Bankrotirani Meks preuzeli Turci

Turski holding "Eroglu" preuzeo je vlasništvo nad bankrotiranim holandskim lancem odeće Meks, s ciljem da u tom sektoru unapredi sopstvenu aktivnost.

Svet

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

08:49

Default images

Iznos transakcije još nije saopšten, a vlasnik turskog holdinga, Nuretin Eroglu, ocenio je da postoje brojne mogućnosti razvoja za Meks, prenosi belgijski list Libr.

"Meks raspolaže sa oko 500 prodavnica u 56 zemalja širom sveta, s godišnjim prihodima od oko 1,2 milijarde evra. Nadamo se da će naše ime u tom segmentu značiti ubuduće mnogo više zahvaljujući ovoj akviziciji", izjavio je Eroglu.

Eroglu Holding ima više od 600 prodavnica u 38 zemalja, uključujući Rusiju, Ukrajinu i Nemačku. Kompanija najavljuje da planira otvaranje 100 novih prodavnica Meksa u Turskoj u narednih pet godina.

Holandski lanac trgovinskih radnji odeće Meks proglasio je bankrotstvo pred trgovinskim sudom u Amsterdamu početkom decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: