"Zaradićemo povećanje veće od 10%"

Predstavnici sindikata smederevske železare kažu da su spremni za nove izazove, zahvalili su se državi na pomoći i poručili da će se odužiti svojim radom.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

11:23

Default images
Foto: Tanjug

"Ovo je novi početak posle svih iščekivanja, nadanja i propalih tendera, ne samo za radnike Železare već i za ceo grad i metalsku industriju", istakao je predsednik Samostalnog sindikata u Železari Siniša Prelić.

On je kazao da njegove kolege ne kriju zadovoljstvo što će konačno imati mirniju situaciju, kao i da su proteklih dana dobijali podršku od sugrađana s obzirom da će i oni zahvaljujući radu Železare imati novu šansu. "Dobio sam veliki broj poziva, od kolega iz Prve Petoletke u Trsteniku, EI Niš, iz Majdanpeka, Bora, Novog Sada i Pančeva, koji su nas sve pozdravili sa željom da i njih nešto slično zadesi", rekao je Prelić.

On je dodao da ta preduzeća vide šansu u povećanju proizvodenje smederevske Železare.

Kada je reč o poslu, ističe Prelić, radnici Železare znaju da rade i tu neće biti nikakvih problema, samo treba novi menadžment da obezbedi dovoljno sirovina i tržište.

Predsednik Sindikata ASNS u Železari Saša Čolić poručio je da su radnici apsolutno spremni da pruže svoj maksimum s obzirom da su dugo čekali ovaj trenutak.

Prema njegovim rečima, u Železari sada postoji dobra kombinacija iskusnih radnika i vrhunskih menadžera sa dobrim referencama.

Čolić kaže da sada ima i dovoljno novca tako da će radnici u potpunosti moći da ispune zadatke.

"Zahvalni smo državi koja je mnogo učinila za nas i sada smo u prilici da joj vratimo tako što će oko 5.000 zaposlenih podići bruto domaći proizvod za jedan odsto u ovoj godini", rekao je Čolić i izrazio očekivanje da će sledeće godine biti profita, ali i da će zarade biti veće.

Novi menadžment holandske firme HPK Inženjering preuzeo je danas upravljanje Železarom Smederevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: