Putin im doneo poklon, oni kupili još 700 tona

Kompanije iz Rusije prodale su oko 700 tona sladoleda Kinezima u 2016. godini.

Svet

Izvor: B92

Petak, 30.12.2016.

13:11

Putin im doneo poklon, oni kupili još 700 tona
(Foto: Getty images)

"Predstavnici Kine pokazuju veliko interesovanje za kupovinu sladoleda“, rekao je Vladimir Mikluševsk,i guverner oblasti u Rusiiji koja je poslala najviše sladoleda u Kinu.

Prema rečima guvernera, prodaja sladoleda u Kini znatno je porasla od samita G20.

Podsetimo, tada se ruski predsednik Vladimir Putin sastao s jednim kineskim privrednikom koji mu je tom prilikom rekao da u njegovoj zemlji nije dozvoljen uvoz ruskog sladoleda u većim količinama.

“Iznenadili ste me zabranom izvoza sladoleda, kao da je to naše nacionalno nasleđe ili kulturna vrednost. Prvi put čujem za to", rekao je tada Putin, najavivši da će od sada predsedniku Sjiu nositi na poklon sladoled svaki put kada se sastanu.

Putin je obećanje ispunio i Đinpingu doneo ledeni poklon. Kinezi su odmah unovčili poklon i od gesta napravili i biznis.

U Kini je na snazi zabrana uvoza svih mlečnih proizvoda iz Rusije, osim sladoleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: