Delta nudi Gradu: Delimo dobit od Sava centra

Kompanija Delta holding, koja se jedina javila na javni konkurs za Sava centar, saopštila je da je spremna da preuzme eventualni gubitak u poslovanju tog centra

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2018.

17:51

Delta nudi Gradu: Delimo dobit od Sava centra
(Foto: Thinkstock)

S druge strane, ukoliko poslovanje Sava centra bude pozitivno, kompanija je spremba da dobit deli sa Gradom Beogradom.

Kompanija "Delta holding" jedina je poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom.

"Delta holding je spreman da, ako postane suvlasnik Sava centra, preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u poslovanju tog centra, a da dobit deli sa Gradom Beogradom ukoliko je bude", naveo je potpredsednik Delta Holdinga i regionalni direktor InterContinental Hotels Grupe Živorad Vasić u pisanom saopštenju.

Inače, ova kompanija ima rok do 20. juna ove godine da dostave ponudu sa pratećom dokumentacijiom.

Iz "Delte" poručuju da mogu "da obnove i podignu na noge kongresni centar Sava".

"Nudimo Beogradu nešto što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu, da eventualni gubitak ide na račun Delte kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo", objašnjava Vasić.

Dva su razloga za takvu ponudu, poručuju iz Delte.

"Veoma smo motivisani za obnovu Sava centra, jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu, a i za Deltin hotelski biznis. Drugo, Delta ima veliko iskustvo u hotelskom biznisu, ima i finansije i kadrove i zato smo veoma optimistični u pogledu rezultata, ako dobijemo priliku da upravljamo ovim jedinstvenim kongresnim centrom u zemlji", kaže Vasić.

Napominje da su spremni da ulože 25 miliona evra i da rekonstruišu kompletan Sava centar kako bi Beograd dobio kongresni centar u rangu najboljih u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: