Oštra pravila EU "ubijaju" tržište penzija?

Budućnost profitabilnosti penzionog tržišta odrediće da li će osiguravajuće kompanije zadržati svoja sedišta u Velikoj Britaniji.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2015.

15:05

Default images
Foto: Thinkstock.com

Njegova profitabilnost je znatno pod uticajem novih pooštrenih propisa Evropske unije (EU) o kapitalu, izjavio je zamenik guvernera Banke Engleske (BoE), Endrju Bejli.

Novi propisi EU pod nazivom "Solventnost II" stupaju na snagu u januaru, a Bejli kaže da su britanske osiguravajuće kuće na putu da ispune rok, prenosi Rojters.

Članovi Finansijskog komiteta britanskog parlamenta zatražili su od Bejlija informaciju u vezi sa tim da li će stroži propisi EU naterati pojedine osiguravajuće kuće da smanje svoje prisustvo u Britaniji i Evropskoj uniji, navodi britanska agencija.

"Veći problem u Britaniji je taj kako će tržište štednje za penziju izgledati u budućnosti. Verovatno će to u budućnosti više izgledati kao jedna industrija za upravljanje aktivama", izjavio je Bejli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: