"Zlatna decenija" je prošlost

Države Latinske Amerike će ove godine ostvariti rast od samo 1,1 odsto, što je najsporiji tempo njihovog rasta za poslednjih pet godina.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

08:24

Default images

To je saopštila Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Latinsku Ameriku i Karibe (ECLAC), a procene su da će se privredni rast zemalja tog regiona u 2015. oporaviti, na 2,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prenosi agencija Frans pres.

Kao razlog za usporavanje rasta zemalja Latinske Amerike u ovoj godini, ECLAC navodi usporeni i neujednačeni globalni oporavak od ekonomske krize, zatim pad cena sirovina, rastuću finansijsku neizvesnost i oskudnu dinamiku u latinoameričkoj spoljnoj tražnji.

Prema ocenama Frans pres, najnoviji podaci su potvrda da je "zlatna decenija" ubrzanog privrednog rasta tog regiona završena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: