Tadić: Ako Srbija sada stane...

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 18.12.2010.

13:45

Default images

Tadić podseća da Srbija još nije izašla iz krize i da će i 2011. godina biti ekonomski teška. On je, međutim, kazao da se "vidi svetlo na kraju tunela".

"Još nismo izašli iz ekonomske krize, ali vidimo put koji vodi ka izlazu i tražimo od vas podršku za plan do 2020. godine, koji specifično tretira sve segmente društva", rekao je on.

Citirajući rečenicu ubijenog premijera Zorana Đinđića da "ako Srbija sada stane, to će ostaviti tragične posledice", Tadić je naglasio da Srbija ne sme da stane i da su demokrate zbog toga kreirale ekonomski plan. "Od vas tražim podršku za njega, a sutra ću podršku zatražiti i od svih drugih", rekao je Tadić i naveo da upravo zato traži i podršku za još jedan mandat predsednika u stranci. On je rekao da građanima ne treba davati lažna obećanja, jer čak ni u svetu niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će teći ekonomski i politički razvoj u narednim godinama.

„Biće teško povećati broj radnih mesta, pošto niko to ne može da uradi i ukoliko Evropa ne povećava broj radnih mesta, jer smo ekonomski zavisni od regije u kojoj živimo“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, sledeća godina ne može da bude izborna godina, ona mora da bude radna godina. On je istakao da su prioriteti plana razvoja narednih godina rešavanje strukturnih problema srpske privrede, povećanje nivoa obrazovanja, razvoj infrastrukture i rešavanje demografskog problema.

Tadić je rekao da su u narednoj godini potrebne investicije u obrazovanje, nauku, infrastrukturu, eneregtiku, zdravstvo, socijalnu zaštitu i očuvanje radnih mesta

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Tadić je rekao da je svako zaduživanje za infrastrukturu moralno opravdano, jer će te infrastrukturne projekte koristiti generacije koje dolaze. Podnoseći opširan izveštaj o poslednje četiri godine, Tadić je najavio da će strateško partnerstvo sa Fijatom 2011. godine dati prve rezultate, a da će 2012. godine početi masovna proizvodnja automobila.

Tadić, koji je i predsednik Srbije, kaže da Srbija može da postane članica EU 2016. godine ako ispuni sve predviđeno planom za narednu deceniju. On je naglasio da će, ako propustimo priliku za to, Srbija tek 2020. biti kandidat za člana, ali tada samo kao zemlja koja zaostaje.

"Beograd tada neće biti proglašavan za grad budućnosti, Srbija proglašavana za lidera u regionu, što će izazvati posledice za sve", rekao je Tadić.

Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je da ta stranka nikada neće napustiti evropski put i nikome ne sme da prepusti taj barjak.

Demokratska stranka je odgovorna i solidarna stranka, rekao je Tadić i istakao da građani Srbije moraju da pruže podršku pravim reformama koje nude demokrate, jer bez takve podrske DS gubi misiju, bez nje nema budućnosti za mlade, ali ni mogućnosti da se obnovi Kraljevo, poplavljena područja ....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: