Srbija

Ponedeljak, 25.07.2016.

09:41

Vulin o Juri i Geoksu: Bilo je nepravilnosti

Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je u Juri i Geoksu bilo nepravilnosti i da se država bori protiv svakog kršenja zakona bez obzira od koga ono dolazi

Izvor: Tanjug

Vulin o Juri i Geoksu: Bilo je nepravilnosti
Foto: Tanjug

Vulin je za RTS rekao da je Jura poklonila Inspekciji rada automobile 2013. godine i da ne može da ulazi u motive zašto se to radilo pre nego što je preuzeo vođenje tog ministarstva, ali da je u njegovom mandatu sprovođen zakon.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, u protekle dve godine imala više inspekcija nego od kako je došla u Srbiju i to uglavnom po prijavi radnika i to onih koji nisu više u radnom odnosu.

''Mi ne možemo da pomognemo nekome ko više nije u radnom odnosu. Bilo je nepravilnosti u Juri, one su ispravljene, za to su čak i kažnjeni'', rekao je Vulin, dodajući da je kontrolisan i Geoks i to na osnovu prijave radnika iz proizvodnje, budući da je poslodavac organizovao prekovremeni rad više nego što zakon dozvoljava.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, platila taj prekovremeni rad, ali ju je ministarstvo upozorilo da to ne može i da prekovremeni rad mora biti organizovan u skladu sa zakonom.

''Svakako ćemo ponovo da proverimo, to je ono što možemo da radimo i što ćemo raditi”, naveo je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: