Trajal prodaje eksploziv vredan 5 mil €

Poslovodstvo Trajal korporacije iz Kruševca potpisalo je pet ugovora vrednih oko pet miliona evra sa domaćim i stranim partnerima.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 26.12.2015.

15:42

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Reč je o prodaji proizvoda Fabrike eksploziva i pirotehnike, kojima je zaokruženo potpisivanje ugovora za narednu godinu, odnosno obezbeđen rad svih pogona.

"Prošle nedelje smo potpisali ugovore o prodaji proizvoda i upošljavanju kapaciteta obe gumarske fabrike, pre toga ugovor o prodaji proizvoda fabrike zaštitinih sredstva, tako da smo praktično zaokužili ciklus potpisivanja ugovora za 2016.godinu, koji će obezbediti puno upošljenje svojih proizvodnih pogona”, kazao je novinarima generalni direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić.

Odgovarajući na pitanje o privatizaciji Trajala koji je na spisku 17 strateških preduzeća koja su ostala pod zaštitom države od naplate poverilaca, on je kazao da bi sledeće nedelje trebalo da se zna kakva će biti odluka nadležnih o pripajanju Fabrike ekploziva i Fabrike zaštitnih sredstava odbrambenoj industriji.

"U slučaju da te dve fabrike odu pod okrilje Ministrstva odbrane, druge dve (gumarske) će rešenje, odnosno kupca, tražiti kroz formu kontrolisanog stečaja. Ima firmi koje se interesuju za to, verujem u pozitivan ishod jer je fabrika u dosta dobrom stanju, ima potpisane ugovore, kvalitetne proizvode i upošljena je možda i najviše u poslednjih nekoliko decenija", rekao je on.

Direktor transporta u Trajal korporaciji Milan Rakić je kazao je da je to preduzeće kupilo savremeno vozilo za posebne namene, odnosno za prevoz eksploziva i eksplozivnih materija. To je, kako je naveo, prvo vozilo u Srbiji za te namene, urađeno po evropskim standardima, za koje je izdvojeno 13,8 miliona dinara.

U Trajal koporaciji ima oko 1.160 radnika. Prva privatizacija, kada je krajem 2006. godine kompanija bila prodata bugarskom Brikelu, poništena je krajem 2013. godine. Dugovanja Trajala, prema ranijim informacijiama, iznose oko 130 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

23 h

Podeli: