Lidl stiže i u Rakovicu

Prva zvanična potvrda o izgradnji supermarketa Lidl u Beogradu stiže iz opštine Rakovica. Radovi će, kako pišu Večernje novosti, početi do kraja 2014.

Srbija

Izvor: B92, Novosti

Utorak, 29.10.2013.

18:07

Default images

Večernjim novostima je u opštini Rakovica potvrđeno da će nemački diskontni lanac Lidl izgraditi supermarket na teritoriji te opštine. Međutim, predstavnici kompanije Lidl nisu želeli da komentarišu, niti da otkriju tačnu lokaciju.

"Jedina lokacija u Beogradu koju je izabrao nemački Lidl je na našoj teritoriji. Pored Rakovice, Lidl je obezbedio još 15 lokacija i u fazi je ekspanzije na srpskom tržištu", kažu iz Odseka za informisanje opštine Rakovica.

Kako u Rakovici objašnjavaju, ohrabrujuća je činjenica da su ovu opštinu u Lidlu prepoznali "ne samo kao atraktivnu lokaciju za ulaganje, već i ozbiljnu lokalnu samoupravu sposobnu da kao poslovni partner obezbedi svu neophodnu plansku dokumentaciju, kao i da olakša birokratske prepreke".

"Iz kompanije Lidl imamo uveravanja da će radovi na izgradnji objekta početi do kraja 2014.", kažu u opštini Rakovica.

Još ranije, iz Lidla je potvrđeno da su kupili zemljište za izgradnju supermarketa u Beogradu.

Spekuliše se da lokacija u Rakovici nije jedina koju je za svoj supermarket "rezervisao" poznati nemački diskontni lanac.

Nedavno je list "Politika" objavio da će Lidl otvoriti supermarket u Ulici Vojislava Ilića, na teritoriji opštine Zvezdara. Prema saznanjima "Politike", u pitanju je lokacija koja je pripadala preduzeću Metal, koju je Lidl kupio od kompanije Delta Miroslava Miškovića. Osim toga, nemački diskonter, kako navodi list, sa Deltom pregovara i o drugim lokacijama, tvrdi "Politika".

U javnosti kruže informacije i da bi Lidlovi supemarketi mogli da budu otvoreni i u Mirijevu, Zemunu, Borči… Međutim, zvaničnih potvrda tih informacija još nema.

Lidl je do sada pribavio peetnaestak lokacija širom Srbije. U Nišu su Nemci npr. već kupili dve lokacije - na prostoru nekadašnje kasarne Apelovac i na Vizantijskom bulevaru – a kako najavljuju iz gradske uprave, nemačka kompanija je zainteresovana i za treću lokaciju u Nišu.

U Novom Sadu je za sada određena jedna lokacija za Lidl, i to na Bulevaru vojvode Stepe, ali nije isključeno da će u ovom gradu biti izgrađeno još objekata nemačkog diskontnog lanca.

Shodno tome, očekuje se da će Lidl i u Beogradu debitovati sa više od jednog objekta. Primera radi, Lidl u Zagrebu ima 11 supermarketa, u Sofiji 12, a u Bukureštu 13 marketa.

Kod odabira lokacija, u Lidlu vode računa o tome da to budu naseljena mesta koja sa užom okolinom imaju 30.000 stanovnika.

Prodajna površina je od 800 do 1.300 kvadrata, sa još 200 do 650 kvadrata za skladište i pomoćne prostorije. Po objektu imaju od 80 do 150 mesta za parkiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: