Evo kako do bolje saradnje sa Kinom

Koordinaciono telo za saradnju sa Kinom u oblasti infrastrukture trebalo bi da se otvori u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.11.2014.

17:26

Default images

U okviru mehanizma saradnje 16 nacionalnih koordinatora zemalje centralne i istočne Evrope (CIEZ)i Kine biće predloženo da se u što kraćem roku u Beogradu formira Koordinaciono telo za saradnju sa Kinom u oblasti infrastrukture, saopštilo je Ministarstvo energetike i rudarstva.

Osnivanje Koordinacionog tela za saradnju u oblasti infrastrukture u Beogradu inicirala je potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za saradnju Srbije sa Kinom, na sastanku nacionalnih koordinatora Kina-zemlje centralne i istočne Evrope u Beogradu.

U radu skupa učestvovao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, i zamenik ministra spoljnih poslova Kine Vang Čao.

Razlog za osnivanje Koordinacionog tela za saradnju sa Kinom je taj da se realizuju svi projekti koji se odnose na saobraćajnu i putnu infrastrukturu, navodi se u saopštenju.

Zajednički je konstatovano da je ostvaren veliki napredak u saradnju zemlja regiona sa Kinom, kao i da saradnja nacionalnih koordinatora pokazuje snažnu vitalnost i obostranu zainteresovanost da se dalje unapređuje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Na skupu u Plati Srbije predstavljen je izveštaj o realizovanju Smernica saradnje, usvojenih na Samitu predsednika Vlada, dogovorenih u novembru 2013. godine, u Bukureštu.

Učesnici sastanka iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ostvarenom kroz mehanizam Kina - zemlje centralne i istočne Evrope, jer je doprinela značajnom intenziviranju saradnje ovog regiona, kao i NR Kine i EU.

Aktivnosti usvojene u Smernicama iz Bukurešta u velikoj meri su realizovane, a započeto je i dosta novih aktivnosti, posebno u saradnji u oblastima saobraćajne infrastrukture i energetike, kao i na un

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: