Francuski VINCI hoće BG aerodrom?

Francuska kompanija VINCI zainteresovana je za aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu, piše Politika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

11:53

Default images

Kako se navodi, detalji za sada nisu poznati, za sada se ne zna da li će se i drugi investitori pojaviti onog momenta kada se obznani da je aeroddrom "Nikola Tesla" spreman za privatizaciju ili za davanje eventualnih koncesionih prava, što je izglednije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da će premijer Francuske Manuel Vals, koji u Beograd stiže sutra, dovesti i privrednike spremne da ulože u Srbiju i naveo da je Srbija najzainteresovanija za gradnju još jedne piste i proširenje kapaciteta beogradske vazdušne luke.

Među potencijalnim investitorima naći će se, kako saznaje Politika, i predstavnici kompanije VINCI.

Francuska kompanija VINCI već upravlja sa 23 aerodroma u Francuskoj, Portugali i Kambodži. VINCI je vodio bitku i za aerodrom u Ljubljani sa nemačkim "Fraportom", piše "Politika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: