Srbi osiguravaju zmije, krokodile..

Ako pacijentkinja kod svog plastičnog hirurga ne dobije grudi odgovarajućeg oblika ili veličine može da se namiri i od svog osiguranja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

09:50

Default images

Ova vrsta polise postoji i u Srbiji, a zvanično se zove „osiguranje grudnih implantanata“.

Osim delova tela, sad i kod nas može da se osigura gotovo sve što za klijenta ima neku vrednost. Na listi su, pored umetnina i nekretnina, i psi, mačke, ali i krokodili, pitoni, lame, kenguri...

U poslednje vreme je kod nas, pored sportskih povreda, aktuelno i osiguranje grudnih implantanata.

"Osiguranice žele da osiguraju svoje grudi za slučaj da operacija ne bude uspešna, ili ako rezultat ne bude u skladu sa njihovim očekivanjima, kao i za slučaj eventualnih povreda", kažu iz „Triglav osiguranja“.

Ipak, kod osiguranja od nezgode u prvom planu su uglavnom profesionalni sportisti, koji žele da osiguraju one delove tela koji su u sportu najviše izloženi povredama. Ništa manje se ne osiguravaju ni povrede ruku i nogu, pa se tako obezbeđuju i umetnici, doktori...

Polisa može da se napravi i za kućne ljubimce, ma koliko oni egzotični bili. Tako je Triglav osigurao iguanu, lamu, kamilu, kengura... Među osiguranim životinjama mogu se naći i puževi ili žabe, koje ljudi gaje za potrebe kulinarstva. Nije lako utvrditi cenu polise za ovakve „osiguranike“, pa najčešće osiguravajuće kuće prave računicu za svakog klijenta posebno.

"Neuobičajeni rizici su izazov za svaku osiguravajuću kompaniju, s obzirom na to da najčešće ne postoji statistika ranijih ostvarivanja", objašnjava Branko Pavlović, član izvršnog komiteta iz "Delte Đeneralija“.

"Pre nekoliko meseci osigurane su dve zmije, piton i boa, i jedan krokodil za slučaj uginuća, dok je pre desetak godina bila osigurana imovina nekoliko domaćinstava za vreme aktivnosti na uklanjanju neeksplodirane bombe iz Drugog svetskog rata iz zajedničkog dvorišta".

U Dunav osiguranju, pak, klijent je podneo zahtev za osiguranje firmiranih tašni koje iznajmljuje.

Tražio je polisu za pokriće svih mogućih rizika. Kod nas su građani još osigurali i nekoliko crkvenih zvona i nadgrobnih spomenika, za slučaj uništenja ili oštećenja od požara, groma, eksplozije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: