"500 L neće tako lako u Rusiju"

Neće biti lako da se zona slobodne trgovine sa Rusijom proširi i na "fijat 500l", cigarete i stari sir, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.07.2014.

21:02

Default images

Prema njegovim rečima, o visini rudne rente koju NIS plaća u Srbiji biće formirane radne grupe.

"Razgovarali smo o NIS-u i rudnoj renti i dogovor je da oni koji sarađuju te probleme rešavaju. Dogovorili smo formiranje radnih grupa i to ćemo na takav način da rešavamo", rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije u Moskvi.

Upitan da li će Rusima, čiji je Gaspromnjeft većinski vlasnik NIS-a, ostati rudna renta od tri odsto, Vučić je odgovorio da bi on "to gledao malo kompleksnije". Dodao je da su prethodne vlasti su napravile loš aranžman.

"Mi ćemo uspeti da i tako loš aranžman uspeti da koliko, toliko promenimo i napravimo boljim", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će NIS preuzeti pančevačku Petrohemiju, Vučić je kao gluposti odbacio navode da će Srbija Rusima pokloniti Petrohemiju.

"Petrohemija je u ogromnom minusu, kapital je negativan, dužni smo 300 plus 240 plus 250 miliona evra... Mi Boga molimo da neko ko može da spusti cenu gasa i primarnog benzina uzme Petrohemiju i sačuva nam 1.750 zaposlenih i može da pravi posao", rekao je Vučić, i podsetio da je to preduzeće jedan od najvećih izvoznika i privrednih subjekata u Srbiji.

Upitan o zahtevu Srbije da se zona slobodne trgovine sa Rusijom proširi i na "fijat 500l", cigarete i stari sir, Vučić je odgovorio da to neće biti lako i da je "dobio obećanja da će ruska strana to razmotriti".

"Razgovarali smo i o velikom trgovinskom centru u Moskvi i radu naših građevinskih kompanija ali prvo moramo da napravimo ozbiljne građevinske kompanije i konzorcijum i da se ne sramotimo više na svakom mestu", rekao je Vučić.

Istakao je da nema nikakve sumnje da će Srbiji vrata u Rusiji u ekonomskom smislu biti otvorena.

"Naišli smo na iskren i otvoren odnos i zahvalan sam Rusima na tome", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: