"Nema ko nije čuo za nas, stigli Turci i Kinezi"

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić ocenio je da se taj grad budi iz učmalosti i dinamično razvija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

09:14

Foto: Thinkstock

On je podsetio na nedavno otvorenu fabriku investitora iz Turske "Tibet modu", a uskori počinje, kako je rekao, da radi i fabrika vlakana "Eurofiber" investitora iz Kine. Dolazak su najavili i Švajcarci.

"Proaktivnost nas je dovela do tačke u kojoj nema iole ozbiljnijeg potencijalnog investitora u jugositočnoj Evropi koji nije čuo za Ćupriju i njene dobre performanse", ocenio je Erić.

Uz investitore iz Turske i Kine pohodili su nas i predstavnici "Cumtobela" iz Austrije, Kompanije "Leon" iz Nemačke, a "Dekomet AG" iz Švajcarske najavio izgradnju savremene fabrike za proizvodnju nameštaja. Tu je i jedna domaća kompanija, namenske proizvodnje "Jugoimport SDPR, istakao je Erić.

On je najavio izgradnju atletskog stadiona, ali i ozbiljne investicije u zdravstvu.

Na svečanoj sednici uručena su priznanja i nagrade, učenicima generacije ćuprijskih škola kao i diplome novim počasnim građanima opštine, a ove godine su ih dobili savetnik u kabinetu premijera Đorđe Mančić, predstavnik kineske firme "Eurofiber" Džang Džiguo, predstavnici "Tibet Mode" Burak Galip Akur i Melih Sengul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

17 h

Podeli: