Utorak, 08.07.2014.

21:02

"500 L neće tako lako u Rusiju"

Neće biti lako da se zona slobodne trgovine sa Rusijom proširi i na "fijat 500l", cigarete i stari sir, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta

"500 L neæe tako lako u Rusiju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

e

pre 9 godina

Onaj potpisani ugovor Srbije sa Ruskom federacijom o bescarinskoj trgovini robe proizvedene u Srbiji kako ja vidim biće primenjivan samo onako kako to odgovara ruskom partneru.U prevodu to znači da će Rusi zadržati naftna i gasna nalazišta na našoj teritoriji i da pored svojih i nalazišta na našoj teritoriji nama prodaju kao svoja, a mi nemožemo naše industrijske proizvode bez carine prodavati njima.Baš "zgodno"!Dakle mićemo moći prodavati sve naše poljoprivredne proizvode i oni će sve to konzumirati.Lepo su to zamislili i mi za par godina postajemo dužnička zemlja Rusije.Bože moj kada ćemo je opametiti.Naš narod, a naročito pretkodne vlade nikako da shvate zašto su bivše komunističke države galopom ušle u EU čim im se ukazala prilika.Mi izgleda moramo sami lupiti glavom o kamen da poverujemo da je tvrd.Može i ovako:Mi njima sva naša materijalna dobra skoro džaba, oni nama naplaćuju čak i naše resurse. Jedino oni nas nisu bombardovali, ali su se usaglašavali sa svim sankcijama koje smo dobili, i sada zauzeli su Krim, a kažu daće i dalje biti uz nas po pitanju Kosova. Mislim da bi posle svega trebao neki hirurški zahvat pa dža ili bu!

Svi politicari su lopovi

pre 9 godina

To samo ovde ima da NIS, a evo i Petrohemija (monopolisti) su radili u minusu ogromnom. Cim su Rusi "kupili" NIS, prve godine su imali par stotina miliona eur dobit.
Toliko o lopovluku, jer Rusi nista nisu pametni specijalno, samo je pokazano realno stanje NIS-a.

Naša posla

pre 9 godina

(moje ime, 8. jul 2014 22:17)
Zar stvarno mislite da Srbija ništa nije dobila povećavajući svoju energetsku stabilnost. Da ne računamo tranzit gasa...Pročitajte neki od htvatskih medija.

bane

pre 9 godina

Dakle, ne mogu da verujem na šta se sveo B92. Iako je verovatnoća da će ovaj komentar biti objavljen u domenu fantastike ipak će ga valjda "moderator" pročitati a on ne bi trebalo da je na nivou SNS botova čije se gomile najodvratnijih hvalospeva dnu dna od premijera Srbije, svakodnevno objavljuju na ovom portalu.
Iako ne bih voleo da je tako, sve mi se čini da je u pitanju ono "para vrti gde burgija neće"!

Alala

pre 9 godina

Svi problemi biće rešeni kroz bilateralne susrete srpskih i ruskih zvaničnika. najvažnije je da se ugovor oko izgradnje gasovoda " Južni tok" potpisao, i da su rešena sva tehnička pitanja oko izgradnje. Aleksandar Vučić je postigao ogromne rezultate u spoljnoj politici.Petrohemija i treba da bude povezana sa Rafinerijom Pančevo da bi umesto el.energuije korstila gas i da bilo omogućen razvoj polimerne tehnologije i tehnologije materijala.

mihailx

pre 9 godina

Ovakvi proizvodi i njihov plasman pod posebnim uslovima su teme koje se kod država asimetrične veličine tržišta pažljivo i dugotrajno dogovaraju. I pored svega, verujem da će premijer i vlada u narednom period dogovoriti i ozbediti dobar paket ekonomskih povlastica za plasman naše robe na Rusko tržište.

radmilo

pre 9 godina

sve je ovo farbanje
dajte ljudima hleba i igara i ludi narod ce da cuti ....
ok super je vucic toma i ekipa

kakve rezultate imamo da vidimo
isto tako od predhodnika da svedemo racune

nema nista bas nista

ovo su price za decu, nista nije postignuto

samo mali broj ljudi kompanija profitira u toj prici a vecina nema nista od toga svega
pa rus nece kao ni ostali svet kao ni mi sami bacati pare u rupu nego hoce korist da ima sto opravdano

to je trgovina

zasto zelezara se ne ponudi za 1 eur voestalpine austria?
koji prave sve cevi za juzni tok
i moze sve da se dunavom prevozi
od linza do panceva i dalje
jok rusima oni ce to ...
istao kao us steel...

zasto mercedes ne pravi autobuse kod ikarbusa nego jedan i to je to?
zasto? nisu opstine gradovi narucile od njih nego neke poljske solaris krseve koje ni u poljskoj nisu adekvatni

mi ne znamo da stitimo nase trziste i ne znamo da koristimo nase resurse to je problem svega.

strasno je to. sve.....

to kod RUSA ne prolazi

pre 9 godina

A zašto neće lako 500l u Rusiju? Zato što Rusi neće da finansiraju Italijane koji sklapaju u Srbiji automobile od delova koji proizvode u svojoj zemlji. Zapad je mislio da iskoristi položaj Srbije prema Rusiji da na osnovu toga profitira, dok bi Srbiji išle samo mrvice. Ako u Srbiji ne smeju ili neće da znaju neke stvari Rusi ih odlično poznaju i ne žele da ove povlastice što bi nama dali idu na račun nekog ko nije Srbija.

Jegor

pre 9 godina

Čekaj malo, pa ko je ovde lud? - ''Dodao je da su prethodne vlasti napravile loš aranžman''- pa sadašji ministar za spoljnu upotrebu, i njegovi puleni, su bili pregovarači!

g*nesh

pre 9 godina

Pozdrav Vucicu i pozdrav za sve botove koji ga ovde neizmerno hvale i lupaju sebi pluseve i drugima minuse.

Dragi botovi, ne razumete da to sto radite ide na stetu svih nas, pa i vama!

Neko spolja

pre 9 godina

"Razgovarali smo o NIS-u i rudnoj renti i dogovor je da oni koji sarađuju te probleme rešavaju..." Rudna renta, odnosno ruda u Srbiji je vlasništvo građana Srbije. O tome ne mogu da se dogovaraju oni koji te probleme rešavaju nego parlament Republike Srbije u kome sede predstavnici građana, vlasnika prirodnih bogatstava Srbije. Možda bi naš premijer umesto studija izvodljivosti Potemkinovih sela trebalo da pročita Ustav Srbije?

Prle

pre 9 godina

svaka čast premijeru, da je ranije došao na vlast imali bismo odlične odnose sa velikim silama, pa ne bismo morali da povećavamo: cene osiguranja, struje, porez, smanjunemo penzije,otpuštamo radnike, deca bi se lečila o trošku države, bg. na vodi bi bio useljen i da ne nabrajam ono što je ds uništio a no sad mora da obnavlja!
(deda, 8. jul 2014 23:55)

Da je ranije došao na vlast imali bismo Bulevar Ratka Mladića.

Dimitrije

pre 9 godina

Ljudi, pa je li vi znate šta se vozi u Rusiji i gde je Rusija? Pa niti jedan rus onaj autić smešan kao da su ga deca u vrtiću crtala neće voziti ni da mu platiš da ga vozi.

Građevinac

pre 9 godina

Saradnja građevinskih firmi sa Rusijom će izgledati otprilike ovako. Srpski tajkun, vlasnik firme pošalje radnike iz Srbije, tamo im uredno oduzmu pasoše a oni onda rade za malo čorbe.Nakon što izvuku živu glavu od "braće Rusa", doći će istraumirani nazad u Srbiju, a vlast će to verbalno osuditi kao neprihvatljivo, ali neće ni taknuti tajkuna, jer on zaboga finansira vlast. Tako to inače funkcioniše na Balkanu.

S S M

pre 9 godina

Vest je sama po sebi sročena optimistično i marketinški perfektno. ali koliko meda i mleka su vučkovi botovi u stanju da prospu u komentarima je fantastično. Njima bi uputio pozdrav i čestitku uz onu staru od Čika Jove Zmaja za koga su verovatno samo čuli;
"hulje lepo zbore al nitkovski rade"

Lugano

pre 9 godina

Opet prosla vlast, opet demagogija, na pocetku sam lakoverno pao na Vuciceve price, nadao se, kao i svaki normalan covek, nadao se da ce nam barem unuci ziveti u boljoj Srbiji, a sada vidim da ovde nema izlaza ni spasa. Ne postoji politicka opcija u Srbiji koja zeli dobro narodu, zele dobro samo sebi i svojim familijama.

IgorO

pre 9 godina

Znači ništa.


Vidim botovi krenuli u akciju hvalospeva, samo je problem što ili nisu pročitali tekst, ili ništa ne razumeju (možda ih Mića Jovanović nije naučio da čitaju sa razumevanjem)!? Vučić je dakle rekao: videćemo, biće teško, krivi su moji prethodnici, pokušaćemo, trudićemo se.

ZNAČI N I Š T A!!! Botovi, jel vam ovo kratko dovoljno jasno?

Rada

pre 9 godina

Ma sve ce ici tesko ili nikako.To su samo price i pricice. Rusi jednostavno hoce da imaju uporiste na Balkanu.
A sta bi sa Arapima?
A sta bi sa reformama?
A sta bi sa Zakonom ovom i onom nista? I jedno opet nista sa Rusima.

Komentator

pre 9 godina

Ovaj evgenije sto za rudnu rentu kaze da su prethodne vlade pravile lose aranzmane, JE ZA TE LOSE ARANZMANE U SKUPSTINI GLASAO, i ne samo to vec ih i zdusno podrzavao uz reci da su to NAJPOVOLJNIJI ARANZMANI ZA SRBIJU.

kuku

pre 9 godina

@ Nikola
U čemu je tvoj vođa genije? U kršenju Ustava i uvođenju međunarodnih granica u sopstvenoj državi? U našem lepom jeziku ta takve postoji poseban izraz!

Sonja

pre 9 godina

"500 L neće tako lako u Rusiju"
Da li postoji još neko ko tvrdi da je ovo srpski proizvod? Kada bi tek saznali šta piše sve u ugovoru sa FIAT-om, Etihadom... Mada, i ne moramo da znamo. Osećamo. Boli sve više i više. Bez vazelina.

8+554

pre 9 godina

Vidim da ovde ima mnogo pozitivnih komentara o Vucicu. I ja ga pdrzavam ili sam ga podrzavao, ali da li niko ne vidi da cena struje skace, porezi, cene tekstila, filsna telefonija... U redu ovo sto on ide da pregovara za Srbiju, ali dzaba to ako narod nema od cega da zivi.

pedja

pre 9 godina

- Južni tok - 2,1 milijarde kredita. vraćanje iz tranzitne takse (ako proradi gasovod)?
- petrohemija - ako neko razume, neka objasni šta je dogovoreno?
- rudna renta i 500L - ništa.
- tržni centar - magla.
Sve u svemu duplo golo od ove istorijski uspešne posete.

Maja

pre 9 godina

500L se ne proizvodi u Srbiji, već sa sklapa od delova proizvedenih u inostranstvu. Ovo je *činjenica*.

Zato, ne treba očekivati da ga rusi tretiraju kao srpski proizvod (jer nije).

ema

pre 9 godina

@nikola:
kako bre stite svoje interese? pa oni uvoze hiljade automobila iz nemacke,japan, koreje, francuske. Desetine hiljada. A nece ovaj fijat. Pa ko je tu u pravu? Da, da, mora da su Rusi ludi pa nece taj auto, a hoce sve druge iz nabrojanih zemalja. Ma oborite cenu pa ce njihovi seljani moci da kupe pa ce se i prodavati. Jel vi znate koliko se u Rusiji proda automobila godisnje? Nadjete podatke.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Poseta Vucica Moskvi je pozitivan vetar u leda Srbije, bar u nekoliko ako nije u svemu. Pa u svemu i ne moze, jer prethodne Vlasti su zabrljale kada je u pitanju Juzni tok, jer nisu stitile nase interese vec od frlje kako su Rusi predlozili ovi su bez pregovora potpisali. Jos nesto ovi sto nabijaju negative za solidne komentare neka im sluzi na cast.

Sandinista

pre 9 godina

botovi jel ovo isti čovek piše ili vam je to neka šifra sa po dva "s"?

Biće teško izvesti Fiat 500 u Rusiju, jer štite ssvoje tržište. Ali ne sumnjam da će Vučić i to uspeti! Čovek je genije.
(nikola, 08. jul 2014 22:13)

Od Francuske do Rusije, Vučić uspeva da izvuče ssve moguće za Srbiju. Ne sumnjam da će nam i rusi posle ove posete biti naklonjeniji.
(Jovan Pavić, 08. jul 2014 22:09)

Rusko tržište je ogromno. Biće to veliki usspeh za Srbiju, ako Vučić realizuje sve planove!
(Zoran Pristić, 08. jul 2014 22:15)

Ovako se bori za ssvoju zemlju. Ide od države do države i direktno pregovara. Svaka čast premijeru.
(Sanja Petrović, 08. jul 2014 22:18)

Najzad je neko seo ssa ruskim zvaničnicima i pokušao a izvuče maksimum za Srbiju!
(Mia Radović, 08. jul 2014 22:07)

zeus

pre 9 godina

Ima li jedan jedini poslovni aranzman koji su zuti ugovorili a da nisu obescenili srpsku imovinu I radnu snagu? Et, sad cemo trpeti njihove lose poteze narednih 20 godina.

Dejan

pre 9 godina

"Razgovarali smo i o velikom trgovinskom centru u Moskvi i radu naših građevinskih kompanija ali prvo moramo da napravimo ozbiljne građevinske kompanije i konzorcijum i da se ne sramotimo više na svakom mestu".
Znaci, ovo vise nije ni demagogija...

Vetrobran Kishiv

pre 9 godina

A niko ne prica o smanjivanju kapaciteta u fabrici u Kragujevcu? Vec ne rade petkom, salju radnike na mesec dana odmora, dve nedelje ce im biti placemo po 65%, a posle toga se ukida i treca smena. Velikom AV bi bilo bolje da pritisne žabare za novi model!

Podsetnik

pre 9 godina

@deda: Nije ovo Vučiću prvi put. Bio je Vučić u vlasti ranije (odgovoran za medijsku hajku na Ćuruviju), sa njegovim drugarima Tomom Diplomom i taticom iz Haga... Pa smo se u vreme njegove vladavine posvađali i zaratili sa najjačim državama sveta. Zbog Vučićeve ideologije izgiboše silni ljudi. Sećamo se mi Vučića dobro. Vučić je, zajedno sa svojim starijim diletantima uspeo toliko da uništi Srbiju, da narednih 100 godina neće moći da se oporavi. Sa ovom Vladom neće nikada sigurno...

Dragan

pre 9 godina

Koga briga za Fiat i njego 500L? Daj da zadrzimo ovaj trgovinski sporazum koliko mozemo, sad se vise ne pita samo Rusija. Tu su sad i druge zemlje koje se pitaju. A i vi ste preneli samo ono sto nije postignuto.

Leon

pre 9 godina

Ja ne znam na koga Vučić misli svaki put kada govori o tome da se sramotimo ali je jasno da upravo on najviše sramoti svoju zemlju i narod govoreći tako o nama.
Premijeru, ozbiljne građevinske firme u Srbiji postoje samo izgleda da nisu u Vašem talu.
Kada postanem premijer, prvi korak će mi biti da se izvinim za sve sramotno i ponizno što je Aleksandar Vučić rekao u ime Srbije.

Spin

pre 9 godina

Ljudi misle da ce sve lako da se pusti,prodaje itd...nisu ni svesni koliko treba naporno raditi i pregovarati da bi otisao na neko drugo trziste.Tako da nadam se da ce uskoro sve biti u redu i da ce se polako ali sigurno nasi proizovdi i ljudi naci tamo.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Зар могуће да га наш свемоћни Вођа није угурао на мала врата? Мислим, тог фићу!

Bojan, Kruševac

pre 9 godina

Čekaj bre! Ja il sam lud,il sam glup ili ova vrućina udara u glavu. Koliko Petrohemija duguje a najveći je izvoznik. Opet, ako sam dobro razumeo??? Kakvi li su tek ostali izvoznici? Možda je ipak samo vrućina i jako sunce?

deda

pre 9 godina

svaka čast premijeru, da je ranije došao na vlast imali bismo odlične odnose sa velikim silama, pa ne bismo morali da povećavamo: cene osiguranja, struje, porez, smanjunemo penzije,otpuštamo radnike, deca bi se lečila o trošku države, bg. na vodi bi bio useljen i da ne nabrajam ono što je ds uništio a no sad mora da obnavlja!

tadija

pre 9 godina

Poseta je u globalu bila uspesna, bilo je previse ocekivati da nam na sve zahteve potvrdno odgovore, mozda je i bolje tako, da se ne opustamo kako je sve lako, a zapravo pregovori i dogovori su uvek neizvesni negde se dobije ono sto se zeli negde ne, ali to ne znaci da se ne treba truditi i nastaviti sa ponudom nasih proizvoda.

moje ime

pre 9 godina

Sramota!

Za Petrohemiju se jedino donekle slazem.
Ovo ostalo je bruka i sramota! Danas, potpisali Juzni tok, a zauzvrat ne dobijamo apsolutno nista.

Jovan Pavić

pre 9 godina

Od Francuske do Rusije, Vučić uspeva da izvuče ssve moguće za Srbiju. Ne sumnjam da će nam i rusi posle ove posete biti naklonjeniji.

Борис Паунович

pre 9 godina

Неће бити.

То се већ годинама потенцира са наше стране, али је одавно објашњено да би то било могуће само у случају обостраног безцаринског увоза. Тада би се у Србију из Русије увозили са нултом царином аутомобили марки ФОРД, ФолксВаген, Тојота, Цитроен, Пежо, Мицубиши, Фиат, и остали који производе неке од својих модела у Русији. То би изазвало још већи хаос на нашем малом тржишту продаје нових аутомобила. А увозници се у Србији гризу и без тога...

Goran

pre 9 godina

ovo ne mozemo, ono nece biti lako, to nece ici.... stvarno fenomenalni razgovori i veliki uspeh svaka cast. jos ako uspemo da poklonimo petrohemiju pa mi smo na konju. bravo svaka cast

From Russia With Love (2014)

pre 9 godina

Nema sanse da nam Rusija odobri povlastice prilikom izvoza. Tacno je da se 2/3 komponenti napravi u Srbiji ali je to samo cca 1/3 vrednosti vozila. One najskuplje i najkompleksnije komponente koje cine ostalih 2/3 vrednosti vozila dolazi iz EU tako da je veoma tesko ostvariti preferencijalno poreklo kako bi smo imali povlastice prilikom izvoza iz Srbije za Rusiju (mozda na osnovu ostvarenog rada tj. proizvodnih operacija ali bas tesko).

BUSINESS INSIDER!

Bojan, Kruševac

pre 9 godina

Čekaj bre! Ja il sam lud,il sam glup ili ova vrućina udara u glavu. Koliko Petrohemija duguje a najveći je izvoznik. Opet, ako sam dobro razumeo??? Kakvi li su tek ostali izvoznici? Možda je ipak samo vrućina i jako sunce?

moje ime

pre 9 godina

Sramota!

Za Petrohemiju se jedino donekle slazem.
Ovo ostalo je bruka i sramota! Danas, potpisali Juzni tok, a zauzvrat ne dobijamo apsolutno nista.

Goran

pre 9 godina

ovo ne mozemo, ono nece biti lako, to nece ici.... stvarno fenomenalni razgovori i veliki uspeh svaka cast. jos ako uspemo da poklonimo petrohemiju pa mi smo na konju. bravo svaka cast

Jovan Pavić

pre 9 godina

Od Francuske do Rusije, Vučić uspeva da izvuče ssve moguće za Srbiju. Ne sumnjam da će nam i rusi posle ove posete biti naklonjeniji.

From Russia With Love (2014)

pre 9 godina

Nema sanse da nam Rusija odobri povlastice prilikom izvoza. Tacno je da se 2/3 komponenti napravi u Srbiji ali je to samo cca 1/3 vrednosti vozila. One najskuplje i najkompleksnije komponente koje cine ostalih 2/3 vrednosti vozila dolazi iz EU tako da je veoma tesko ostvariti preferencijalno poreklo kako bi smo imali povlastice prilikom izvoza iz Srbije za Rusiju (mozda na osnovu ostvarenog rada tj. proizvodnih operacija ali bas tesko).

BUSINESS INSIDER!

Борис Паунович

pre 9 godina

Неће бити.

То се већ годинама потенцира са наше стране, али је одавно објашњено да би то било могуће само у случају обостраног безцаринског увоза. Тада би се у Србију из Русије увозили са нултом царином аутомобили марки ФОРД, ФолксВаген, Тојота, Цитроен, Пежо, Мицубиши, Фиат, и остали који производе неке од својих модела у Русији. То би изазвало још већи хаос на нашем малом тржишту продаје нових аутомобила. А увозници се у Србији гризу и без тога...

deda

pre 9 godina

svaka čast premijeru, da je ranije došao na vlast imali bismo odlične odnose sa velikim silama, pa ne bismo morali da povećavamo: cene osiguranja, struje, porez, smanjunemo penzije,otpuštamo radnike, deca bi se lečila o trošku države, bg. na vodi bi bio useljen i da ne nabrajam ono što je ds uništio a no sad mora da obnavlja!

Sandinista

pre 9 godina

botovi jel ovo isti čovek piše ili vam je to neka šifra sa po dva "s"?

Biće teško izvesti Fiat 500 u Rusiju, jer štite ssvoje tržište. Ali ne sumnjam da će Vučić i to uspeti! Čovek je genije.
(nikola, 08. jul 2014 22:13)

Od Francuske do Rusije, Vučić uspeva da izvuče ssve moguće za Srbiju. Ne sumnjam da će nam i rusi posle ove posete biti naklonjeniji.
(Jovan Pavić, 08. jul 2014 22:09)

Rusko tržište je ogromno. Biće to veliki usspeh za Srbiju, ako Vučić realizuje sve planove!
(Zoran Pristić, 08. jul 2014 22:15)

Ovako se bori za ssvoju zemlju. Ide od države do države i direktno pregovara. Svaka čast premijeru.
(Sanja Petrović, 08. jul 2014 22:18)

Najzad je neko seo ssa ruskim zvaničnicima i pokušao a izvuče maksimum za Srbiju!
(Mia Radović, 08. jul 2014 22:07)

g*nesh

pre 9 godina

Pozdrav Vucicu i pozdrav za sve botove koji ga ovde neizmerno hvale i lupaju sebi pluseve i drugima minuse.

Dragi botovi, ne razumete da to sto radite ide na stetu svih nas, pa i vama!

Prle

pre 9 godina

svaka čast premijeru, da je ranije došao na vlast imali bismo odlične odnose sa velikim silama, pa ne bismo morali da povećavamo: cene osiguranja, struje, porez, smanjunemo penzije,otpuštamo radnike, deca bi se lečila o trošku države, bg. na vodi bi bio useljen i da ne nabrajam ono što je ds uništio a no sad mora da obnavlja!
(deda, 8. jul 2014 23:55)

Da je ranije došao na vlast imali bismo Bulevar Ratka Mladića.

Sonja

pre 9 godina

"500 L neće tako lako u Rusiju"
Da li postoji još neko ko tvrdi da je ovo srpski proizvod? Kada bi tek saznali šta piše sve u ugovoru sa FIAT-om, Etihadom... Mada, i ne moramo da znamo. Osećamo. Boli sve više i više. Bez vazelina.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Зар могуће да га наш свемоћни Вођа није угурао на мала врата? Мислим, тог фићу!

Vetrobran Kishiv

pre 9 godina

A niko ne prica o smanjivanju kapaciteta u fabrici u Kragujevcu? Vec ne rade petkom, salju radnike na mesec dana odmora, dve nedelje ce im biti placemo po 65%, a posle toga se ukida i treca smena. Velikom AV bi bilo bolje da pritisne žabare za novi model!

to kod RUSA ne prolazi

pre 9 godina

A zašto neće lako 500l u Rusiju? Zato što Rusi neće da finansiraju Italijane koji sklapaju u Srbiji automobile od delova koji proizvode u svojoj zemlji. Zapad je mislio da iskoristi položaj Srbije prema Rusiji da na osnovu toga profitira, dok bi Srbiji išle samo mrvice. Ako u Srbiji ne smeju ili neće da znaju neke stvari Rusi ih odlično poznaju i ne žele da ove povlastice što bi nama dali idu na račun nekog ko nije Srbija.

pedja

pre 9 godina

- Južni tok - 2,1 milijarde kredita. vraćanje iz tranzitne takse (ako proradi gasovod)?
- petrohemija - ako neko razume, neka objasni šta je dogovoreno?
- rudna renta i 500L - ništa.
- tržni centar - magla.
Sve u svemu duplo golo od ove istorijski uspešne posete.

tadija

pre 9 godina

Poseta je u globalu bila uspesna, bilo je previse ocekivati da nam na sve zahteve potvrdno odgovore, mozda je i bolje tako, da se ne opustamo kako je sve lako, a zapravo pregovori i dogovori su uvek neizvesni negde se dobije ono sto se zeli negde ne, ali to ne znaci da se ne treba truditi i nastaviti sa ponudom nasih proizvoda.

Podsetnik

pre 9 godina

@deda: Nije ovo Vučiću prvi put. Bio je Vučić u vlasti ranije (odgovoran za medijsku hajku na Ćuruviju), sa njegovim drugarima Tomom Diplomom i taticom iz Haga... Pa smo se u vreme njegove vladavine posvađali i zaratili sa najjačim državama sveta. Zbog Vučićeve ideologije izgiboše silni ljudi. Sećamo se mi Vučića dobro. Vučić je, zajedno sa svojim starijim diletantima uspeo toliko da uništi Srbiju, da narednih 100 godina neće moći da se oporavi. Sa ovom Vladom neće nikada sigurno...

radmilo

pre 9 godina

sve je ovo farbanje
dajte ljudima hleba i igara i ludi narod ce da cuti ....
ok super je vucic toma i ekipa

kakve rezultate imamo da vidimo
isto tako od predhodnika da svedemo racune

nema nista bas nista

ovo su price za decu, nista nije postignuto

samo mali broj ljudi kompanija profitira u toj prici a vecina nema nista od toga svega
pa rus nece kao ni ostali svet kao ni mi sami bacati pare u rupu nego hoce korist da ima sto opravdano

to je trgovina

zasto zelezara se ne ponudi za 1 eur voestalpine austria?
koji prave sve cevi za juzni tok
i moze sve da se dunavom prevozi
od linza do panceva i dalje
jok rusima oni ce to ...
istao kao us steel...

zasto mercedes ne pravi autobuse kod ikarbusa nego jedan i to je to?
zasto? nisu opstine gradovi narucile od njih nego neke poljske solaris krseve koje ni u poljskoj nisu adekvatni

mi ne znamo da stitimo nase trziste i ne znamo da koristimo nase resurse to je problem svega.

strasno je to. sve.....

IgorO

pre 9 godina

Znači ništa.


Vidim botovi krenuli u akciju hvalospeva, samo je problem što ili nisu pročitali tekst, ili ništa ne razumeju (možda ih Mića Jovanović nije naučio da čitaju sa razumevanjem)!? Vučić je dakle rekao: videćemo, biće teško, krivi su moji prethodnici, pokušaćemo, trudićemo se.

ZNAČI N I Š T A!!! Botovi, jel vam ovo kratko dovoljno jasno?

Jegor

pre 9 godina

Čekaj malo, pa ko je ovde lud? - ''Dodao je da su prethodne vlasti napravile loš aranžman''- pa sadašji ministar za spoljnu upotrebu, i njegovi puleni, su bili pregovarači!

Građevinac

pre 9 godina

Saradnja građevinskih firmi sa Rusijom će izgledati otprilike ovako. Srpski tajkun, vlasnik firme pošalje radnike iz Srbije, tamo im uredno oduzmu pasoše a oni onda rade za malo čorbe.Nakon što izvuku živu glavu od "braće Rusa", doći će istraumirani nazad u Srbiju, a vlast će to verbalno osuditi kao neprihvatljivo, ali neće ni taknuti tajkuna, jer on zaboga finansira vlast. Tako to inače funkcioniše na Balkanu.

Komentator

pre 9 godina

Ovaj evgenije sto za rudnu rentu kaze da su prethodne vlade pravile lose aranzmane, JE ZA TE LOSE ARANZMANE U SKUPSTINI GLASAO, i ne samo to vec ih i zdusno podrzavao uz reci da su to NAJPOVOLJNIJI ARANZMANI ZA SRBIJU.

8+554

pre 9 godina

Vidim da ovde ima mnogo pozitivnih komentara o Vucicu. I ja ga pdrzavam ili sam ga podrzavao, ali da li niko ne vidi da cena struje skace, porezi, cene tekstila, filsna telefonija... U redu ovo sto on ide da pregovara za Srbiju, ali dzaba to ako narod nema od cega da zivi.

kuku

pre 9 godina

@ Nikola
U čemu je tvoj vođa genije? U kršenju Ustava i uvođenju međunarodnih granica u sopstvenoj državi? U našem lepom jeziku ta takve postoji poseban izraz!

Neko spolja

pre 9 godina

"Razgovarali smo o NIS-u i rudnoj renti i dogovor je da oni koji sarađuju te probleme rešavaju..." Rudna renta, odnosno ruda u Srbiji je vlasništvo građana Srbije. O tome ne mogu da se dogovaraju oni koji te probleme rešavaju nego parlament Republike Srbije u kome sede predstavnici građana, vlasnika prirodnih bogatstava Srbije. Možda bi naš premijer umesto studija izvodljivosti Potemkinovih sela trebalo da pročita Ustav Srbije?

S S M

pre 9 godina

Vest je sama po sebi sročena optimistično i marketinški perfektno. ali koliko meda i mleka su vučkovi botovi u stanju da prospu u komentarima je fantastično. Njima bi uputio pozdrav i čestitku uz onu staru od Čika Jove Zmaja za koga su verovatno samo čuli;
"hulje lepo zbore al nitkovski rade"

Maja

pre 9 godina

500L se ne proizvodi u Srbiji, već sa sklapa od delova proizvedenih u inostranstvu. Ovo je *činjenica*.

Zato, ne treba očekivati da ga rusi tretiraju kao srpski proizvod (jer nije).

Leon

pre 9 godina

Ja ne znam na koga Vučić misli svaki put kada govori o tome da se sramotimo ali je jasno da upravo on najviše sramoti svoju zemlju i narod govoreći tako o nama.
Premijeru, ozbiljne građevinske firme u Srbiji postoje samo izgleda da nisu u Vašem talu.
Kada postanem premijer, prvi korak će mi biti da se izvinim za sve sramotno i ponizno što je Aleksandar Vučić rekao u ime Srbije.

Lugano

pre 9 godina

Opet prosla vlast, opet demagogija, na pocetku sam lakoverno pao na Vuciceve price, nadao se, kao i svaki normalan covek, nadao se da ce nam barem unuci ziveti u boljoj Srbiji, a sada vidim da ovde nema izlaza ni spasa. Ne postoji politicka opcija u Srbiji koja zeli dobro narodu, zele dobro samo sebi i svojim familijama.

Dimitrije

pre 9 godina

Ljudi, pa je li vi znate šta se vozi u Rusiji i gde je Rusija? Pa niti jedan rus onaj autić smešan kao da su ga deca u vrtiću crtala neće voziti ni da mu platiš da ga vozi.

Dejan

pre 9 godina

"Razgovarali smo i o velikom trgovinskom centru u Moskvi i radu naših građevinskih kompanija ali prvo moramo da napravimo ozbiljne građevinske kompanije i konzorcijum i da se ne sramotimo više na svakom mestu".
Znaci, ovo vise nije ni demagogija...

Rada

pre 9 godina

Ma sve ce ici tesko ili nikako.To su samo price i pricice. Rusi jednostavno hoce da imaju uporiste na Balkanu.
A sta bi sa Arapima?
A sta bi sa reformama?
A sta bi sa Zakonom ovom i onom nista? I jedno opet nista sa Rusima.

ema

pre 9 godina

@nikola:
kako bre stite svoje interese? pa oni uvoze hiljade automobila iz nemacke,japan, koreje, francuske. Desetine hiljada. A nece ovaj fijat. Pa ko je tu u pravu? Da, da, mora da su Rusi ludi pa nece taj auto, a hoce sve druge iz nabrojanih zemalja. Ma oborite cenu pa ce njihovi seljani moci da kupe pa ce se i prodavati. Jel vi znate koliko se u Rusiji proda automobila godisnje? Nadjete podatke.

Dragan

pre 9 godina

Koga briga za Fiat i njego 500L? Daj da zadrzimo ovaj trgovinski sporazum koliko mozemo, sad se vise ne pita samo Rusija. Tu su sad i druge zemlje koje se pitaju. A i vi ste preneli samo ono sto nije postignuto.

zeus

pre 9 godina

Ima li jedan jedini poslovni aranzman koji su zuti ugovorili a da nisu obescenili srpsku imovinu I radnu snagu? Et, sad cemo trpeti njihove lose poteze narednih 20 godina.

e

pre 9 godina

Onaj potpisani ugovor Srbije sa Ruskom federacijom o bescarinskoj trgovini robe proizvedene u Srbiji kako ja vidim biće primenjivan samo onako kako to odgovara ruskom partneru.U prevodu to znači da će Rusi zadržati naftna i gasna nalazišta na našoj teritoriji i da pored svojih i nalazišta na našoj teritoriji nama prodaju kao svoja, a mi nemožemo naše industrijske proizvode bez carine prodavati njima.Baš "zgodno"!Dakle mićemo moći prodavati sve naše poljoprivredne proizvode i oni će sve to konzumirati.Lepo su to zamislili i mi za par godina postajemo dužnička zemlja Rusije.Bože moj kada ćemo je opametiti.Naš narod, a naročito pretkodne vlade nikako da shvate zašto su bivše komunističke države galopom ušle u EU čim im se ukazala prilika.Mi izgleda moramo sami lupiti glavom o kamen da poverujemo da je tvrd.Može i ovako:Mi njima sva naša materijalna dobra skoro džaba, oni nama naplaćuju čak i naše resurse. Jedino oni nas nisu bombardovali, ali su se usaglašavali sa svim sankcijama koje smo dobili, i sada zauzeli su Krim, a kažu daće i dalje biti uz nas po pitanju Kosova. Mislim da bi posle svega trebao neki hirurški zahvat pa dža ili bu!

Svi politicari su lopovi

pre 9 godina

To samo ovde ima da NIS, a evo i Petrohemija (monopolisti) su radili u minusu ogromnom. Cim su Rusi "kupili" NIS, prve godine su imali par stotina miliona eur dobit.
Toliko o lopovluku, jer Rusi nista nisu pametni specijalno, samo je pokazano realno stanje NIS-a.

Spin

pre 9 godina

Ljudi misle da ce sve lako da se pusti,prodaje itd...nisu ni svesni koliko treba naporno raditi i pregovarati da bi otisao na neko drugo trziste.Tako da nadam se da ce uskoro sve biti u redu i da ce se polako ali sigurno nasi proizovdi i ljudi naci tamo.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Poseta Vucica Moskvi je pozitivan vetar u leda Srbije, bar u nekoliko ako nije u svemu. Pa u svemu i ne moze, jer prethodne Vlasti su zabrljale kada je u pitanju Juzni tok, jer nisu stitile nase interese vec od frlje kako su Rusi predlozili ovi su bez pregovora potpisali. Jos nesto ovi sto nabijaju negative za solidne komentare neka im sluzi na cast.

Alala

pre 9 godina

Svi problemi biće rešeni kroz bilateralne susrete srpskih i ruskih zvaničnika. najvažnije je da se ugovor oko izgradnje gasovoda " Južni tok" potpisao, i da su rešena sva tehnička pitanja oko izgradnje. Aleksandar Vučić je postigao ogromne rezultate u spoljnoj politici.Petrohemija i treba da bude povezana sa Rafinerijom Pančevo da bi umesto el.energuije korstila gas i da bilo omogućen razvoj polimerne tehnologije i tehnologije materijala.

Naša posla

pre 9 godina

(moje ime, 8. jul 2014 22:17)
Zar stvarno mislite da Srbija ništa nije dobila povećavajući svoju energetsku stabilnost. Da ne računamo tranzit gasa...Pročitajte neki od htvatskih medija.

bane

pre 9 godina

Dakle, ne mogu da verujem na šta se sveo B92. Iako je verovatnoća da će ovaj komentar biti objavljen u domenu fantastike ipak će ga valjda "moderator" pročitati a on ne bi trebalo da je na nivou SNS botova čije se gomile najodvratnijih hvalospeva dnu dna od premijera Srbije, svakodnevno objavljuju na ovom portalu.
Iako ne bih voleo da je tako, sve mi se čini da je u pitanju ono "para vrti gde burgija neće"!

mihailx

pre 9 godina

Ovakvi proizvodi i njihov plasman pod posebnim uslovima su teme koje se kod država asimetrične veličine tržišta pažljivo i dugotrajno dogovaraju. I pored svega, verujem da će premijer i vlada u narednom period dogovoriti i ozbediti dobar paket ekonomskih povlastica za plasman naše robe na Rusko tržište.

Jovan Pavić

pre 9 godina

Od Francuske do Rusije, Vučić uspeva da izvuče ssve moguće za Srbiju. Ne sumnjam da će nam i rusi posle ove posete biti naklonjeniji.

deda

pre 9 godina

svaka čast premijeru, da je ranije došao na vlast imali bismo odlične odnose sa velikim silama, pa ne bismo morali da povećavamo: cene osiguranja, struje, porez, smanjunemo penzije,otpuštamo radnike, deca bi se lečila o trošku države, bg. na vodi bi bio useljen i da ne nabrajam ono što je ds uništio a no sad mora da obnavlja!

tadija

pre 9 godina

Poseta je u globalu bila uspesna, bilo je previse ocekivati da nam na sve zahteve potvrdno odgovore, mozda je i bolje tako, da se ne opustamo kako je sve lako, a zapravo pregovori i dogovori su uvek neizvesni negde se dobije ono sto se zeli negde ne, ali to ne znaci da se ne treba truditi i nastaviti sa ponudom nasih proizvoda.

moje ime

pre 9 godina

Sramota!

Za Petrohemiju se jedino donekle slazem.
Ovo ostalo je bruka i sramota! Danas, potpisali Juzni tok, a zauzvrat ne dobijamo apsolutno nista.

Goran

pre 9 godina

ovo ne mozemo, ono nece biti lako, to nece ici.... stvarno fenomenalni razgovori i veliki uspeh svaka cast. jos ako uspemo da poklonimo petrohemiju pa mi smo na konju. bravo svaka cast

Борис Паунович

pre 9 godina

Неће бити.

То се већ годинама потенцира са наше стране, али је одавно објашњено да би то било могуће само у случају обостраног безцаринског увоза. Тада би се у Србију из Русије увозили са нултом царином аутомобили марки ФОРД, ФолксВаген, Тојота, Цитроен, Пежо, Мицубиши, Фиат, и остали који производе неке од својих модела у Русији. То би изазвало још већи хаос на нашем малом тржишту продаје нових аутомобила. А увозници се у Србији гризу и без тога...

From Russia With Love (2014)

pre 9 godina

Nema sanse da nam Rusija odobri povlastice prilikom izvoza. Tacno je da se 2/3 komponenti napravi u Srbiji ali je to samo cca 1/3 vrednosti vozila. One najskuplje i najkompleksnije komponente koje cine ostalih 2/3 vrednosti vozila dolazi iz EU tako da je veoma tesko ostvariti preferencijalno poreklo kako bi smo imali povlastice prilikom izvoza iz Srbije za Rusiju (mozda na osnovu ostvarenog rada tj. proizvodnih operacija ali bas tesko).

BUSINESS INSIDER!

to kod RUSA ne prolazi

pre 9 godina

A zašto neće lako 500l u Rusiju? Zato što Rusi neće da finansiraju Italijane koji sklapaju u Srbiji automobile od delova koji proizvode u svojoj zemlji. Zapad je mislio da iskoristi položaj Srbije prema Rusiji da na osnovu toga profitira, dok bi Srbiji išle samo mrvice. Ako u Srbiji ne smeju ili neće da znaju neke stvari Rusi ih odlično poznaju i ne žele da ove povlastice što bi nama dali idu na račun nekog ko nije Srbija.

zeus

pre 9 godina

Ima li jedan jedini poslovni aranzman koji su zuti ugovorili a da nisu obescenili srpsku imovinu I radnu snagu? Et, sad cemo trpeti njihove lose poteze narednih 20 godina.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Poseta Vucica Moskvi je pozitivan vetar u leda Srbije, bar u nekoliko ako nije u svemu. Pa u svemu i ne moze, jer prethodne Vlasti su zabrljale kada je u pitanju Juzni tok, jer nisu stitile nase interese vec od frlje kako su Rusi predlozili ovi su bez pregovora potpisali. Jos nesto ovi sto nabijaju negative za solidne komentare neka im sluzi na cast.

Bojan, Kruševac

pre 9 godina

Čekaj bre! Ja il sam lud,il sam glup ili ova vrućina udara u glavu. Koliko Petrohemija duguje a najveći je izvoznik. Opet, ako sam dobro razumeo??? Kakvi li su tek ostali izvoznici? Možda je ipak samo vrućina i jako sunce?

Spin

pre 9 godina

Ljudi misle da ce sve lako da se pusti,prodaje itd...nisu ni svesni koliko treba naporno raditi i pregovarati da bi otisao na neko drugo trziste.Tako da nadam se da ce uskoro sve biti u redu i da ce se polako ali sigurno nasi proizovdi i ljudi naci tamo.

Dragan

pre 9 godina

Koga briga za Fiat i njego 500L? Daj da zadrzimo ovaj trgovinski sporazum koliko mozemo, sad se vise ne pita samo Rusija. Tu su sad i druge zemlje koje se pitaju. A i vi ste preneli samo ono sto nije postignuto.

mihailx

pre 9 godina

Ovakvi proizvodi i njihov plasman pod posebnim uslovima su teme koje se kod država asimetrične veličine tržišta pažljivo i dugotrajno dogovaraju. I pored svega, verujem da će premijer i vlada u narednom period dogovoriti i ozbediti dobar paket ekonomskih povlastica za plasman naše robe na Rusko tržište.

pedja

pre 9 godina

- Južni tok - 2,1 milijarde kredita. vraćanje iz tranzitne takse (ako proradi gasovod)?
- petrohemija - ako neko razume, neka objasni šta je dogovoreno?
- rudna renta i 500L - ništa.
- tržni centar - magla.
Sve u svemu duplo golo od ove istorijski uspešne posete.

Alala

pre 9 godina

Svi problemi biće rešeni kroz bilateralne susrete srpskih i ruskih zvaničnika. najvažnije je da se ugovor oko izgradnje gasovoda " Južni tok" potpisao, i da su rešena sva tehnička pitanja oko izgradnje. Aleksandar Vučić je postigao ogromne rezultate u spoljnoj politici.Petrohemija i treba da bude povezana sa Rafinerijom Pančevo da bi umesto el.energuije korstila gas i da bilo omogućen razvoj polimerne tehnologije i tehnologije materijala.

Neko spolja

pre 9 godina

"Razgovarali smo o NIS-u i rudnoj renti i dogovor je da oni koji sarađuju te probleme rešavaju..." Rudna renta, odnosno ruda u Srbiji je vlasništvo građana Srbije. O tome ne mogu da se dogovaraju oni koji te probleme rešavaju nego parlament Republike Srbije u kome sede predstavnici građana, vlasnika prirodnih bogatstava Srbije. Možda bi naš premijer umesto studija izvodljivosti Potemkinovih sela trebalo da pročita Ustav Srbije?

Dimitrije

pre 9 godina

Ljudi, pa je li vi znate šta se vozi u Rusiji i gde je Rusija? Pa niti jedan rus onaj autić smešan kao da su ga deca u vrtiću crtala neće voziti ni da mu platiš da ga vozi.

Sonja

pre 9 godina

"500 L neće tako lako u Rusiju"
Da li postoji još neko ko tvrdi da je ovo srpski proizvod? Kada bi tek saznali šta piše sve u ugovoru sa FIAT-om, Etihadom... Mada, i ne moramo da znamo. Osećamo. Boli sve više i više. Bez vazelina.

g*nesh

pre 9 godina

Pozdrav Vucicu i pozdrav za sve botove koji ga ovde neizmerno hvale i lupaju sebi pluseve i drugima minuse.

Dragi botovi, ne razumete da to sto radite ide na stetu svih nas, pa i vama!

Prle

pre 9 godina

svaka čast premijeru, da je ranije došao na vlast imali bismo odlične odnose sa velikim silama, pa ne bismo morali da povećavamo: cene osiguranja, struje, porez, smanjunemo penzije,otpuštamo radnike, deca bi se lečila o trošku države, bg. na vodi bi bio useljen i da ne nabrajam ono što je ds uništio a no sad mora da obnavlja!
(deda, 8. jul 2014 23:55)

Da je ranije došao na vlast imali bismo Bulevar Ratka Mladića.

radmilo

pre 9 godina

sve je ovo farbanje
dajte ljudima hleba i igara i ludi narod ce da cuti ....
ok super je vucic toma i ekipa

kakve rezultate imamo da vidimo
isto tako od predhodnika da svedemo racune

nema nista bas nista

ovo su price za decu, nista nije postignuto

samo mali broj ljudi kompanija profitira u toj prici a vecina nema nista od toga svega
pa rus nece kao ni ostali svet kao ni mi sami bacati pare u rupu nego hoce korist da ima sto opravdano

to je trgovina

zasto zelezara se ne ponudi za 1 eur voestalpine austria?
koji prave sve cevi za juzni tok
i moze sve da se dunavom prevozi
od linza do panceva i dalje
jok rusima oni ce to ...
istao kao us steel...

zasto mercedes ne pravi autobuse kod ikarbusa nego jedan i to je to?
zasto? nisu opstine gradovi narucile od njih nego neke poljske solaris krseve koje ni u poljskoj nisu adekvatni

mi ne znamo da stitimo nase trziste i ne znamo da koristimo nase resurse to je problem svega.

strasno je to. sve.....

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Зар могуће да га наш свемоћни Вођа није угурао на мала врата? Мислим, тог фићу!

Podsetnik

pre 9 godina

@deda: Nije ovo Vučiću prvi put. Bio je Vučić u vlasti ranije (odgovoran za medijsku hajku na Ćuruviju), sa njegovim drugarima Tomom Diplomom i taticom iz Haga... Pa smo se u vreme njegove vladavine posvađali i zaratili sa najjačim državama sveta. Zbog Vučićeve ideologije izgiboše silni ljudi. Sećamo se mi Vučića dobro. Vučić je, zajedno sa svojim starijim diletantima uspeo toliko da uništi Srbiju, da narednih 100 godina neće moći da se oporavi. Sa ovom Vladom neće nikada sigurno...

Maja

pre 9 godina

500L se ne proizvodi u Srbiji, već sa sklapa od delova proizvedenih u inostranstvu. Ovo je *činjenica*.

Zato, ne treba očekivati da ga rusi tretiraju kao srpski proizvod (jer nije).

Građevinac

pre 9 godina

Saradnja građevinskih firmi sa Rusijom će izgledati otprilike ovako. Srpski tajkun, vlasnik firme pošalje radnike iz Srbije, tamo im uredno oduzmu pasoše a oni onda rade za malo čorbe.Nakon što izvuku živu glavu od "braće Rusa", doći će istraumirani nazad u Srbiju, a vlast će to verbalno osuditi kao neprihvatljivo, ali neće ni taknuti tajkuna, jer on zaboga finansira vlast. Tako to inače funkcioniše na Balkanu.

Lugano

pre 9 godina

Opet prosla vlast, opet demagogija, na pocetku sam lakoverno pao na Vuciceve price, nadao se, kao i svaki normalan covek, nadao se da ce nam barem unuci ziveti u boljoj Srbiji, a sada vidim da ovde nema izlaza ni spasa. Ne postoji politicka opcija u Srbiji koja zeli dobro narodu, zele dobro samo sebi i svojim familijama.

Leon

pre 9 godina

Ja ne znam na koga Vučić misli svaki put kada govori o tome da se sramotimo ali je jasno da upravo on najviše sramoti svoju zemlju i narod govoreći tako o nama.
Premijeru, ozbiljne građevinske firme u Srbiji postoje samo izgleda da nisu u Vašem talu.
Kada postanem premijer, prvi korak će mi biti da se izvinim za sve sramotno i ponizno što je Aleksandar Vučić rekao u ime Srbije.

Vetrobran Kishiv

pre 9 godina

A niko ne prica o smanjivanju kapaciteta u fabrici u Kragujevcu? Vec ne rade petkom, salju radnike na mesec dana odmora, dve nedelje ce im biti placemo po 65%, a posle toga se ukida i treca smena. Velikom AV bi bilo bolje da pritisne žabare za novi model!

Dejan

pre 9 godina

"Razgovarali smo i o velikom trgovinskom centru u Moskvi i radu naših građevinskih kompanija ali prvo moramo da napravimo ozbiljne građevinske kompanije i konzorcijum i da se ne sramotimo više na svakom mestu".
Znaci, ovo vise nije ni demagogija...

ema

pre 9 godina

@nikola:
kako bre stite svoje interese? pa oni uvoze hiljade automobila iz nemacke,japan, koreje, francuske. Desetine hiljada. A nece ovaj fijat. Pa ko je tu u pravu? Da, da, mora da su Rusi ludi pa nece taj auto, a hoce sve druge iz nabrojanih zemalja. Ma oborite cenu pa ce njihovi seljani moci da kupe pa ce se i prodavati. Jel vi znate koliko se u Rusiji proda automobila godisnje? Nadjete podatke.

IgorO

pre 9 godina

Znači ništa.


Vidim botovi krenuli u akciju hvalospeva, samo je problem što ili nisu pročitali tekst, ili ništa ne razumeju (možda ih Mića Jovanović nije naučio da čitaju sa razumevanjem)!? Vučić je dakle rekao: videćemo, biće teško, krivi su moji prethodnici, pokušaćemo, trudićemo se.

ZNAČI N I Š T A!!! Botovi, jel vam ovo kratko dovoljno jasno?

Rada

pre 9 godina

Ma sve ce ici tesko ili nikako.To su samo price i pricice. Rusi jednostavno hoce da imaju uporiste na Balkanu.
A sta bi sa Arapima?
A sta bi sa reformama?
A sta bi sa Zakonom ovom i onom nista? I jedno opet nista sa Rusima.

S S M

pre 9 godina

Vest je sama po sebi sročena optimistično i marketinški perfektno. ali koliko meda i mleka su vučkovi botovi u stanju da prospu u komentarima je fantastično. Njima bi uputio pozdrav i čestitku uz onu staru od Čika Jove Zmaja za koga su verovatno samo čuli;
"hulje lepo zbore al nitkovski rade"

8+554

pre 9 godina

Vidim da ovde ima mnogo pozitivnih komentara o Vucicu. I ja ga pdrzavam ili sam ga podrzavao, ali da li niko ne vidi da cena struje skace, porezi, cene tekstila, filsna telefonija... U redu ovo sto on ide da pregovara za Srbiju, ali dzaba to ako narod nema od cega da zivi.

kuku

pre 9 godina

@ Nikola
U čemu je tvoj vođa genije? U kršenju Ustava i uvođenju međunarodnih granica u sopstvenoj državi? U našem lepom jeziku ta takve postoji poseban izraz!

Jegor

pre 9 godina

Čekaj malo, pa ko je ovde lud? - ''Dodao je da su prethodne vlasti napravile loš aranžman''- pa sadašji ministar za spoljnu upotrebu, i njegovi puleni, su bili pregovarači!

Naša posla

pre 9 godina

(moje ime, 8. jul 2014 22:17)
Zar stvarno mislite da Srbija ništa nije dobila povećavajući svoju energetsku stabilnost. Da ne računamo tranzit gasa...Pročitajte neki od htvatskih medija.

Sandinista

pre 9 godina

botovi jel ovo isti čovek piše ili vam je to neka šifra sa po dva "s"?

Biće teško izvesti Fiat 500 u Rusiju, jer štite ssvoje tržište. Ali ne sumnjam da će Vučić i to uspeti! Čovek je genije.
(nikola, 08. jul 2014 22:13)

Od Francuske do Rusije, Vučić uspeva da izvuče ssve moguće za Srbiju. Ne sumnjam da će nam i rusi posle ove posete biti naklonjeniji.
(Jovan Pavić, 08. jul 2014 22:09)

Rusko tržište je ogromno. Biće to veliki usspeh za Srbiju, ako Vučić realizuje sve planove!
(Zoran Pristić, 08. jul 2014 22:15)

Ovako se bori za ssvoju zemlju. Ide od države do države i direktno pregovara. Svaka čast premijeru.
(Sanja Petrović, 08. jul 2014 22:18)

Najzad je neko seo ssa ruskim zvaničnicima i pokušao a izvuče maksimum za Srbiju!
(Mia Radović, 08. jul 2014 22:07)

Komentator

pre 9 godina

Ovaj evgenije sto za rudnu rentu kaze da su prethodne vlade pravile lose aranzmane, JE ZA TE LOSE ARANZMANE U SKUPSTINI GLASAO, i ne samo to vec ih i zdusno podrzavao uz reci da su to NAJPOVOLJNIJI ARANZMANI ZA SRBIJU.

bane

pre 9 godina

Dakle, ne mogu da verujem na šta se sveo B92. Iako je verovatnoća da će ovaj komentar biti objavljen u domenu fantastike ipak će ga valjda "moderator" pročitati a on ne bi trebalo da je na nivou SNS botova čije se gomile najodvratnijih hvalospeva dnu dna od premijera Srbije, svakodnevno objavljuju na ovom portalu.
Iako ne bih voleo da je tako, sve mi se čini da je u pitanju ono "para vrti gde burgija neće"!

Svi politicari su lopovi

pre 9 godina

To samo ovde ima da NIS, a evo i Petrohemija (monopolisti) su radili u minusu ogromnom. Cim su Rusi "kupili" NIS, prve godine su imali par stotina miliona eur dobit.
Toliko o lopovluku, jer Rusi nista nisu pametni specijalno, samo je pokazano realno stanje NIS-a.

e

pre 9 godina

Onaj potpisani ugovor Srbije sa Ruskom federacijom o bescarinskoj trgovini robe proizvedene u Srbiji kako ja vidim biće primenjivan samo onako kako to odgovara ruskom partneru.U prevodu to znači da će Rusi zadržati naftna i gasna nalazišta na našoj teritoriji i da pored svojih i nalazišta na našoj teritoriji nama prodaju kao svoja, a mi nemožemo naše industrijske proizvode bez carine prodavati njima.Baš "zgodno"!Dakle mićemo moći prodavati sve naše poljoprivredne proizvode i oni će sve to konzumirati.Lepo su to zamislili i mi za par godina postajemo dužnička zemlja Rusije.Bože moj kada ćemo je opametiti.Naš narod, a naročito pretkodne vlade nikako da shvate zašto su bivše komunističke države galopom ušle u EU čim im se ukazala prilika.Mi izgleda moramo sami lupiti glavom o kamen da poverujemo da je tvrd.Može i ovako:Mi njima sva naša materijalna dobra skoro džaba, oni nama naplaćuju čak i naše resurse. Jedino oni nas nisu bombardovali, ali su se usaglašavali sa svim sankcijama koje smo dobili, i sada zauzeli su Krim, a kažu daće i dalje biti uz nas po pitanju Kosova. Mislim da bi posle svega trebao neki hirurški zahvat pa dža ili bu!