Beograd je spreman za investicione dane

Grad Beograd, Privredna komora Beograda i Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF) organizuju drugi po redu investicioni forum "Beogradski investicioni dani".

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

13:57

Beograd je spreman za investicione dane
Foto: Thinkstock

Forum počinje sutra, u ponedeljak, u "Centru Sava".

Kako su naveli organizatori, na forumu će se učesnicima obratiti Aleksandar Vučić, premijer Vlade Republike Srbije, Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine, Siniša Mali, gradonačelnik Grada Beograda, Milivoje Miletić, predsednik Privredne komore Beograda i Ana Bovan, predsednik CEDEF-a.

"Beogradski investicioni dani" traju do 26. oktobra.

Na Forumu će se predstaviti investicioni potencijali srpske prestonice sa osnovnom namerom da se sklope konkretni sporazumi i realizuju projekti, izjavio je ranije za Studio B pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević.

Na ovoj manifestaciji prošle godine učestvovalo je više od 600 potencijalnih investitora iz više od 20 zemalja, a očekuje se da ove godine taj broj bude i veći.

"Rezultat prošlogodišnje konferencije je, između ostalog, i uspešan ugovor između kineske i naše kompanije, koji je tada vredeo 20 miliona dolara. To je i suština ovih konferencija, koje nisu svrha same sebi već konkretni dogovori kojima će se pokazati privredni ambijent Srbije i Beograda i prezentovati konkretni projekti na „B2B" sastancima zainteresovanih sagovornika", rekao je Milosavljević.

On je istakao da je suština ovakvih skupova pokazati da i Beograd i Srbija ne zaboravljaju nijednog investitora i da se time pokazuje odnos prema onima koji žele da ulažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: