Ležaljka na Adi 500 dinara

Pojedini kafići na Savskom jezeru pokušavaju da love u mutnom i naplaćuju mobilijar na plaži.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2015.

19:49

Default images
Foto: Thinkstock.com

Vreli dani u Beogradu odvode mnoge sugrađane do Ade Ciganlije, međutim, oni koji su za vikend želeli da uz kaficu uhvate malo boje kraj Savskog jezera bili su neprijatno iznenađeni. Naime, konobari nekih kafića na makiškoj strani tražili su im da, pored naručenog pića, plate i ležaljke.

Među "iznenađenima" bila je i sugrađanka Gorica Marjanović. "Otišla sam sa drugaricama i u nameri da se malo odmorimo od šetnje sele smo na ležaljke i naručile piće. Međutim, konobar nam je tada rekao da se korišćenje ležaljke naplaćuje 500 dinara, a kafa ili neko drugo piće plaća odvojeno! Bile smo u šoku! Za nas četiri trebalo je da izdvojimo 2.000 samo za ležaljke, plus još novca za piće. Za te pare možemo da odemo na ručak", priča ogorčena sugrađanka.

Iz rukovodstva JP "Ada Ciganlija" kažu da do sada nisu imali slične prijave korisnika. Međutim, ugostitelji nemaju prava da naplaćuju ležaljke.

Jedino što ugostiteljski objekti mogu da naplaćuju na delu plaže koji po ugovoru pripada njihovom lokalu jeste piće, i to uz obavezno izdavanje fiskalnog računa.

Iz popularnog kluba "Koketa", jednog od retkih u kome su bili spremni da pričaju na ovu temu, kažu da kod njih naplaćivanje plažnog mobilijara nikada nije bila praksa.

"Niti je po pravilniku, niti smo ikada imali ideju da naplaćujemo ležaljke na kojima se ljudi sunčaju. Plaća se samo piće", rekla je Tihana Mirković, ispred ovog kafića.
Građani koji ipak naiđu na ovakve zahteve ugostiteljskih radnika, mogu slobodno da se požale JP "Ada Ciganlija" na restorane koji nepravilno posluju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: