Srbija

Petak, 05.09.2014.

12:49

Nekad ELP, sada pumpa NIS-a (FOTO)

Naftna industrija Srbije investirala je oko 250 miliona evra u razvoj maloprodajne mreže u poslednje tri godine, kaže generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

Izvor: Beta

Default images

On je na otvaranju nove NIS-ove pumpe, na autoputu kod Sava centra, rekao da je time početo ulaganje u benzinske stanice i u Beogradu.

Kravčenko je dodao se to nije desilo ranije jer je bilo puno problema sa imovinskim pitanjima.
Foto: Tanjug
On je rekao da su nove gradske vlasti u Beogradu za pet meseci uradile više nego što su prethodne za nekoliko godine, što je omogućilo da NIS realizuje svoju investiciju.

Kravčenko je najavio da će NIS u 2015. nastaviti rekonstrukciju benzinskih pumpi u glavnom gradu Srbije.
Foto: Tanjug
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da NIS i Grad Beograda i uspešno sarađuju i dodao da očekuje da će NIS nastaviti ulaganja u nove i moderne benzinske pumpe, jer čine da Beograd bude lepši i savremeniji.

U NIS-u su naveli je benzinska stanica kod Sava centra kupljena na tenderu i renovirali je u skladu sa strogim ekološkim propisima, tako da ima separatore za prečišćavanje otpadnih voda, a rezorvoari za gorivo imaju dvostruki plašt za zaštitu podzemnih voda i zemljišta.
Foto: Tanjug
Kravčenko je rekao da sada, nakon rekonstrukcije i zahvaljujući dobrim proizvodima, novim servisima i gorivima NIS-a, kao što je ono Ultra D, očekuje da će ta pumpa moći da konkuriše najpoznatijim NIS-ovim benzinski stanicama, kao što su Zmaj 1 i 2.
Foto: Tanjug
Generalni direktor NIS-a je zahvalio gradonačelniku Beograda Siniši Malom i ostalom rukovodstvu grada Beograda za pomoć koju su pružili NIS-u po pitanju rešenje i imovinsko-pravnih problema u Beogradu vezanih za benzinske pumpe.

Kravčenko je u znak zahvalnosti uručio gradonačelniku Beograda i predstavnicima gradske uprave NIS-ovu lojaliti super karticu, kojoj će se, kako je najavio, za nekoliko meseca pridružiti još tri, četiri nova poslovna partnera.
Foto: Tanjug
Maloprodajna mreža NIS-a obuhvata više od 400 benzinskih stanica u Srbiji i zemljama regiona (Bosna i Hercegovina, Rumunija, Bugarska) i posluje pod dva brenda - NIS Petrol i Gasprom.

Većinski vlasnik NIS-a je ruska kompanija Gaspromnjeft sa 56,15 odsto akcija, Vlada Sribije ima 29,9 odsto, a preostale akcija su u vlasništvu malih akcionara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: