BG: Kinezi i Švajcarci neće skoro

Probni kineski autobus na struju, ali i polovni tramvaji iz Švajcarske, uprkos najavama, neće se naći skoro na beogradskim ulicama.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

09:54

Default images

Prvi čovek GSP "Beograd" Dragomir Spasić rekao je sredinom marta da će vozni park najvećeg gradskog prevoznika u narednom periodu biti bogatiji za još 28 tramvaja, popularnih "švajcaraca", koji će stići kao donacija iz ove zemlje.

Međutim, kako saznajemo u GSP, očekuje se da će prvi kontingent šinskih vozila u srpsku prestonicu da stigne tek krajem 2015. godine. U toj turi trebalo bi da bude dopremljeno 18 tramvaja. Kada GSP-u bude isporučena kompletna donacija, u pogonu GSP "Beograd" ukupno će biti oko 70 tramvaja sa Alpa, što čini 30 odsto šinskog voznog parka najvećeg gradskog prevoznika.

Takođe, za sada nema ništa ni od test-vožnje novim autobusom na baterije, kineske kompanije BID, koji je garažiran u pogonu "Centrala" još početkom prošlog meseca.

"GSP je potpisao ugovor i obavio svoj deo posla, međutim, uvoznik još nije registrovao vozilo i završio sve administrativne poslove. Kako stvari stoje, pitanje je kada će i da li će uopšte vozilo biti testirano na beogradskim ulicama", objašnjavaju u ovom preduzeću.

Inače, planirano je da zasad jedini autobus na struju prevozi prvo putnike na liniji "26", a test-vožnja je predviđena čim vozilo prođe neophodne ateste. Ti atesti i proba pokazali bi kolike su prednosti ovog autobusa u odnosu na ostale u voznom parku GSP i to bi na kraju bilo presudno u donošenju odluke da li će Beograd da kupi ova ekološka vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: