Gradili od Istanbula do Izmira, sad bi Frušku goru

Kompanija Nurol želi da učestvuje u izgradnji brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, takozvanog Fruškogorskog koridora.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

18:28

Gradili od Istanbula do Izmira, sad bi Frušku goru
(Foto: Thinkstock.com)

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i sekretar za saobraćaj Nenad Grbić razgovarali su sa predstavnicima kompanije "Nurol" iz Turske čiji predstavnici su izrazili zainteresovanost za učešće u izgradnji brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, takozvanog Fruškogorskog koridora.

Direktor i zamenik direktora kompanije "Nurol", jedne od vodećih u građevinskom sektoru u toj zemlji, Nuretin Akdeniz i Serdar Uluocak, istakli su da je ta kompanija zainteresovana da učestvuje u izgradnji koridora, u onom obliku za koji su zainteresovane obe strane, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kompanija je iskazala interesovanje za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije i mogućnost da učestvuje u finansiranju čitavog projekta.

Sekretari Galić i Grbić preneli su turskim investitorima da je projekat saobraćajnog koridora kroz Frušku goru uvršten u red prioritetnih projekata od nacionalnog značaja i upoznali predstavnike kompanije "Nurol" sa projektnom dokumentacijom.

Inače, turska kompanija "Nurol" jedna je od vodećih kompanija u toj zemlji u građevinskom sektoru.

"Nurol" postoji više od pet decenija i posluje u 18 zemalja na tri kontinenta.

Od mnogobrojnih projekata te kompanije, izdvaja se izgradnja puta od Istanbula do Izmira, u dužini od 400 kilometara sa visećim mostom, koji je po veličini drugi u Evropi, a četvrti u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: