Etihad, suvlasnik Er Srbije, najavio otkaze

Avio-prevoznik Etihad ervejz saopštio je da "sve konkurentniji ambijent" na tržištu vazdušnog saobraćaja prisiljava kompaniju na neodređeni broj otpuštanja.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2016.

08:26

Etihad, suvlasnik Er Srbije, najavio otkaze
Foto: Thinkstock

Nacionalni avio-prevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je u vlasništvu emirata Abu Dabi, najavio je redukovanje radne snage u nedelju uveče, prenosi agencija AP.

Etihad je u saopštenju opisao najavljena otpuštanja kao "odmereno smanjenje broja zaposlenih u nekim poslovnim delovima".

Portparol Etihada Updeš Kapur odbio je da iznese bilo kakve pojedinosti, a u saopštenju kompanije je navedeno da će otpuštanja biti sprovedena na "fer, strukturni i transparentan način".

Etihad ima kod-šer ugovore sa oko 50 vazduhoplovnih kompanija u svetu i ima vlasnički udeo u avio-kompanijama Er Berlin, Er Sejšels, Džet ervejz, Er Srbija, Alitalija i Virdžin Australija. Raspolaže flotom od oko 120 aviona.

UAE je takođe dom dugolinijskog avio-prevoznika "Emirejts" sa sedištem u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: