Uz grmljavinu kamen temeljac za Ikeu/FOTO

Kompanija Ikea svečano je označila početak radova na izgradnji prve robne kuće u Srbiji, pored auto-puta Beograd-Niš, kod naplatne rampe Bubanj Potok.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2016.

12:09

Uz grmljavinu kamen temeljac za Ikeu/FOTO
Foto: Tanjug

“Biće ovo veliki uspeh za kompaniju da radi u zemlji koja prvi put otvara robnu kuću. Srbija je u Ikeinim planovima od devedesetih godina i važna je za Ikeu”, rekao je direktor kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke.

Prema njegovim rečima, do 2025. godine Ikea planira da otvori 13 robnih kuća u regionu, koje bi pokrivala kancelarija u Srbiji, odnosno u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Rumuniji.
Foto: B92
Takođe je kazao da Ikea ne znači samo prodaju već će raditi i na tome da stekne nove dobavljače u Srbiji.

Vanoverbeke se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i gradskoj vlasti na izuzetnoj podršci i saradnji koju su imali.
Foto: B92
“Uradili ste fantastičan posao na stvaranju povoljne poslovne klime. Iako je divan dan, većina pravnih stvari treba tek da se uradi”, rekao je on, citirajući izjavu osnivača te švedske kompanije.
Foto: B92
Početak izgradnje prve robne kuće Ikea u Srbiji, otvorili su premijer Aleksandar Vučić, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i direktor razvoja Ikee u Srbiji Vladislav Lalić.

Otvaranje robne kuće se očekuje na leto 2017. godine. Robna kuća će se prostirati na više od 30.000 kvadratnih metara imaće 1.500 parking-mesta, restoran s više od 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane i igraonicu.

Robna kuća će kupcima ponuditi inspiraciju za uređenje prostora i pun asortiman od 9.500 artikala za uređenje doma po cenama koje će biti pristupačne građanima Srbije .

Investicija kompanije Ikea u prvu robnu kuću iznosi 70 miliona evra i biće otvoreno 300 novih radnih mesta. Izgradnja je poverena kompaniji Strabag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: