Kravčenko: U julu isplata dividendi

Građani Srbije koji imaju akcije u Naftnoj industriji Srbije u julu ili avgustu mogu da očekuju isplatu dividende rekao je direktor te kompanije Kiril Kravčenko

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2013.

09:21

Default images

On je za Radio-televižiju Srbije (RTS) rekao da ne može da precizira kolika će biti vrednost dividende pošto o tome odluku treba da donese Upravni odbor NIS-a.

Kravčenko je rekao i da će ove godine NIS povećati količinu prerađene nafte, koja je prošle godina iznosila 2.3 tone, za 50 odsto. I sledeće dve godine, biće dodatno povećanje od 10 odsto.

On je kazao da NIS kao najveći investitor u Srbiji planira povećanje izvoza u Bugarsku, Rumuniju i Bosnu i Hercegovinu i najavio moguću saradnju sa još dve države u regionu.

"Analiziramo sada Hrvatsku i Mađarsku, a čekamo i rešenje Vlade da se proširimo i na Kosovo i Metohiju. Ako to uspemo to znači da cemo imati čitav region" kazao je Kravčenko.

On je demantivao tvrdnje pojedinih medija da se rezerve nafte u Srbiji previše eksploatišu i istakao da se od 2009. godine stalno povećavaju i proizvodnja i rezerve što je strateški interes Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: