Srbija

Subota, 02.04.2011.

15:50

LDP: Građani plaćaju poklone Rusima

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je još jednom zatražio revidiranje energetskog sporazuma sa Rusijom.

Izvor: FoNet

Default images

Razlog je, kaže Jovanović, to da Srbija ne bi bila jedina zemlja koja je manjinski partner u projektu gasovoda Južni tok.

On podseća i da je naša zemlja Rusiji dala Naftnu industriju i kompletnu gasnu infrastrukturu, a da građani plaćaju najskuplji gas i benzin u regionu.

Jovanović navodi da vlast, umesto da ukine monopolski položaj države, kao najveću prepreku tržišnoj ekonomiji, beži od procesa profesionalizacije i privatizacije javnih preduzeća, gde bi se direktori birali na javnim konkursima, a ne u stranačkim centralama.

Vladajuća većina nije sposobna da počne reforme, kao što je departizacija javnih preduzeća, razorenih zbog činjenice da su partijski plen, ocenio je Jovanović.

LDP želi izbore posle kandidature u najkraćem roku, ali očekuje od vlasti da se ne skriva iza evropske ideje. Jovanović dodaje i da je evropska ideja za vlast postala "izgovor za svaku vrstu nesposobnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: