"Lomimo kičmu problemu preduzeća"

Ministar privrede Saša Radulović kaže da će najkasnije u januaru biti utvrđen potencijal za privlačenje investitora u 153 državnih preduzeća u restrukturiranju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

20:27

Default images

"Sada lomimo kičmu tog problema i očekujem da do kraja godine ili u januaru mesecu prelomimo taj deo i utvrdimo kojom imovinom raspolažu i da li postoji potencijal", rekao je Radulović gostujući u emisiji RTS-a "Oko magazin".

Komentarišući ta preduzeća za čije rešavanje statusa je predviđen rok do polovine 2014. godine, Radulović je kazao da je ministarstvo dobilo sve njihove "lične karte", ali da nisu sve dobrog kvaliteta.

Prema njegovim rečima, ona preduzeća sa dobrim poslovnim planovima dobiće kreditnu podršku i pomoć države.

"Ako postoji dobar poslovni plan, niko ne treba da se boji za posao", naglasio je i dodao da će za ta preduzeća država tražiti investitore.

Država ne želi da bude oko 20.000 radnika koji će dobiti otpremnine, ali je za toliki broj zaposlenih predvidela sredstva.

"Država ne želi da ima toliko radnika koji će izgubiti posao, predstoji nam rad, kombinacija čistih preduzeća, sa čistom imovinom i bez obaveza i to će biti dobar poligon za privlačenje kvalitetnih investitora", naglasio je ministar.

Prema rečima Radulovića, država vrlo brzo mora da promeni Zakon o radu, ali očigledno to neće biti učinjeno do kraja godine.

On je izrazio očekivanje da će u januaru predlog tog zakona ući u skupštinsku proceduru.

Predloge zakona o privatizaciji i stečaju trebalo bi da usvoji vlada iduće sedmice i biće izglasani u skupštin do kraja godine, naveo je.

Isti vremenski okvir ministar očekuje i za usvajanje novog Zakona u uređenju prostora i izgradnji, koji će ubrzati izdavanje građevinskih dozvola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: