EPA/Steffens/POOL

Voz iz Minhena ka glavnom gradu Nemačke imao je tehnički problem u Nirnbergu i prebačen je na sporiju liniju, a u Berlin je stigao dva sata kasnije nego što je planirano.

Vozovi na brzoj liniji idu brzinom i do 300 kilometara na čas i trebalo bi da putovanje sa ranijih šest smanje na manje od četiri sata.

Nemačka železnica otvorila je novu liniju brzih vozova od Berlina do Minhena nadajući se da će konkurisati avio-saobraćaju pošto skraćuje vreme putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: