Kupuje vreme, a šta će biti s nama?

Sindikat industrije Srbije pozvao je Vladu Srbije da prestane da odlaže reševanje problema zaposlenih u preduzećima u restrukturiranju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

15:55

Default images

Kako su naveli, odlaganje problema radnike tih preduzeća dovodi u još gori položaj.

"Kao što država od građana traži i očekuje da ispunjavaju svoje obaveze očekujemo da i država ispunjava svoje obaveze kao odgovoran vlasnik prteduzeća u restrukturiranju. A ako to nije u stanju, neka to javno i saopšti", saopštio je taj sindikat.

On podseća da je u tim preduzećima zaposleno oko 60.000 radnika, u većini radnici rade a ne primaju nikakve zarade, nemaju zdravstveno osiguranje, ne uplaćuje im se radni staž, a vlasnik je država Srbija.

Prema njihovom mišljenju oglas za prikupljanje ponuda o zainteresovanosti za 500 preduzeća poslužio je kao "dodatna kupovina vremena i izbegavanje obaveza prema preduzećima u restrukturiranju koja su u vlaništvu države".

"Radnici mogu da ne primaju plate po dva, tri, šest meseci, godinu dana! Da nemaju zdravstveno osguranje, da nemaju plaćen prevoz a moraju da dolaze na posao. Da li ovako nešto postoji u svetu?", pitaju se u tom sindikatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: