Najveći brend SFRJ bila je SFRJ

Više od dve decenije posle raspada SFRJ, veliki broj naših čitalaca imao je potrebu da prokomentariše nekadašnje brendove bivše države.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2012.

14:43

Default images

U skoro 500 komentara našla su se različita mišljenja za i protiv bivše države, kao i proizvoda koji su bili njen simbol, a preovlađuje stanovište da je sama država bila najveći brend.

Nije malo bilo ni negativnih komentara, koji su se uglavnom odnosili na raspad zemlje, krivce koji su je rastavili, one koji su je pravili, ali ipak mnogo manje na same proizvode, za koje većina ipak smatra da su bili kvalitetni i da je privreda zbog toga bila neuporedivo bolja nego danas privrede svih država nastalih njenim raspadom.

Osim pojedinačnih proizvoda koji su se izdvojili u komentarima poput Kraša, Jumka, Linolade, Jafe i sličnih, veliki broj čitalaca izdvojilo je i rok muziku, kao i fudbalsku liga SFRJ kao autentične brendove te zemlje.

Povod za ovu anketu na sajtu B92 bila je pojava mape sa popisom mnogih brendova koji su se nekada proizvodili na tlu bivše SFRJ na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: