Ako nećete "mistrale", evo vam bar alat

Francuska softverska kompanija i partner kompanije "DCNS“ u proizvodnji "mistrala“, "Daso sistemi“, spremna je da pruži alate za 3-de softversko modelovanje.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 21.06.2015.

09:15

Default images
Foto: Beta/AP

rancuska kompanija za 3-de modelovanje "Daso sistemi“ je spremna je da sarađuje sa Rusijom u izgradnji nosača helikoptera sličnih "mistralima“, rekao je potpredsednik kompanije Mišel Telije agenciji RIA Novosti u intervjuu na manifestaciji "Paris er šou“, jednoj od najvećih svetskih izložbi avionske i odbrambene industrije.

"Daso sistemi“ deo su "Daso grupe“, najveće svetske firme za 3-de modelovanje — koja obuhvata više od 12 sektora, a najpoznatija je u avijaciji — paralelno sa francuskim brodogradilištem "mistrala“ "DCNS“. Francuska vlada je obustavila transport nosača helikoptera "Mistral“ izgrađenih za Rusiju od 2014. Pored 3-de modelovanja, kompanija pruža proizvodnju, saradnju i automatizaciju rešenja kolektivno poznatih kao upravljanje životnim ciklusom proizvoda.

"U skladu sa našom međunarodnom obavezom i nastavkom desetogodišnjeg partnerstva, spremni smo da ponudimo svoje najnaprednije tehnologije i rešenja u oblasti pomorskog 3-de modelovanja ruskoj brodogradnji i da budemo dragocen tehnološki partner u njenoj strategiji razvoja“, izjavio je Telije.

Telije nije rekao da li je kompanija je učestvovala u razvijanju nosača "mistral“, ali je rekao da je kompanija klijent.

"’DCNS‘ je naš klijent u određenoj oblasti, ali ovo je poverljivo pitanje“, dodao je Telije. Klijenti "Daso sistema“ su "Boing“, "Erbas“ i rusko civilno vazduhoplovstvo "Suhoj“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: