Uz fabriku Viskoza kupcu i naselje

Budući kupac imovine fabrike Viskoze u stečaju, postaće i vlasnik zemljišta koje se nalazi van kruga ove nekadašnje fabrike.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.02.2011.

09:35

Default images

Skoro čitavo obližnje naselje Gradilište, sa stambenim zgradama i autobuskom stanicom, sagrađeno je na zemljištu koje se prema katastarskim knjigama i dalje vodi na Viskozu.

Samo je glavna saobraćajnica, od Viskozinog hotela do Banjskog puta, javna površina, dok je sve ostalo označeno kao imovina Viskoze, odnosno neke od njenih fabrika.

Član Gradskog veća Loznice Tomislav Arnautović rekao je da se lokalna vlast pre nekoliko godina obratila Agenciji za privatizaciju Srbije, kako bi iz stečajne mase izuzela takav deo imovine, ali da zbog stečajnog postupka to nije bilo moguće.

Gradskoj upravi ne odgovara da kupuje parcele koje se koriste kao javne površine, pa će nastojati da dogovorom s budućim vlasnicima Viskoze reši taj problem.

"Razgovarali smo s potencijalnim kupcima Viskoze i imamo načelne dogovore da ako postanu vlasnici, vrate deo te imovine koju grad koristi decenijama", naveo je Arnautović.

Agencija za privatizaciju Srbije zakazala je za 25. februar prodaju imovine svih deset preostalih preduzeća u stečaju iz sastava loznickog holdinga Viskoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: