BG dobija "Novi Pazar fešn centar"

Predstavnici 20 novopazarskih firmi, članica Udruženja za razvoj privatnog preduzetništva "Progres", potpisali su ugovore o zakupu lokala u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2015.

09:01

Default images
Foto: Freeimages

To udruženje je ranije pokrenulo inicijativu za osnivanje "Novi Pazar fešn centra" u Beogradu, da bi na jednom mestu, u beogradskom Belmaks centru, bili najpoznatiji brendovi iz ovog dela Srbije.

Generalni direktor beogradskog Belmaksx centra Vladan Obradović rekao je novinarima posle potpisivanja ugovora da će "Novi Pazar fešn centar" početi da radi početkom marta ove godine.

"S obzirom da se radi o renomiranim i kavlitetnim proizvođačima, ne sumnjamo da će to imati poseban odjek u beogradskom regionu, ali i u celoj Srbiji. Naš centar će dati značajan doprinos tome da ove novopazarske firme prošire prodaju u regionu, a kasnije i u zemljama Evropske unije", rekao je Obradović.

Predsednik udruženja "Progres" Šućo Kurtović rekao je da su oni zadovoljni uslovima ugovora, koje su potpisali na godinu dana.

"Dobili smo popust za zakup lokala od tri-četiri evra po kvadratu, odnosno po lokalu od 120 do 200 evra. Belmax centar će nam voditi i online prodaju, a osim toga i reklamiraćemo se na njihovom sajtu", rekao je Kurtović.

On je istakao da će svaka od ovih 20 firmi povećati proizvodnju, ali i zaposliti nove radnike u Novom Pazaru i u Beogradu.

Udruženje za razvoj privatnog preduzetništva "Progres" ima 190 članova, proizvođača tekstila, trenerki, veša, čarapa i zavesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: