Zlatni automat iz Srbije za šeika

Luksuzni model automata M92, koji su ručno gravirali i ukrasili zlatom majstori kragujevačke fabrike Zastava oružje, deo je kolekcije šeika Muhameda bin Zajeda.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.05.2014.

12:09

Default images

"Poslovni partner fabrika Internešel Golden Grup iz Ujedinjenih Arapskih Emirata naručila je 10 takvih automata, i to pet zlatnih i pet srebrnih, i jedan od tih zlatnih automata završio je kod šeika Muhameda", izjavio je Tanjugu direktor te fabrike Rade Gromović.

Naglašavajući da je "unikatni model automata postao deo šeikove kolekcije poslednjih par godina", Gromović je istakao da šeik Muhamed bin Zajed značajno doprinosi da se saradnja sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima podigne na viši nivo.

"Takođe, i nekoliko veoma unikatnih modela pištolja, ručno graviranih završilo je, posredstvom našeg partnera Jugoimport SDPR, u rukama ministara odbrane određenih zemalja, pre svega, severne Afrike", rekao je Gromović.
Foto: Tanjug
Ručno gravirano oružje, čija se cena, ukoliko sadrže srebro i zlato, višestruko uvećava i dostiže iznos od 25.000 evra, kragujevačka fabrika plasira, maltene, na tržišta svih 40 zemalja gde izvozi i standardni program lovačkog i sportskog oružja.

"Kupci unikatnih modela, pre svega, kada su u pitanju lovački karabini su sa tržišta Evrope, a što tiče modela ručnog vatrenog oružja, pa i automatskog, kupci su sa Bliskog istoka, kao i Afrike", rekao je Gromović.

Fabrika "Zastava oružje", čiji je izvoz zavisan od uvoza sa svega osam odsto, u ovoj godini planira plasman proizvoda i usluga u vrednosti od oko 40 miliona dolara.

"Osnov plana poslovanja za ovu godinu je ugovoreni izvoz na tržište SAD, posredstvom Jugoimport SDPR, u vrednosti od 18 miliona dolara", rekao je Gromović i naveo da je reč o izvozu, najvećim delom, lovačkog i sportskog oružja. On je istakao da je fabrika u prvom kvartalu ove godine izvezla proizvode u vrednosti od 9,5 miliona dolara, što je za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

"Samo na trzišste SAD plasirano je proizvoda u vrednosti od tri i po miliona dolara i fabrika će tim tempom nastaviti izvoz na to trzište, imajući u vidu da je ono za fabriku izuzetno važno", rekao je direktor.

Fabrika će, dodao je, nastaviti saradnju sa streteškim partnerom sa Bliskog istoka, pre svega, sa firmama Internešel Golden Grup iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nastojaće i da realizuje sve dogovoreno na nedavnom sajmu u Nirnbergu, o izvozu lovačkog i sportskog oružja.

"Pored toga očekujemo i da tržište severne Afrike počne da funkcioniše na način kako to očekujemo u fabrici, a i naš strateški partner Jugoimport SDPR, preko koga će se realizovati svi poslovi na tom tržištu", rekao je Gromović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: