"Stari EPS od 1. jula odlazi u istoriju"

U Elektroprivredi Srbije potpisani su ugovori o statusnim promenama. Od 1.jula privredna društva za proizvodnju uglja i struje pripajaju se Javnom preduzeću EPS

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2015.

15:48

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Stari način organizacije EPS-a odlazi u istoriju i ustupa mesto jakom, organizovanijem i vertikalno integrisanom EPS-u”, istakao je direktor EPS Aleksandar Obradović.

“Umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri, a uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura poslovanje EPS-a biće efikasnije i profitabilnije", objasnio je Obradović.

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, Obradović je potpisao ugovor o statusnoj promeni sa direktorima dosadašnjih privrednih društava za proizvodnju uglja i energije, a potpisan je i ugovor o formiranju jednog operator distributivnog sistema, po kojem će privredna društva za distribuciju struje Elektrodistribucija Beograd, Elektrovojvodina, Elektrosrbija, Jugoistok i Centar od 1. jula poslovati pod novim imenom EPS Distribucija.

Saglasnost na odluke o statusnoj promeni Vlada Srbije dala je 29. maja, dok je Nadzorni odbor JP EPS ove odluke usvojio 25. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: