Najplaćeniji šef, a nema profita

Najplaćeniji izvršni direktor u Sjedinjenim Američkim Državama Šarif Suki na čelu je firme koja do sada nije ostvarila nikakav profit.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 29.08.2014.

17:15

Default images

Šarif Suki je prošle godine zaradio 107 miliona evra, 38 puta više nego drugi najplaćeniji američki direktor.

Kompanija Cenier Enerdži, koja se bavi istraživanjima na polju dobijanja prirodnog gasa iz naftnih škriljaca, koju vodi Suki, do sada je poslovala bez profita.

Akcije ove firme od 2008. su porasle 1.800 odsto zbog velike nade investitora u njene projekte. Ccenier Enerdži u mestu Sabina Pas u državi Luizijana gradi terminal koji će koštatiti oko šest milijarde dolara.

Firma Ccenier, koja je dobila dozvolu za izvoz tečnog gasa u sve zemlje sveta, počeće od 2015. godine da snabdeva gasom Veliku Britaniju, Južnu Koreju, Indiju i Španiju. Za taj projekat je veoma zainteresovan i niz drugih azijskih investitora.

Petinu akcija ove kompanije kupio je singapurski državni fond Termasek, zajedno sa singapursko-honkonškim fondom RRJ. U Čenier će, kako je najavljeno, investirati i kineski državni fond Ccajna Investment Korporejšn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: