Za tri meseca legalizovano 1.800 objekata

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je stanare bespravno podignutih zgrada u opštini Palilula.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2016.

13:13

Za tri meseca legalizovano 1.800 objekata
Foto: Thinkstock

"Zajedničkim radom građana - stanovnika ovih stanova, Sekretarijata za legalizaciju grada Beograda pronađen je način da se ovi stanovi ozakone i legalizuju", rekao je Mali.

"Došao sa da im kažem da će sutra dobiti rešenje i nalog za plaćanje takse u iznosu od 5.000 dinara," rekao je Mali građanima koji šest godina pokušavaju da reše problem legalizacije 68 stanova u zgradi u ulici Slanački put 23a i 23b.

"Nakon uplate te takse, vlasnici ovih stanova dobiće papire, biće uknjiženi i biće vlasnici svojih stanova," najavio je Mali.

On kaže da je od početka primene Zakona o ozakonjenju u Beogradu izdato 800 rešenja i hiljadu naloga za plaćanje taksi.

"Kada se plate te takse, imaćemo 1.800 rešenih predmeta u postupku legalizacije za samo tri meseca, što je ozbiljan rezultat ove gradske uprave," zaključio je gradonačelnik.

U glavnom gradu, rekao je Mali, ima više od dve stotine hiljada zahteva za legalizaciju, zbog čega je pozvao sve građane da dođu u Sekretarijat za poslove legalizacije objekata, kako bi se otklonile sve eventualne prepreke.

Aleksandar Jovičić, potpredsednik Izvršnog odbora i šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda kaže da mu je čast da vidi primenu zakona u čijem je donošenju i sam učestvovao u praksi i dodao da je to dokaz "da ono što smo rekli, to smo i uradili" i da je cilj da u naredne četiri godine reše problemi koji će građanima omogućiti bolji život.

Slađana Jaguz, predsednica skupštine stanara ovog objekta, zahvalila se u ime komšiluka gradonačelniku i gradskom sekretaru za poslove legalizacije objekata Nemanji Stajiću na ličnom angažmanu da se objekat od oko 3.180 kvadrata konačno ozakoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: