Neće biti "toplotnog udara" na novčanike

Ekipe "Novosadske toplane" koriste svaki dan da privedu kraju remonte, rekonstrukcije i priključenja na toplovod, kako bi sistem spremno dočekao hladne dane.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

13:56

Neće biti
Foto: Thinkstock

U isto vreme, i pored obimnih radova, iz ovog preduzeća poručuju da "toplotnog udara" na novčanike potrošača neće biti.

Novosađani, čiji su stanovi priključeni na sistem JKP "Novosadska toplana", i ove zime će se, potvrđeno je iz ovog preduzeća, grejati po ceni koja je snižena u martu ove godine. Po kvadratu, grejanje će tako, bez PDV, koštati 92,36 dinara po kvadratnom metru, pišu Večernje novosti.

Cene svih usluga, objašnjavaju u "Toplani", korigovane su na inicijativu Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, a najveći procenat smanjenja bio je za toplu potrošnu vodu - 6,15 odsto po kubnom metru, i za grejanje za stambene korisnike za 5,77 odsto po kvadratnom metru.

“Cene usluga neće se povećavati u predstojećem period. Upućivanje takvog zahteva gradskim vlastima kao osnivaču ovog preduzeća nije u planu”, ističu u "Toplani".

Nove cene, inače, primenjuju se od 1. maja, pa je aktuelna cena grejanja, bez PDV, za stambene potrošače 92,36 dinara po kvadratnom metru.

Toplana se kao i većina komunalnih preduzeća u Novom Sadu, suočava sa dugovima nesavesnih potrošača, ali, i pored toga, kako kažu, redovno izmiruju sve obaveze prema dobavljačima energenata.

“Potrošači, koji umesto po kvadratu, plaćaju po utrošenoj energiji, plaćaju 5,39 dinara po kilovat-satu, za utrošenu energiju i 230,11 dinara po kilovatu, za instalisanu snagu. Posle nekoliko godina, u kojima su cene usluga našeg preduzeća rasle, pravilnom poslovnom politikom, ekonomičnim poslovanjem i likvidnošću omogućeno je da cene budu niže”, preciziraju u "Toplani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: