Srbija

Subota, 17.06.2017.

10:55

Kreće kolosek kod Bele Reke, stavlja se "tepih"

Kompanija ruskih državnih železnica "RŽD Internešnl" otpočela je polaganje koloseka u tunelu "Bela Reka“ na pruzi Beograd - Bar, saopštila je ta kompanija.

Izvor: Tanjug

Kreće kolosek kod Bele Reke, stavlja se
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

"U tunelu 'Bela Reka' na deonici Resnik-Valjevo, pruge Beograd-Bar, koja je deo evropskog saobraćajnog Koridora 11, počeli su radovi na polaganju koloseka, uz primenu tehnologije elastomernog tepiha", piše u saopštenju RŽD-a.

Kako navode, ova tehnologija je već poznata u svetu, a sada se, ističu, po prvi put primenjuje u okviru modernizacije železnice u Srbiji.

Tunel, čija dužina iznosi više od 3,8 km, izgrađen je 1958. godine i od tada se nije renovirao.

"RŽD Internešnl" je započela rekonstrukciju objekta u decembru 2016. godine, a za to vreme, kažu, bili su izvedeni radovi na odvodu vode sa zidova tunela i rekonstrukcija njegovog podnožnog svoda.

Nakon zamene šinskog polja i Š uređaja i kontaktne mreže, brzina vozova je povećana sa 50 na 120 kilometara na čas, kažu u ovom predužeću.

Radovi na rekonstrukciji deonice Resnik Valjevo, navode oni, odvijaju se u skladu sa Aneksom 4. 1 uz Ugovor, koji su potpisali "RŽD Internešnl“ d. o. o. i "Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. u decembru 2015. godine.

Planirani rok za realizaciju projekta, navode, je jun 2018. godine, a njegova ugovorna vrednost iznosi oko 80 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

8 h

Podeli: