Investitori hrle u Jagodinu, posao za još 450

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavljuje nove investicije u ovaj grad, koje će otvoriti daljih 450 radnih mesta.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

08:57

Investitori hrle u Jagodinu, posao za još 450
Foto: Tanjug

Marković se trenutno nalazi u Beču, gde je razgovarao sa privrednicima iz Italije koji žele da investiraju u Jagodinu.

Italijanski investitori nameravaju da investiraju u izgradnju proizvodnog postrojenja na 9,5 hektara površine, objasnio je Marković.

On je kazao da je već sve dogovoreno oko te investicije i da je planirano da se predugovor potpiše za pet dana.

Nova investicija doprineće daljem zapošljavanju Jagodinaca, pošto je planirano da se otvori 450 novih radnih mesta.

Marković najavljuje da će i iduće godine biti investicija u ovaj grad u koji je do sada uložilo 10 privrednika iz Italije, i po jedan iz Rusije, Austrije i Nemačke.

"Zašto u Jagodinu dolaze investitori? U Jagodini imaju najbolje uslove, dajemo besplatno zemljište. Istovremeno moram da konstatujem da politička stabilnost, koju imamo u Srbiji, pruža investitorima sigurnost. Oni sada dolaze i u druge gradove, ali i dalje najviše u Jagodinu", kazao je on.

Marković je ujedno pozvao i Srbe u dijaspori, koji žele da ulažu novac, da ne budu više gastarbajteri u Evropi, već dođu u Srbiju i investiraju, i budu poslodavci u svojoj domovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: