Subota, 18.12.2010.

13:45

Tadić: Ako Srbija sada stane...

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji.

Izvor: Beta

Tadiæ: Ako Srbija sada stane... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

Milos D.

pre 13 godina

Tolika je moja ogorcenost i mrznja prema tzv. demeokratskom krilu da se to ne moze pretociti u reci.
Zelim im sve najgore sto se moze zamisliti i pozeleti. To je postkomunisticki talog. I oni se danas predstavljaju kao neophodni. Kao spasioci i jedini kvalifikovani. Kakva tuga. Docice dan kad cu otici iz Srbije i nikad se necu osvrnuti. Zasto bih se osvrtao? Za čim? Zemlja koja mi je oduzela mladost i srecu. Ne samo meni...Zemlja u kojoj treba da se osecam lose sto sam fakultet zavrsio dok partijski podobni srednjoskolci po post-tito-milosevic partijama zaradjuju vise od lekara koji spasavaju zivote drugima. Sramota!! Srbija zasluzuje da izumre i nestane sa mape Evrope. Ovde odavno ne vlada istina i pravda vec laz i obmana i lopovluk. Fuj!!!

Stevan

pre 13 godina

Ako Srbija sada stane...., sacuvacemo pet milijardi eura sa kojim ce nas zaduziti do kraja mandata, sacuvacemo privredu od daljeg propadanja, necemo prodavati drzavnu imovinu da bi gradili autoput u nedodjiju, smanjicemo brojcanost pete kolone, ukinucemo afere i posao revizorima, dalje lupetanje zvanicnika i vredjanje ovog naroda, pat poziciju vlasti, necemo doziveti da nam spoljni dug bude 100% od BDP a mozda cemo doziveti da posle 20 godina vidimo i normalnu vlast u Srbiji....

Raci

pre 13 godina

Pogrdne reci koje mi se vrzmaju po glavi ne smem ni da napisem, vi samo predpostavite sta mogu pomisliti o ljudima koji nam "vode" zemlju.

joker

pre 13 godina

Da mi platimo jedno 10 Nemaca i 10 Japanaca da vode ovu zemlju i da nas izvuku iz krize. Sve ostalo je zavaravanje. Kao i u fudbalu, pravi trener je 80% ekipe.

Tipolir

pre 13 godina

Tadić: DS ne napušta evropski put.-
Tadić: Fokus na put i prugu do CG.-
Tadić se žalio na kriminal u CG.-
Tadić: Izvinjenje, žal, pomirenje.-
Tadić: Ne vidim bolje ideje.-
Tadić se izvinio građanima Hrvatske.-
Tadić: Nema bratstva i jedinstva.-
Tadić: Unaprediti obrazovanje.-
Tadić: Nema leka za “odliv mozgova“
Tadić: Razmatramo kandidaturu za EU.-
Tadić: Nisam tražio pomoć SAD.-
Tadić: Srbija je još u krizi.-
Tadić: Srbija "osuđena“ na kredite.-
Tadić: Oporezivanjem teret krize preneti na najbogatije.-
Tadić: Infrastruktura dovodi fabrike.-
Tadić: Infrastruktura, pa fabrike.-
Tadić "ulazi u borbu" s tajkunima?
Tadić: Tajkuni treba da poklone deo.-
Tadić: Hoćemo "most srpskih tajkuna"
Tadić: Naši mostovi najveći u Evropi.-
Tadić: Država duguje jer nema para.-
Tadić: Ulaganje u proizvodnju hrane.-
Tadić: Niko ne gradi kao Srbija.-
Tadić: Loše se osećam zbog dugova.-
Tadić: Dobra klima u EU za Srbiju.-
Tadić: Cilj status kandidata.-
Tadić: Do kraja godine status za EU.-
Tadić: U EU između 2016. i 2020.-
Tadić: U tunelu smo, vidimo izlaz.-
Tadić: EU nezamenljiv cilj Srbije.-
Tadić u sredu u Hrvatskoj.-
Tadić: Ako Srbija sada stane...
Tadić: Ja sam ambasador privrede.-
Tadić: Skandiranje mi ne smeta.-
Tadić kao Džordž Kluni.-
Tadić: Reči ostaju u sećanju.-

misa

pre 13 godina

Da pocnemo prvo od tebe.Beogradska carsija je zakon u tracaranju.Ma u bari se sve zna.Ko si ti a ko su ti saradnici i kako je sta prodato i kako je na koji nacin kupljeno .Kako je neko dobio tender na bezobrazluk.Likovi oko tebe do bola kao sto se ti foliras da ces da zivis u tastinom stanu kad napustis Dedinje.Alo odmori malo carsija je zakon .Nego sutra novo odelo i novu masnu i u novo ispiranje mozgova.Bas si kralj.Ali za sebe i tebi slicne.Nemoj da mislis da te mrzim ******. A tek sta mislim o tvojim naslednicima?

Nikola

pre 13 godina

Srbija zbog vas ide u nazad.
I... ako Srbija stane, to nece biti zato sto nema DSa da nas vuce napred. Vi samo popunjavate mesto koje zbog stranih faktora ne moze da zauzme neko ko je zasluzan za njega.

lose od losijeg

pre 13 godina

@Nebojsa... Blago tebi kad za ove silne godine znas samo za Janjusevica i Kolesara. To je sica u odnosu na ono sto kasnije desavalo. Ako je, prema izjavi Subotica, Miskovic placao Tijanica da ga ne predstavlja u losem svetlu, onda je to isto radio i sa urednicima najvecih listova, gde ce retko objaviti komentar protiv njega, Beka i ostalih. Blic je zabranio komentare na temu propasti Ikarbusa i skorasnjoj rasprodaji njegove imovine. Sve je to normalno u vremenima vladavine B.Tadica. Nista se dobro Srbiji ne pise za slucaj da B.Tadic i njegova DS dobiju mandat za jos 4 godine vladanja.

DS bivsi pristalica

pre 13 godina

Borise, manje priče, više dela... makar od mene nećeš dobiti glas za ovakve rezultate kakve sada postižete, niti za politiku koju sada vodite... Ako i vi znate šta vam je politika i šta su vaam ciljevi!

ana

pre 13 godina

TADIC JE NAJOBICNIJI PLAGIJATOR BEZ TRUNKE SRAMA KADA MOZE DA STAVLJA SEBI U USTA RECI JEDNOG ORIGINALNOG COVEKA. Od Zorana DS nije imao niti jednog originalnog politicara.

Spaky

pre 13 godina

Kako ce tek da izgleda kad Srbija stane ako se sad "krecemo".....??? Ovo da smo "Lideri u regionu" ali po inflaciji,nezaposlenosti,najnizim zaradama.....

smesko

pre 13 godina

Srbiji bi u ovom trenutku bilo najbolje da stane... jer pada strmoglavo! Dakle, prvo treba da stane, pa da pocne da se krece u suprotnom smeru!

Nebojsa

pre 13 godina

Ovo je bezocnost bez granica.
Moze se napisati srpska verzija Rati mir o tome sta je radjeno zadnjih 10 godina.
Nekda su Srbijom vladale DAHIJE, a danas KABADAHIJe.
Tito je od najboljih strucnjaka pravio partijski kadar, a ovi od partijskih kadrova prave strucnjake, sto je nemoguce.
Bukvalno igraju kako im Brisel i Vasington sviraju.
Rezolucija o Kosovu,preblaga, a i ona povucena.
Kriminalac iz Kine dobio N obela za mir, odijamo da odemo pa onda odemo.
Otac Jelene Trivan sef i organizator profesorske mafije u Kragujevcu, a ona izabrana za podpredsednika.To je dostojnost verovatno.
Beko mu saspe u lice a on kao pokisao mis cuti kao zaliven. A priznao kako je i da je vlasnik Novosti, sta su radili u Luci Beograd, sta su radili u Beogradu sa zemljistem Miskovic, Beko, Matic.
SARIC dao Miskovicu 100.000.000 EUR za Belvil i zvanicno objavljeno i dokazano, a nista nije preduzeto protiv Miskovica.
Da li je Saric sam kupovao po Srbiji, a ne bi ga ni hapsili da DEA nije zavrnula siju i naredila.
Niko od organizatora mafije tipa stecajne kojom su pljackali Srbiju ukljucujuci Klajevica nije dobio zatvor, niko iz nijedne afere.
U Srbiji postoji institucija pritvora, ali ne i zatvora za okorele kriminalce, mafijase.
Odakle Djelicu desetine milona EUR. Miljko, kreni od toga da je uzeo Djordjevicu 10.000.000 EUR od prodaje Meridijan banke.
Sta je sa Janjusevicem, sta je sa Kolesarom, Vlahovice, Rasetom i aerodromom Beograd.
Vas sve treba u rov na Marakanu.
Imala majka dva sina. Jedan bio genije,pametan, posten,vredan, patriota. A drugi jebio clan Demokratske stranke.

zlatko

pre 13 godina

Evo imamo plan kako da vam bude bolje ,samo izdrzite deset godina;dajte nam deset godina da vladamo,pa ako ne bude bolje,izvinite niko nije savrsen...ovo mi lici na ono budite dobri,ne trazite nikakva opipljiva objasnjenja,trpite, a kad umrete idete u raj,tamo je ce te doboti nagradu!

...marko

pre 13 godina

Svake godine ista priča. Gde je taj 10godišnji plan bio 2000te, kada skinusmo Slobu ? Hoćemo li 2020te da slušamo o još jednom planu ??? Mislim da, drugovi, ne radite skoro ništa, osim što pričate.

Srdjan

pre 13 godina

"Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji."

Pa sta tu ima da se razmislja, neka povecaju PDV na racunare na 1000% i eto razvijene i moderne Srbije. Vec ste poceli sa 10%, sad samo ne treba da stanete!

ljigoslav-propali demokrata

pre 13 godina

Obozavam gospodju Jelenu Trivan i sad kao novi potpredsednica ocekujem da me odvede kroz svoj rad u stranci 2015g pazite novi datum u EU,Bas sam srecan zbog toga.

tesla beograd

pre 13 godina

Odlicno SRBIJA DA STANE odmah, jer ce propasti totalno, ako nastavi sa ovakvim sarlatanima.

Ko od podpredsednika ima sve polozene ispite sa 3 godine, jer su 4 upisali USLOVNO.

PRVO da zavrse fakultete pa da se PROPITAMO.

Profesor matematike

Boban

pre 13 godina

Komentari puni gorčine i negodovanja. I ja sam nekad glasao za Tadića, ali više nikada u životu neću da glasam pa makar i mog rođenog brata da biraju za predsednika. Ali, jel mislite da Tadić čita ove naše komentare i da ga to zanima? Političari su naueni da se ne osvrću na to šta narod priča jer je narod uvek nezadovoljan. Narod je ovca a ovce mora da se šišaju.

Зоран

pre 13 godina

Ako Srbija sada stane... prestaće da ide u rukverc. Vreme je da stane, i da krene napred posle toga.

Pravnik je bio bolji.
(Mario Bros, 19. decembar 2010 00:46)

А и машинбравар који свирао клавир. Ех, ако је онај био машинбравар, ја сам Марко Краљевић.

petar-pero

pre 13 godina

Da li ce iko ovima tamo objasniti da mi nemamo nikakve veze sa tom krizom?Kod nas je sve puklo jer nema proizvodnje jer su genijalci rekli da je buducnost u malim i srednjim preduzecima.. Mi nismo stigli taj stepen razvoja da bi ova kriza delovala na nas. Ajde neka neki ekonomista objasni ljudima sta je ta kriza i koga pogadja...Gluposti, nigde mala i srednja preduzeca ne cine osnov ekonomije jedne zemlje nego giganti koji prave robu i izvoze... A ove izjave ovoga coveka i slicnih su budalastine... A potpredsednici-DA LI NEKO OD NJIH IMA FAKULTET. ...ili su bili prezauzeti studentskim protestima da bi ga zavrsili? Ili su ga kao nagradu za zivotno "delo" ipak "zavrsili"?? Sramota me je jer sedim i trpim ovo...

petar-pero

pre 13 godina

Da li ce iko ovima tamo objasniti da mi nemamo nikakve veze sa tom krizom?Kod nas je sve puklo jer nema proizvodnje jer su genijalci rekli da je buducnost u malim i srednjim preduzecima.. Mi nismo stigli taj stepen razvoja da bi ova kriza delovala na nas. Ajde neka neki ekonomista objasni ljudima sta je ta kriza i koga pogadja...Gluposti, nigde mala i srednja preduzeca ne cine osnov ekonomije jedne zemlje nego giganti koji prave robu i izvoze... A ove izjave ovoga coveka i slicnih su budalastine... A potpredsednici-DA LI NEKO OD NJIH IMA FAKULTET. ...ili su bili prezauzeti studentskim protestima da bi ga zavrsili? Ili su ga kao nagradu za zivotno "delo" ipak "zavrsili"?? Sramota me je jer sedim i trpim ovo...

cane.srbljanovic

pre 13 godina

Obrazovane ne mozemo da zadrzimo, jer nemamo para.
Ostale ne mozemo da zaposlimo, jer zavisimo od drugih.
Ali 2011 godina ce biti 'radna godina'.

Gospodin Predsednik, njegova stranka i njegova Vlada su smrtonosna opasnost za Srbiju.
Da li su Srbi sposobni da to razumeju? Da li bi, ukoliko razumeju, bili sposobni da delaju?

1+1=3?

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ta ideja da Srbija može biti u EU 2016. godine? Hrvatska će sredinom 2011. završiti pregovore, a najkasnije krajem 2012. postati punopravnom članicom EU. Dakle 5,5 godina pregovaranja i 6.5-7 godina do članstva. Srbija pregovore ne može početi prije 2012. (ako i tada) a uz totalno nesređenu državu ima dodatne probleme/uvjete (Haag, Kosovo). Bit će dobro ako bude i 2020. godina. Matematika je znanost, a to što priča Tadić su bajke.

momabrazil

pre 13 godina

Члан 115. Устава Републике Србије:``Неспојивост функција Члан 115. Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.`` А Борис Тадић је председник Републике Србије и Демократске странке. Овоме у демократској и правној држави није потребан коментар!!!

kenks

pre 13 godina

E gresko moja!!!
Ne krivim ga samo sto je Srbija stala, nego sto je SPS vratio u igru i dozvolio im da se lukavo svete za 2000-te. Krivim ga i sto ce svojom losom politikom dovesti na vlast Sprpske Nacionalne Svetice...

tasa

pre 13 godina

Predsednice..pa da li ste vi svesni sta pricate? "Evropa ne povećava broj radnih mesta, jer smo ekonomski zavisni od regije u kojoj živimo" pa zasto onda prodadosmo dusu da bi usli u tu ist EU ako ne zbog radnih mesta. Imati posao-raditi po SZO predstavlja jednu od komponenta definicije zdravog coveka. Ti ne znas sta znaci nemati posao?!
Tuga, gde ja zivim.

"podršku za plan do 2020. godine" Do 2020? Molim? I sledecih 10 godina u Srbiji beda i cemer. Jaoooo. Pa ja cu tada biti baba-devojka. Kad cu decu da rodim, od cega da ih hranim. Od ljubavi,obecanja?
Zavrsavam tezak fakultet, sposobna sam a gde cu da ulozim svu energiju koju imam ako ne na posao a posle da budem majka. A kako? Posla nema, da se udam...za koga...za nekog pacosa ko sto sam i ja, sto zardjuje u najboljem slucaju 40 hiljada ubija se jadovan od posla, nesrecan i tako prodje zivot. Nesrecan i meni i njemu. Sta si video.....nista.
Nista od ovoga me ne bi bolelo, da znam da Srbija nema potencijala, pa koliko ga samo imamo u poljoprivredi, u prirodnim resursima, u mladim i zdravim ljudima koji hoce da rade.
Nazalost primecujem da polako u srpskoj omladini razvija se nesto sto se u psihijatriji zove "naucena bespomocnost"-naucili smo da nas udaraju po glavi, da ne putujemo, da nemamo normalan zivot, ubijeni smo u pojam...i nemamo ni zelju da nesto promenimo. Kao tuzni kucici beskucnici...tako blejimo, pricamo ispricane price, a zivot prodje.

Tiho Crnogorac

pre 13 godina

Druze Tadicu Srbija je pocela vrtoglavo propadati (a od 90 -tih je isto propadala)kada je dosla na vlast ekipa dr. Zorana Djindjica.Samo se sjetite imena Kori Udovicki ,Vlahovic, Goran Novakovic, Kolesar, Janusevic,Djelic, Pitic,Labusi mnogih drugih "eksperata " a sadanasnjih evro milionera.Tada je pokojni premijer rekao da je to ekipa politicara i strucnjaka adekvatna ekipi Mancestera u fudbalu.Koliko je bio u pravu vidi se sada poslije deset godina,Mancester i dalje hara Evropom a mi smo tu na dnu.

Shankly

pre 13 godina

Zanimljivo je to da u Srbiji kako se koja vlast menja, stranka koja sa vlasti silazi uvek jedva prelazi cenzus! Ne znam da li nam je biracka svest toliko visoka da uvek prepoznamo lopove, ili pre toliko niska da svaki put na vlast dovedemo nove (jos gore) lopove. Jos su jedni ostali da se oprobaju. Ne sumnjam za njih u isti epilog koji ce zadesiti zute, samo se pitam hoce li posle ovih sto jedini nisu jasili na vlasti da se konacno pojavi neko nov? Tad mozda izadjem na izbore...

komsija

pre 13 godina

Veoma veliko razocarenje, nazalost ipak ce da stane takav koncept, zaustavice se neracionalizacija na primer kupovine aviona, namestaja koji je visestruko skuplji nego li slican, softvera visestruko skupljeg nego li open source itd itd

bez secera

pre 13 godina

Jeste Tadicu, Deda Mraz pije kafu sa Spajdermenom, sve ti verujem.
Narod ti gladuje covece, kome ti to pricas?
Da ste sve pare od silnih poreza vratili narodu kroz zdravo uredjen socijalni program, svi nezaposleni bi ti dobrovoljno gradili koridore i mostove, a ovako ni punog frizidera ni puteva do evrope. Halavi ste, bezdushni i kratkovidi do bezumlja.

Srbin

pre 13 godina

Na zalost, Srbija je stala 2000-te godina kada su losi ljudi zarad licnih interesa dosli na vlast, medju kojima ste i Vi gospodine Predsednice..

Milan

pre 13 godina

Jaooooooo..kakvo licemerstvo, kako losi ljudi vode ovu zemlju. Ma ne citiraj mi Djindjica, ne pominji ga, ne geljaj na stakama, ne pojavljuj mi se vise pred ocima. Ima li nade da se sklone ovakvi ljudi, da izbrisemo parlament, da dodju mladi ambiciozni ljudi. Dokle vise, zemljo trpis ovo.
Ne pominji mi Djindjica, nikada vise, nikada ti neces biti ni njegov nokat na levoj nozi.

ako Srbija ikad krene...

pre 13 godina

2001 - Ako Srbija sada stane...
2002 - Ako Srbija sada stane...
2003 - Ako Srbija sada stane...
2004 - Ako Srbija sada stane...
2005 - Ako Srbija sada stane...
2006 - Ako Srbija sada stane...
2007 - Ako Srbija sada stane...
2008 - Ako Srbija sada stane...
2009 - Ako Srbija sada stane...
2010 - Ako Srbija sada stane...

ben

pre 13 godina

Plata 20% veca,euro 80 dinara,
privredni rast 5-6% godisnje,nezaposlenost manja za oko 10%,prodaja Mobtela po
trzisnoj cijeni,ustav,sloboda stampe,sve sa manjinskom vladom u kojoj nije bilo mjesta za Dacica i ostali kadar SPS i jedinstvene i u Evropi cuvene partije penzionera.Ova igra ce da potraje jos jedan izborni ciklus,da Nikolic i Dacic naprave vladu i da nas povedu u "raj".Tek tada ce vam pasti na um onaj o kome sam govorio na pocetku,a do tad glasajte.

Pancevac

pre 13 godina

Jel to mislis na sebe,tvoje kolege politicare i tajkune?!
Mozda vama nije stala,i ne sme.

Srbija i njeni gradjani.
Krenulo je 5. Oktobra 2000.
A stalo, Marta 2003.

Sram vas bilo za sve!
Svi bi trebalo da odgovarate samo za ovakve izjave,za sve same lazi!

Ako nije bilo lustracije do 2000.,bice od 2000.!
Slobodno lazite,sve se upisuje,hvala bogu na tehnologiju,doci ce vam ona politricke glave.

Opametice se Srbija,
a svi vi,odgovaracete za lazi,a posle i za sve ostalo.

NATASA

pre 13 godina

"Kao najveće probleme koje je Srbija nasledila iz PROSLOG PERIODA Tadić je naveo strukturne probleme privrede, nedovoljno visok nivo obrazovanja, centralizovanost svih nivoa vlasti, lošu i neizgrađenu infrastrukturu, i kao najveći od svih problema demografsko odumiranje nacije".
IZ KOG PROSLOG VREMENA?? ALO KRALJU, NA VLASTI STE VEC CELIH DESET GODINA, DECENIJU BRE, O KOM VISE PROSLOM VREMENU PRICAS? ZA 10 GODINA JE SRBIJA MOGLA DA POSTANE PRAVI LIDER ALI NISTE STIGLI OD OTIMACINE DA SE OSVRNETE NA DRZAVU. VREME JE DA SAD VI MALO POSTANETE pluskvanperfekt iliti davno proslo vreme. NEK NAM JE BOG UPOMOC

Igorko

pre 13 godina

Ne bi on da bude predsednik, ali samo do 2020. dok Srbiji krene, a onda ce predati vlast. Boze ljudi, da li ovo normalan covek izgovara?

akim

pre 13 godina

Tadic nemoze biti presednik DS kada je presednik Srbije.On bolje da je prepustio to mesto nekom drugom.Srbija je daleko od EU a mi svaki dan sve teze i teze zivimo plate su nam nikakve a cene su velike.Bolja buducnost je daleko pred Srbijom su mnoge grancia koja moraju da se predju ili nemoze da se predju.U Srbiji treba nova stranka i neki novi politicari koje ce voditi ovu zemlju u korist gradjana.U korist obicnih ljudi koji zele da rade i posteno zive.10 godina je vladao Slobodan Milosevic i SPS.Sada takodje vladaju 10 godina DS i Boris Tadic.A u Srbiji nikad losije nije.

Dule Nesalomivi

pre 13 godina

ŠTA AKO SRBIJA STANE...

Pa da obavestim još jednog možda slabije obaveštenog dragog mi predsednika da je

Srbija stala hicem koji je razneo ne samo Zokijevo srce, nego celu Srbiju kao nuklearna

eksplozija.

A Demokratska stranka i on sam nisu NIŠTA učinili da to spreče. A mogli su...

Njima samima na "ponos" i savest ako savesti uopšte imaju nakon što su sve PRAVE

Đinđićeve sledbenike, demokrate njegove, dokazane borce od osnivanja DS izbacili

ekspresno iz svojih čitaj Borisovih; Šaperovih, Nebojšinih, Đilasovih, Deltinih, Omeginih,

Bekovih redova - mada spisak nije konačan.

Sada kada smo dobili kalife umesto kalifa, šta je to novo u izjavama nadasve lepog nam

predsednika, a što narod već nije čuo, ne zna i ne oseća na svojoj koži.

Dobar pastir treba da striže ovce a ne da im guli kožu. Jer se striža može ponoviti , a

guljenje NE !

Boni pastores est tondere pecus, non deglubere.

U Srbiji je uvek bilo bitno da predsednik države bude lep i da mu dobro stoji kravata.

To je kriterijum po kome se bira čelni čovek države koji je ničim izazvan zajedno sa

svojom strankom odložio za beskonačno donošenje Zakona o otvaranju dosijea tajnih,

polutajnih i javnih službi.
ZAŠTO ?
Da li da se možda istina o ubistvu našeg Space Shuttle za Evropu, svet i svetliju,

humaniju i bolju budućnost ne bi saznala ?
Kao ni slučajevi ubistava i "samoubistva" silnih nam novinara, sudija, političara,

"biznismena"...

Pa ne vodim ja državu već ti Tadiću koji kohabitiraš sa svima zarad čijeg opstanka na

vlasti ?
Pa naravno sopstvenog.
Ja sam apolitičan i jedino merilo uspešnosti bilo koje vlasti gledam po standardu i životu

mojih sugrađana.
Spusti se u narod i pogledaj dom svoj anđele. I skini paučinu sa tvojih prelepih očiju.
Izlaz je blizu ali slepi ga ne vide.

Pogledaj šta si uradio za svojih silnih mandata, o ti psihologu koji si doveo svojom

uspešnom politikom, lažnim predizbornim obećanjima narod svoj i građane Srbije do

ludila i očaja.

Neka su ti na ponos isečeni prsti ljudi koji nisu godinama primali platu, bez doprinosa za

socijalno, penziono i zdravstveno osiguranje.

Neka su ti na ponos"dobro odrađene" privatizacije, još bolje vođenje ekonomske

politike zemlje koju vodiš gde ti je bliski saradnik i kolega, koalicioni partner i autor knjige

EKONOMIJA DESTRUKCIJE koji je sasvim lepo sproveo na delu DESTRUKCIJU

EKONOMIJE sada već spržene zemlje Srbije i gde ti milioni gladnih ljudi vape za bilo

kakvim poslom i izgubljenih pogleda bacaju se sa Beogradskih mostova...

Dokazi su svuda oko tebe ako te to uopšte i zanima.

Ako ste gospodo draga, onako svi u kompletu, uspeli (da po rečima bivšeg guvernera

NBS Mark Radovan Jelasitija) pojedete i popijete 36 milijardi evra bez traga i glasa za

ovako kratak vremenski period vaše nadasve "uspešne" vladavine i da stvorite

NEPRISTOJNO BOGATE sa jedne i SASVIM PRISTOJNO SIROMAŠNE sa druge

strane a od tih 36 milijardi evra skoro 12 milijardi olupali iz privatizacionog fonda - novac

koji je bio namenjen za infrastrukturne projekte, podizanje proizvodnje kroz stvaranje

osnovnih uslova za poslovanje privrednih subjekata i ulagača a što NISTE uradili počev

od takozvane "reforme" pravosuđa, za pospešivanje zaposlenosti - naravno samo u

predizbornim kampanjama gde zapošljavate i otvarate od 200.000 pa sve do 1.000.000

novih radnih mesta a odmah po proteku izbora gasite upravo toliko koliko ste OBEĆALI;

i naravno na kraju za akcije građanima Srbije koje NIKAKO NE MOGU BITI NAZVANE

BESPLATNIM - pa ne dajete ništa vi iz svog džepa već ste isprodavali sve što su

generacije stvarale, raznim narko-bosovima kroz privatizacije koje su sve samo ne

transparentne i kojima ne može da uđe u trag ni Šerlok Houms da je kojim slučajem živ

niti Istražitelji iz Majamija.

Rmljani su po svim ovim pitanjima na kojima nikada nećemo dobiti odgovor bili daleko

pragmatičniji.
Osim igara davali su svom građanstvu i hleba.

A robovi, robovi su imali stalan posao, krov nad glavom i kakav takav bar jedan obrok

dnevno... SVE ONO ŠTO VEĆINA GRAĐANA SRBIJE DANAS NA ŽALOST NEMA !!!

PS

Boriću se za ono što mi pripada - a to je život dostojan čoveka.
U mnogim zemljama životinje imaju bolji tretman i uslove za život pa čak i stvarnu a ne

fiktivnu zakonsku zaštitu.

JA NE PRISTAJEM VIŠE DA ŽIVIMO U MRAKU !

U MRAKU U KOJI SU NAS GURNULI BESKRUPULOZNI, KORUMPIRANI, KREZUBI

POLITIČARI UDARENI U BOLESNU GLAVU (kao da su nekad imali zdravu - prim.aut.).

NE ŽELIM VIŠE DA ŽIVIM U LAŽIMA, POLUISTINAMA, ZAGLUŠUJUĆEM

MEDIJSKOM MRAKU, GOREM I OD SLOBINOG REŽIMA !

NE TREBA NAMA SVETLOST NA KRAJU TUNELA - JA NE ŽELIMO UOPŠTE VIŠE

DA ŽIVIM U TUNELU !!!

ŽIVI MALO TI DA VIDIŠ KAKO TO IZGLEDA.

ZAŠTO NE ŽELIM ?
ZATO ŠTO TO NIJE NORMALNO, PRIRODNO I SVOJSTVENO LJUDSKOM BIĆU.

MRAK NIJE SVOJSTVEN LJUDSKOM BIĆU !

HOĆU DA UPALIMO SVA SVETLA I SKINEMO SVE ZAVESE - NISMO SLEPI KOD

OČIJU !!!

NE DAM VAM SRBIJU DA JE UBIJETE POLITIČKOM SUMORNOM STVARNOŠĆU

!!!

Dule Nesalomivi

goran01

pre 13 godina

Vi ste tadicu ucestvovali od 2000 do 2010 u najnovijoj vrsti genocida - gasenje industrijskih giganata, masovno ostajanje ljudi bez posla, jacanje korupcije u svim oblastima, jacanje i pravadanje neofasista, nehapsenje i nezabranjivanje fasistickih organizacija i dan danas. Laprdanje sve u sesnaest...Kriza je u vasem mozgu, da vi hocete nesto da uradite uradili bi, tolike godine na vlasti. Vi ste bezobrazni, najblaze receno.

Sin Bludimir

pre 13 godina

(Inzenjer-Poslasticar, 18. decembar 2010 15:03)

Ajde molim te sledeci vikend kad budesh igrao preferans sa Olijem Renom pitaj ga da li zna neko tamo koje tachno godine Svarceneger postaje predsednik Amerike.
Neka se raspita dechko malo..

Lala na kvadrat

pre 13 godina

Ako krenemo malo brze,stacemo,gospodine predsednice. Na sledecim izborima glasam za Cedu, mislim da jedino u njemu ima malo Djindjica.

uzas

pre 13 godina

Kaze da ne moze da se poveca broj radnih mesta, sto znaci nema zivota za one bez posla, to porucuje predsednik drzave, pa ne treba nam takav predsednik, on ne zasluzuje da zivi sa nama u Srbiji, treba ga proterati jer je to IZDAJA NARODA!!!!!!

Sajo

pre 13 godina

Drage demokrate,sadasnje i bivse,DS vise ne postoji,bar ne onakva kakvu smo je mi poznavali i podrzavali,bar ne ona Djindjiceva stranka koja je stvarno vukla napred i koja je okupljala rodoljube,koji su hteli da vuku za Srbiju i svoj narod,ovi danas DS-ovci nemaju ama bas nikakve veze sa onima sto su bili...to je gomila ili u najboljem slucaju interesna grupa okupljena oko jednog cilja a to je cerupanje naroda preko vlasti,i jedini cilj im je ostati sto duze ,po mogucstvu,dozivotno na vlast a u cilju pljacke naroda koju otvoreno sprovode zajedno sa monopolistima i tajkunima...STO JE NAJZALOSNIJE NEMA NA VIDIKU U SRBIJI NIKO KO JE ISPLIVAO I KO IMA DRUGACIJE POBUDE OD OVIH NA VLASTI...mislio sam da je CEDA drugaciji ali sam se zestoko razocarao...ukratko SRAM VAS BILO DOMACI IZDAJNICI I STRANI PLACENICI...ipak je TITO bio u pravu....

dovla

pre 13 godina

Sad vi sto imate pamcenje ko kokoske mozete da dizete Djindjica u nebesa ali zar nisu Tadic, Djelic, Vlahovic, Pitic, Dinkic, i svi ostali koji su ojadili Srbiju bili njegovi kadrovi? Zar mu nisu Miskovic, Kostic, Cepter, Djunic, Beko bili prijatelji i finansijeri? Nije leteo Canetovim avionom? Dosta te mitomanije, nije Srbija stala te 2003 nego je nastavila putem kojim je vec bila krenula.

goca boca

pre 13 godina

mnogo si bre los tadicu...nisu ni drugi nista bolji, ali ti bi tebalo da si naslednik djindjica, a da sa ne lazemo nisu mi ni do kolena...vidimo da su ti rezultati rada nistavni...mozes ti da udaras u dobos koliko hoces ali te 'ebe rezultat tj. minuli rad...a...nijedan marketinski mag ne moze da ti pomogne, sorry...

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

E, Borise, Borise,

Nije ti ovo malo Srbije pristalo ni za africku uniju, a kamo li eu?!
Za sve koji kritikuju politicare, samo bih rekao da politicari dolaze, tj. proizilaze iz naroda, a ne obrnuto. Znaci, kao nacija smo lupili u ambis, a politicari su samo nasi delegati koji vode ovo slomljeno bezivotno bice ka 'eu integracijama'.

jovan

pre 13 godina

Gledam samo us pomoc kojih vradzbina DS-ovci nameravaju da ostanu na vlasti ali ne mogu ista da vidim. Cim je postao predsednik napravio je U-turn a sada kuka kako ne sme se stati. Svog bivseg Predsednika stranke, bivsi "mali od palube" se seti jedino pred izbore. Kada trcis unazad, stati i nije tako lose.

Немања

pre 13 godina

Ne zelim ni njega da velicam ,ali otkad je Kostunica sisao sa vlasti mom ocu je vrednost plate opala za 150 evra,a obzirom da za Radikale,i jedne i druge mi ne pada napamet da glasam,a ove sam video kakvi su...nista, ostaje mi jedino za Ckiljavog Voju da glasam...taman se i Cede Velje ratosiljao,ajde valjda ce se vratiti BG duh u njegovu stranku a malo se distancirati od Veljine gibaje i radze.

Предраг

pre 13 godina

Србија има најнижу просечну плату у региону, она последња исплаћена износи 296 евра. Сви наши некадашњи суграђани налазе се изнад тог бедног просека, ево, рецимо, погледајмо Црногорце, који су очигледно урадили праву ствар отцепивши се: http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2010&mm=12&dd=18&nav_id=480237&fs=1

Тренутна економска ситуација претежним делом је последица десетогодишње ДС владавине. Без визије, без знања, кратковидо, популистички, коруптивно -- тако су нас водили. Своју мантру о европском путу и тапији на њега ДС-овци су потрошили. Чињенице говоре против њих.

Tine

pre 13 godina

Citat" Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji"

P.S. Ovo gore je čista floskulaška izjava koja ama baš ništa ne znači, niti ikoga na išta obavezuje.
Primetio sam, da posle takvih političkih floskula, opštih mesta Srbiji postane loše, i sve krene po starom, ili još gore nego je bilo pre toga.
Dakle, promena nema, neće ih ni biti sve dok ovakve garnitura stanaka i u vlasti i u opoziciji postoje.

Vek

pre 13 godina

Nazalost,nije dobar ovoliki nerepsekt prema predsedniku,nije on dao podrsku da se udje u ratove i onda ti izgube,i dozvoli da se zemlja bombarduje,stvori korupcija,pokvare ljudi,stvore katastrofalna razmisljanja kod ljudi.A sada kada su gradjani Srbija podrzavali borbu za Kosovo,i kada je zemlja toliko oslabila,sada je dosla velika globalna kriza,i bojim se da tu predsednik ne moze ama bas nista da uradi.Jedina dobra stvar je da zbog tolike krize i rizika poslovanja,Srbija nije uspela da se toliko zaduzi po glavi stanovnika,pa je relativno malo zaduzena,i to se moze iskoristiti,
A sada verovatno cu dobiti bar sto "ne preporucujem"

eto

pre 13 godina

Ma, hajde, kad je to pa srpski narod bio zadovoljan?!?!? Ko god da dodje, nece valjati! Nije problem u Tadicu, problem je u vecito nezadovoljnom i dzangrizavom srpskom narodu! Da necete mozda radikalnijeg predsednika, nove izolacije i nove bombe? To bi bilo unazad!

ja

pre 13 godina

"Anketirao" sam 12 mojih poznanika koji su redovno glasali za DS: za koga bi glasali da su sutra izbori? Odgovori: 5 bi apstiniralo (jer ne znaju za koga bi), 6 ne znaju za koga ali sigurno ne bi za DS, a samo jedan (a to nisam ja!) bi ostali verni demokratama. Pitao sam i za razloge. Gotovo svi stavljaju nekompetentnost, korumpiranost i gramzivost ljudi vezanih za DS kao razlog broj 1. Toliko od mene.

Dragan

pre 13 godina

E moj prijatelju,
ja molim Boga da Srbija stane, da ne propada dalje...
Da li mi živimo u istoj Srbiji?
Očigledno ne, kad vas vidim tako srećne i nasmejane!?!
Dokle...?

Aca

pre 13 godina

To je taj rad sto prolazi u kokosijoj pameti srpskih biraca - jedan dan u 4 godine se dohvati Djindjica, a svih ostalih dana Dacica, Palme, Nikolica, Kostunice, Delte i ekipe...

maki

pre 13 godina

onaj koji moli tajkune da mu daju neki evro da sagradi most,onaj koji ne zeli da otkrije politicku pozadinu ubistva zorana,nema pravo da mu spomene ime,izdali ste djindjica i njegove ideje udruzili ste sa SPS-om i tajkunima(koji vam pune dzepove)na sledecim izborima boricete se da predjete cenzus prodane duse niste ni do kolena djindjicu

Tihi

pre 13 godina

Ti bi da mi uzmesh josh 10godina zvota,e pa necesh ga majci,taman da crknem.Imash jednu jedinu shansu kod mene a to je da za kratko vreme budu pohapsheni svi"sukobi interesa" i da vishe nikada neprocitam da je neko umro od gladi!Neka bude radna godina za lopuze u zabeli,samo da li mozesh da vladash bez njih.I Zorana ne uzimajte u usta,on ovo nebi dozvolio ni pod razno!Ako hocesh da budesh presednik vladaj zajedno sa narodom i slushaj glas naroda sve druge u buvaru,neda su zasluzili,samo tako,krivi i pre dokazivanja krivice.Puce tikva vrlo skoro......

W

pre 13 godina

Problem je sto sam jedini napredak video u moci drzavnih instituacija, ali ne i u moci obicnih gradjana. Zato i jeste sve licemerno. Da ste prvo ulozili u narod, mozda bi vam oprostili vasu neslogu i "kraduckanje". Ali, vi se svi (svi, ne samo demokrate) takmicite ko ce da bude "alfa" pa sve zavrsi na ledjima obicnih ljudi. Tuzno je sto u Srbiji zaista ne postoji normalna opcija. Ako mislite da cu rezignirano i melanholicno da zaokruzujem listic, prevarili ste se. Taj listic ce zavrsiti u kanti. Sramota. Samo da imamo bilo kakvog dostojnog coveka, ali ne vredi. Nijedan nije cist. E, to me deprimira. Cekam dan kada cemo vise da prelomimo tu situaciju i da nastavimo gde smo stali. Davno bese.

Goran

pre 13 godina

Sto se mene tice, sutra bi potpisao da nas okupira bilo koja velika sila. Sigurno bi bolje tako ziveli nego pod silnim ovim glavonjama. Ovaj prica o 2020 godini. Pa ovi domaci politicari zaista misle da je ljudski vek 240 godina. Nije gospodo politicari. Oko 3x je manji. Zivot nam je prosao u cekanju da se nesto desi, u Slobama, Kostunicama, i ostaloj bandi... strasno... vise ne izlazim na glasanje, posto nema smisla.

Petar Bg

pre 13 godina

Ovo sam komentarisao i na prethodnoj vesti sa skupstine DS, ali mislim da je vazno ponoviti: Tadicu, procitaj vest i preporucene komentare na adresi:
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=480169#rating
Kad procitas, rzmisli o tome sto si rekao na skupstini jos jednom...

Dušan

pre 13 godina

Citirajući rečenicu ubijenog premijera Zorana Đinđića da "ako Srbija sada stane, to će ostaviti tragične posledice",

Pa, stala je i ovo što proživljavamo sada su upravo te tragične posledice o kojima je Zoran pričao.

Borise, nije Toma grobar, ti si.

MUKNAVI

pre 13 godina

E kad bi Srbija stala u tim lutanjima sa vama svima demagoskim i lopovskim vodjama i odmorila se malo od tih lutanja,spazila bi put izlaska sa te vase staze bez vida,po kojoj nas vodaju mediokriteti ,lopvi,spekulanti ..jednom reciju,osobe bez stida.Dan kada ce se iz ovog cutanja zaoriti;Padaj silo i nepravdo ,narod vam je sudic` zvan,priblizava se.Zar ste toliko hipnotisani vlascu,vasim privilegijama,i jahanjem na narodu da vi,kurte,murte,to niste jos primetili.Dobro je,bice nam lakse da vam pokazemo sta Narod ume kad nema vise kud..Dremajte vi, blebecite,i nastavite tako..

Berlin je srce Srbije

pre 13 godina

Stala je ona odavno, a ti i tebi slicni ste je zaustavili! od milosevica preko kostunice pa do tebe svi ste isti i svi vodite promasenu politiku!

Sergije

pre 13 godina

Pocinje plasenje glasaca u stilu "ako ne glasate za nas nece biti plata, ni penzija, ni kes kredita".

Cini se da ce to biti glavni predizborni adut DS.

formalni clan DSa, do ponedeljka

pre 13 godina

"Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke ..."
Kao sto si trazio podrsku i kod ovih izbora, odnosno samo-biranja, partijskog vrha, sami izmedju sebe?
ZABORAVI!

Nikola

pre 13 godina

*****

Prvo, njegova izjava da "čak ni u svetu niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će teći ekonomski i politički razvoj u narednim godinama" predstavlja poptunu glupost. Naravno da se ne može predvideti baš svaka kriza, ali neka grublja projekcija može da se napravi ne samo za 10, nego i za 30-40 godina. Inteligentnom čoveku je potpuno jasno koji će se delovi sveta razvijati, ko će s kim ratovati a ko sklapati saveze itd. Ovo je užasno što Tadić govori, to je sramota za jednog političara.

Drugo, šta to znači, AKO SRBIJA SADA STANE!? Srbija je stala još 2003. godine, kada su zapadne sile ostavile nesrećnog Zorana Đinđića na cedilu, praktično ga poslavši na streljanje. Od obećane ekonomske pomoći i velikih investicija nije bilo gotovo ništa, ali zato je pola rukovodstva prebačeno u Ševeningen, a preduzeća privatizovana na skandalozan način.

**********

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Zasto gospodine predsednice obmanjujete ovaj narod.Sve se zna,svako ko se iole amaterski bavi geopolitikom zna sledece
Srbija nece uci u EU ni 2016 ni 2020 vec 2017,te 2017 u EU ulaze SRB,CG i MAK a 2020 BiH i Alb,Hrvatska ulazi 2013 i to je zavrsetak procesa EU sto se tice clanica,Turska nikada nece uci kao ni Ukrajna i Belorusija sa njima ce biti pravljena neka partnerstva.
Razlog zbog koga ce HR,SRB,CG,MAK,BiH,Alb uci u EU nije zato sto smo lepi,dobri i pametni vec zato sto EU hoce da ostvari maksimalni uticaj u celokupnoj Evropi,Turska nece uci zbog Nemacke i Francuske pre svega a Ukrajna i Belorusija su ruske interesne zone i nesto kao ex YU izmedju danas EU-NATO i Rusije.

Pex

pre 13 godina

Sta je, frka,a? Trese se fotelja? Kontate da ste pukli pa sada pricate narodu bajke kako cemo bez vas gledati Evropi u ledja...Ma nije nego.. Ne znam sta to sada mozete narodu da obecavate da cete uraditi..Pa gospodo, dovoljno ste imali vremena da uradite SVE sto je ovom narodu potrebno da ne zivi na dnu lestvice..Prokockali ste sve i adios! Zaokruzivao sam vas redvno, a sada ne bih pa tacno da crknem!!!

đole v.

pre 13 godina

Ubeđen sam da B.Tadić i DS nikada više neće dobiti podršku ovog opljačkanog i prevarenog naroda. Sva relevantna istraživanja javnog mnjenja ukazuju na konstantan i nezaustavljiv pad rejtinga B.T. i njegove DS.Tu više ne pomaže nikakvo "spinovanje" i ponavljanje izanđalih matrica tipa: EU, reforme, liderstvo, borba protiv korupcije, Koštunica kriv i za zemljotres,kriza prolazi, bla-bla,truć-truć...Dosta, bre, više vaših laži i obmana!!!!!!

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

zasto BT zloupotrebljava reci pokojnog premijera. Srbija je pod njegovom vlascu vec stala i krenula unazad.

A Vas u redakciji pitam: Da li su ovakvi naslovi naruceni i placeni od strane propagandnog staba BT ( prosli put je naslov bio Robin Hud sa Dedinja)

Dragan

pre 13 godina

"Beograd tada neće biti proglašavan za grad budućnosti, Srbija proglašavana za lidera u regionu, što će izazvati posledice za sve."
Hahahahha , ma daj Tadicu prestani vise crkao sam od smeha :)))
Mogu i ja da proglasim sebe za najboljeg fudblera na svetu ali dzabe kada ne znam ni loptu da ustopujem. Kod nas je sve magla i sve je marketing jer ocigledno da nema niceg osim toga. Kao drzava propadamo brzo i pad ce se jos intezivnije nastaviti. Daj Boze da gresim...

Trotter

pre 13 godina

Ajd što svaki drugi dan odvali poneku glupost, to smo već navikli.Ajd što njegovi govori nemaju veze sa životom, to se od njega nekako i očekuje...Ali da ,,OVO,, ima obraza da se poziva na Zorana Đinđića,pa to je stvarno....

Шумадинац

pre 13 godina

Србија није стала, Србија последњих година иде у рикверц, све је у паду а расте незапосленост и сиротиња .
Само признање да смо у туелу је поражавајуће за узурпаторе власти у Србији. А то што председник види светло на крају тунела, није светло сунца, већ Цига са фењером мажњава шине!

Rale

pre 13 godina

De li njemu skilji to svetlo na kraju tunela ?? Nikad mi nece biti jasno zasto je pred masom potrebno preterivati,biti neiskren .Zasto je potrebno kuraziti masu ??
Vreme ce pokazati da je bolje i zdravije kroz depresiju prolaziti realno .
Njegova diploma tesko mu moze pomoci pri ovoj in vivo senasi na naciju!! U stvari njegova diploma pomaze samo njemu licno .....

zorance

pre 13 godina

ako Srbija sad stane (a taman ste nas gurnuli na samo dno) vi ste tu da nas gurnete još dublje(za svaki slučaj,izgleda da smo neki žilav narod) i zato imam molbu za vas: idite vi gde hoćete ali bez nas,jer mi možemo bez vas ali čisto sumnjam da vi možete bez nas.Imam dvoje dece i pred spavanje uvek požele da čuju neku bajku ,pa ja kao pokušavam da im ispričam sve bajke koje postoje ali to ne deluje na njih,već mi kažu da im pustim TV i onog čiku i tetu što mnogo lepo pričaju(najgore je što čika Boris i teta Trivan ni sami ne veruju u ono što pričaju) ali deca ko deca vole da čuju lepu bajku

JC Denton

pre 13 godina

DS-ova skupština stranke = nekadašnji kongresi SPS-a.

Sve više verujem da je Boris Tadić reinkarnacija Slobodana Miloševića, ili, u najmanju ruku, da Slobin duh živi u njemu. (mada, Slobodan je od Borisa bio 100 puta sposobniji i principijalniji).

Sve je tu - inflacija, urušavanje države iznutra, bezidejnost, korupcija, prodavanje magle, drpanje državnih para od strane pojedinaca na vlasti,...

Samo ratova nema, ali nema ni nade i vere u bolje sutra, a šta je od toga gore ili bolje, prosudite sami...

mali oglasi

pre 13 godina

Potreban nam je pametan, častan, pošten, odgovoran, domaćin čovek koji bi izvadio i vodio ovu zemlju ka boljoj budućnosti. Poželjno poznavanje državnog interesa i interesa njenih građana, kao i poznavanje rada na računaru od 8% PDV-a!
S poštovanjem Narod Srbije

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

"Još nismo izašli iz ekonomske krize, ali vidimo put koji vodi ka izlazu"...

Gledas na pogresnu stranu.
To sto ti vidis je ulaz a ne izlaz!

doktor

pre 13 godina

Srbija moze u EU 2016,ali i nemora,jel tako?Svake nedelje drugi datum...Novi je verovatno 2018.Na kraju ce reci;"Pa,znate sta,moja je duznost bila samo protokularna!Nisam mogao da se mesam u rad Vlade,ona je kriva..."Kriv je Cvetkovic,Jeremic...Ti si samo jedan basketas ,rekreativac....Molim Vas ,objavite mi kom,ako je i ovde ostalo demokratije..

Voja

pre 13 godina

Gospodine Predsednice,

Srbija je juce ponovo stala. Dvoje ljudi u njoj je umrlo od gladi.

Vas kao Predsednika Republike Srbije treba da je sramota kao sto je mene sramota. Srbin sam i u mojoj zemlji se umire od gladi. Kao u Etiopiji.

Apelujem na Vas da pozovete rukovodsto Zavoda za Socijalno Osiguranje i da im naredite da naprave popis najugrozenijih porodica po opstinama. Da im se pomogne HITNO i da se nikad vise u Srbiji ne gladiuje. U Srbiji moze da se nema, jer cesce nismo imali no sto smo imali. Ali ne sme da se gladuje.
Grehota je i od Boga i od ljudi.

Grobar

pre 13 godina

Slušajući lepotana, našeg predsednika, čovek pomisli da se radi o lideru Nemačke ili Francuske, a ne najnazadnije države u Evropi! Nažalost, sa njim, ali i bez njega, biće nam sve gore i gore. Čovek nema nikakvu viziju, dodvorava se polusvetu nadajući se još jednom mandatu. Svake godine nas je 30.000 manje samo zbog nataliteta, plus emigracija koja je sve brojnija. Ali zato brokratije i stranaka sve više! Tadić će biti brzo zaboravljen kad ode, a ova zemlja je na ivici kataklizme. Za godinu dana glavno njegovo obećanje biće- ''Ljudi, obezbedićemo svima hleba i jogurta, ne sekirajte se ništa!''

Zarko

pre 13 godina

Djindic "Srbija ce biti u EU 2009"
Tadic pre izbora "Srbija ce biti u EU 2012-13 ( ulazi zajedno sa Hrvatskom )
Tadic danas "Srbija ce biti u EU 2016 ( zajedno sa Albanijom i BIH i nezavisnim Kosovom )

jeremija

pre 13 godina

Niko od vas nije dostojan da citira Zorana. On je imao viziju za sve ljude, a vi imate viziju samo kako da napunite svoje dzepove. Odlazite !

Dzoni

pre 13 godina

Ovaj sajt zajedno sa izjavama koje objavljuje svaki dan je postao vic.
Gde ste da komentariste konkretne stvari a ne prazne price i lazi a to je da za otplatu kredita u 2011 potrebno cak 60% drzavnog budzeta.
http://img340.imageshack.us/img340/7881/36708756.jpg
Za 10 godina su nas doveli tamo gde su i hteli ,u duznicko robstvo.

igorpl

pre 13 godina

Očigledno je da nam je država puna nekih kavazi eksperata, a još očiglesnije je to što nemamo nikakvu saradnju premijera i predsednika republike, a naročito saradnju oko iznošenja raznih teza i laži.
Bolje je da se dogovre šta treba a šta ne treba iznosoti u javnosti a ne ovako svako priča kojekakve gluposti a posle samo sebe pokopaju lažima druge strane!
Ako neko nije shavtio pojasniću: Podsetiću vas da je početkom ove godine bila ona poznata i nadlaeko čuvena konfernecij na kojo je MIrrko Cvetković rekao da je Srbija zvanično po svim ekonomskim podacima izašla iz krize. Posle ovoga eto na kraju iste godine u kojoj se ta LAŽ iznela ikoči pajac iz kutije u obliku Predsednika republike i iznese ono što nam je svima odavno jasno tj pokopa izjavu premijera sa početka godine! Gospodo pa čujte, ja znam da nam je narod glup, neobrazovan, maluman i kartkog pamćenja ali nemojte se bar vi sprdati sa i ovako nesretnim svojim narodom to NIJE LEPO!
Dogovorite se već jednom pošto ste svi kvazi eksperti!
Sramota je da izlazite sa takvim izjavama u javnost a ovamo ste učili na AMERIČKOJ demokratiji i školovali se za JAVNE nastupe na osnovu velikih svetskih demokrata i TRETE MRTE! Veća je ovo sramota od toga da neko na takvoj poziciji krade.
DA ne spominjem sada čuvene izjave TIMICE MILOSAVLJEVIĆA, MINISTRA TRGOVINE i drugih poluobrazovanih eksperata na mestima ministara. Pre nego što bilo šta iznesete u javnost setite se kada ste bili mali pa vas je UČITELJICA (ako ste bili na tim časovima) govorila "ISPECI PA RECI". SAmo se setite toga, primenite tako u praksi i ovaj narod će manje da boli to što vi radite!
Molim vas sve u ime ovog GLUPOG naroda!

Slovenac

pre 13 godina

Ako je ovo što vi imate "Evropski put" kako bi tek Srbija izgledala da nije na "Evropskom putu".Da je Đinđić živ još i da postoji neka nada, ovako....

veoma dobronameran savet (bivseg) clana DSa

pre 13 godina

Tadicu, molim te sidji sa vlasti, i povedi svoje lopurde sa sobom. Ovo ne ide na dobro, i ako nastavish da se drzis vlasti kao pijan plota stvari mi ne izgledaju ruzicasto ni za zemlju ni za tvoju ekipu. Jednostavno priznaj da su vam rezultati ochajni, isharani raznoraznim aferama,skandalima i korupcijom, otrezni se MOLIM TE od uzivanja u vlasti i raznoraznim ulizicama, i sagledaj situaciju kakva jeste - nezadovoljstvo u narodu je ogromno a zemlja nam je na ivici kolapsa i pitanje je da li uopshte ima nade da ne propadne do kraja. U Srbiji narod cuti, cuti, ali pogledaj malo u istoriju, ako dodje da popricha sa vama, to nece na dobro da izadje. Chak je i neobaveshteni Kostunije lepo sishao sa vlasti sam kad je nezadovoljstvo naraslo - a neshto mi se chini da je bilo mozda 5% sadashnjeg...

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

У мору изјава које свакодневно дају наше политичке вође, тешко је издвојити појединца који се посебно истиче, сви су подједнако јадни, а изјаве су више за рубрику веровали или не, да не у потребим неке теже речи.
Ипак разлог овог текста је скорашња изјава нашег председника, једна у низу његових бисера у последњих пар месеци. Желео сам да напишем кратак коментар раније, али не стиже се кућа, посао, беба, посао, жена, беба...
Да се вратим на изјаву. Председник спомиње неке тунеле, возове, брзине возова, светла... Ипак осврнуо бих се највише на брзину тих наших «возова». Господин Тадић каже да возом брзине око 80 км/час стижемо у ЕУ 2020, ако би тај воз био брзи воз и ишао брзином од 180 км/час тамо бисмо били 2016. године. Пошто сам био лично присутан на једном предавању председника Тадића давне 2006. године, добро се сећам његове изјаве да ћемо стићи тамо 2012. године. Нажалост председник тада није спомињао брзину тог нашег «воза», јер бих са ове дистанце успели да проверимо којом том брзином наш «воз» иде од 2006. године. По мојој личној процени наш «воз» изгледа од тада још увек стоји на станици и само што није кренуо (по њиховом мишљењу он се креће). Ипак да би тај воз кренуо треба да се смањи број путника, првенствено оних најмлађих, најобразованијих, најпаметнијих. Они седају у друге возове и одлазе, док наш машиновођа покушава да покрене локомотиву ложењем хартија од вредности Телекома Србија (за сада). У ствари још их није заложио и због тога стојимо, а највероватније га ни то не би покренуло, јер је локомотиви неопходна генералка, али то није поента текста.
Шта је поента? Поента је та да нама не треба воз од 80 км/час, ни воз од 180 км/час, већ супер брзи воз који иде брзином већом од 300 км/час. Једино тако можемо да останемо на истој дистанци у односу на ЕУ, САД, Кину, земље далеког истока. Да бисмо им се приближили брзина мора бити и већа, тренутним темпом остајемо у прашини. Шта нам још треба? Требају нам људи који размишљају, реагују, делују брзином већом од 300 км/час, а то су ови што више не могу да чекају да се «воз» покрене и одлазе, некима треба више времена, некима мање, неки одлазе преко океана, неки преко у комшилук, неки мисле да ће се вратити и да ће имати због чега да се врате, неки одлазе и знају да се неће више никада вратити. Нажалост такви људи немају прилику да се докажу у Србији, поред сви знамо већ кога. Због свега тога мала група ентузијаста је направила НОПО, да каже оно што сви мислимо. Мислимо да тренутна парламентарна политичка елита нема капацитета, идеја, одлучности да води и покрене овај наш мали «воз». Мислимо да је неопходан «генерални ремонт» на политичкој сцени и да се сваких годину дана мора «сервисирати». Мислимо да је време да најбољи, највреднији, најпоштенији људи из Србије подигну глас и крену да праве «нову супер брзу локомотиву».
Зарад наше деце и њихове будућности позивам све људе који размишљају својим главама, који држе до себе, да нам се придруже са идејама, критикама, опаскама, а ако ни за то немају времена бар поверењем на следећим изборима, јер бићемо на изборној листи, само нас потражите.

jeremija

pre 13 godina

Niko od vas nije dostojan da citira Zorana. On je imao viziju za sve ljude, a vi imate viziju samo kako da napunite svoje dzepove. Odlazite !

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

"Još nismo izašli iz ekonomske krize, ali vidimo put koji vodi ka izlazu"...

Gledas na pogresnu stranu.
To sto ti vidis je ulaz a ne izlaz!

Шумадинац

pre 13 godina

Србија није стала, Србија последњих година иде у рикверц, све је у паду а расте незапосленост и сиротиња .
Само признање да смо у туелу је поражавајуће за узурпаторе власти у Србији. А то што председник види светло на крају тунела, није светло сунца, већ Цига са фењером мажњава шине!

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

zasto BT zloupotrebljava reci pokojnog premijera. Srbija je pod njegovom vlascu vec stala i krenula unazad.

A Vas u redakciji pitam: Da li su ovakvi naslovi naruceni i placeni od strane propagandnog staba BT ( prosli put je naslov bio Robin Hud sa Dedinja)

Pex

pre 13 godina

Sta je, frka,a? Trese se fotelja? Kontate da ste pukli pa sada pricate narodu bajke kako cemo bez vas gledati Evropi u ledja...Ma nije nego.. Ne znam sta to sada mozete narodu da obecavate da cete uraditi..Pa gospodo, dovoljno ste imali vremena da uradite SVE sto je ovom narodu potrebno da ne zivi na dnu lestvice..Prokockali ste sve i adios! Zaokruzivao sam vas redvno, a sada ne bih pa tacno da crknem!!!

Zarko

pre 13 godina

Djindic "Srbija ce biti u EU 2009"
Tadic pre izbora "Srbija ce biti u EU 2012-13 ( ulazi zajedno sa Hrvatskom )
Tadic danas "Srbija ce biti u EU 2016 ( zajedno sa Albanijom i BIH i nezavisnim Kosovom )

ja

pre 13 godina

"Anketirao" sam 12 mojih poznanika koji su redovno glasali za DS: za koga bi glasali da su sutra izbori? Odgovori: 5 bi apstiniralo (jer ne znaju za koga bi), 6 ne znaju za koga ali sigurno ne bi za DS, a samo jedan (a to nisam ja!) bi ostali verni demokratama. Pitao sam i za razloge. Gotovo svi stavljaju nekompetentnost, korumpiranost i gramzivost ljudi vezanih za DS kao razlog broj 1. Toliko od mene.

Grobar

pre 13 godina

Slušajući lepotana, našeg predsednika, čovek pomisli da se radi o lideru Nemačke ili Francuske, a ne najnazadnije države u Evropi! Nažalost, sa njim, ali i bez njega, biće nam sve gore i gore. Čovek nema nikakvu viziju, dodvorava se polusvetu nadajući se još jednom mandatu. Svake godine nas je 30.000 manje samo zbog nataliteta, plus emigracija koja je sve brojnija. Ali zato brokratije i stranaka sve više! Tadić će biti brzo zaboravljen kad ode, a ova zemlja je na ivici kataklizme. Za godinu dana glavno njegovo obećanje biće- ''Ljudi, obezbedićemo svima hleba i jogurta, ne sekirajte se ništa!''

Dzoni

pre 13 godina

Ovaj sajt zajedno sa izjavama koje objavljuje svaki dan je postao vic.
Gde ste da komentariste konkretne stvari a ne prazne price i lazi a to je da za otplatu kredita u 2011 potrebno cak 60% drzavnog budzeta.
http://img340.imageshack.us/img340/7881/36708756.jpg
Za 10 godina su nas doveli tamo gde su i hteli ,u duznicko robstvo.

dovla

pre 13 godina

Sad vi sto imate pamcenje ko kokoske mozete da dizete Djindjica u nebesa ali zar nisu Tadic, Djelic, Vlahovic, Pitic, Dinkic, i svi ostali koji su ojadili Srbiju bili njegovi kadrovi? Zar mu nisu Miskovic, Kostic, Cepter, Djunic, Beko bili prijatelji i finansijeri? Nije leteo Canetovim avionom? Dosta te mitomanije, nije Srbija stala te 2003 nego je nastavila putem kojim je vec bila krenula.

Dule Nesalomivi

pre 13 godina

ŠTA AKO SRBIJA STANE...

Pa da obavestim još jednog možda slabije obaveštenog dragog mi predsednika da je

Srbija stala hicem koji je razneo ne samo Zokijevo srce, nego celu Srbiju kao nuklearna

eksplozija.

A Demokratska stranka i on sam nisu NIŠTA učinili da to spreče. A mogli su...

Njima samima na "ponos" i savest ako savesti uopšte imaju nakon što su sve PRAVE

Đinđićeve sledbenike, demokrate njegove, dokazane borce od osnivanja DS izbacili

ekspresno iz svojih čitaj Borisovih; Šaperovih, Nebojšinih, Đilasovih, Deltinih, Omeginih,

Bekovih redova - mada spisak nije konačan.

Sada kada smo dobili kalife umesto kalifa, šta je to novo u izjavama nadasve lepog nam

predsednika, a što narod već nije čuo, ne zna i ne oseća na svojoj koži.

Dobar pastir treba da striže ovce a ne da im guli kožu. Jer se striža može ponoviti , a

guljenje NE !

Boni pastores est tondere pecus, non deglubere.

U Srbiji je uvek bilo bitno da predsednik države bude lep i da mu dobro stoji kravata.

To je kriterijum po kome se bira čelni čovek države koji je ničim izazvan zajedno sa

svojom strankom odložio za beskonačno donošenje Zakona o otvaranju dosijea tajnih,

polutajnih i javnih službi.
ZAŠTO ?
Da li da se možda istina o ubistvu našeg Space Shuttle za Evropu, svet i svetliju,

humaniju i bolju budućnost ne bi saznala ?
Kao ni slučajevi ubistava i "samoubistva" silnih nam novinara, sudija, političara,

"biznismena"...

Pa ne vodim ja državu već ti Tadiću koji kohabitiraš sa svima zarad čijeg opstanka na

vlasti ?
Pa naravno sopstvenog.
Ja sam apolitičan i jedino merilo uspešnosti bilo koje vlasti gledam po standardu i životu

mojih sugrađana.
Spusti se u narod i pogledaj dom svoj anđele. I skini paučinu sa tvojih prelepih očiju.
Izlaz je blizu ali slepi ga ne vide.

Pogledaj šta si uradio za svojih silnih mandata, o ti psihologu koji si doveo svojom

uspešnom politikom, lažnim predizbornim obećanjima narod svoj i građane Srbije do

ludila i očaja.

Neka su ti na ponos isečeni prsti ljudi koji nisu godinama primali platu, bez doprinosa za

socijalno, penziono i zdravstveno osiguranje.

Neka su ti na ponos"dobro odrađene" privatizacije, još bolje vođenje ekonomske

politike zemlje koju vodiš gde ti je bliski saradnik i kolega, koalicioni partner i autor knjige

EKONOMIJA DESTRUKCIJE koji je sasvim lepo sproveo na delu DESTRUKCIJU

EKONOMIJE sada već spržene zemlje Srbije i gde ti milioni gladnih ljudi vape za bilo

kakvim poslom i izgubljenih pogleda bacaju se sa Beogradskih mostova...

Dokazi su svuda oko tebe ako te to uopšte i zanima.

Ako ste gospodo draga, onako svi u kompletu, uspeli (da po rečima bivšeg guvernera

NBS Mark Radovan Jelasitija) pojedete i popijete 36 milijardi evra bez traga i glasa za

ovako kratak vremenski period vaše nadasve "uspešne" vladavine i da stvorite

NEPRISTOJNO BOGATE sa jedne i SASVIM PRISTOJNO SIROMAŠNE sa druge

strane a od tih 36 milijardi evra skoro 12 milijardi olupali iz privatizacionog fonda - novac

koji je bio namenjen za infrastrukturne projekte, podizanje proizvodnje kroz stvaranje

osnovnih uslova za poslovanje privrednih subjekata i ulagača a što NISTE uradili počev

od takozvane "reforme" pravosuđa, za pospešivanje zaposlenosti - naravno samo u

predizbornim kampanjama gde zapošljavate i otvarate od 200.000 pa sve do 1.000.000

novih radnih mesta a odmah po proteku izbora gasite upravo toliko koliko ste OBEĆALI;

i naravno na kraju za akcije građanima Srbije koje NIKAKO NE MOGU BITI NAZVANE

BESPLATNIM - pa ne dajete ništa vi iz svog džepa već ste isprodavali sve što su

generacije stvarale, raznim narko-bosovima kroz privatizacije koje su sve samo ne

transparentne i kojima ne može da uđe u trag ni Šerlok Houms da je kojim slučajem živ

niti Istražitelji iz Majamija.

Rmljani su po svim ovim pitanjima na kojima nikada nećemo dobiti odgovor bili daleko

pragmatičniji.
Osim igara davali su svom građanstvu i hleba.

A robovi, robovi su imali stalan posao, krov nad glavom i kakav takav bar jedan obrok

dnevno... SVE ONO ŠTO VEĆINA GRAĐANA SRBIJE DANAS NA ŽALOST NEMA !!!

PS

Boriću se za ono što mi pripada - a to je život dostojan čoveka.
U mnogim zemljama životinje imaju bolji tretman i uslove za život pa čak i stvarnu a ne

fiktivnu zakonsku zaštitu.

JA NE PRISTAJEM VIŠE DA ŽIVIMO U MRAKU !

U MRAKU U KOJI SU NAS GURNULI BESKRUPULOZNI, KORUMPIRANI, KREZUBI

POLITIČARI UDARENI U BOLESNU GLAVU (kao da su nekad imali zdravu - prim.aut.).

NE ŽELIM VIŠE DA ŽIVIM U LAŽIMA, POLUISTINAMA, ZAGLUŠUJUĆEM

MEDIJSKOM MRAKU, GOREM I OD SLOBINOG REŽIMA !

NE TREBA NAMA SVETLOST NA KRAJU TUNELA - JA NE ŽELIMO UOPŠTE VIŠE

DA ŽIVIM U TUNELU !!!

ŽIVI MALO TI DA VIDIŠ KAKO TO IZGLEDA.

ZAŠTO NE ŽELIM ?
ZATO ŠTO TO NIJE NORMALNO, PRIRODNO I SVOJSTVENO LJUDSKOM BIĆU.

MRAK NIJE SVOJSTVEN LJUDSKOM BIĆU !

HOĆU DA UPALIMO SVA SVETLA I SKINEMO SVE ZAVESE - NISMO SLEPI KOD

OČIJU !!!

NE DAM VAM SRBIJU DA JE UBIJETE POLITIČKOM SUMORNOM STVARNOŠĆU

!!!

Dule Nesalomivi

Dušan

pre 13 godina

Citirajući rečenicu ubijenog premijera Zorana Đinđića da "ako Srbija sada stane, to će ostaviti tragične posledice",

Pa, stala je i ovo što proživljavamo sada su upravo te tragične posledice o kojima je Zoran pričao.

Borise, nije Toma grobar, ti si.

Dragan

pre 13 godina

"Beograd tada neće biti proglašavan za grad budućnosti, Srbija proglašavana za lidera u regionu, što će izazvati posledice za sve."
Hahahahha , ma daj Tadicu prestani vise crkao sam od smeha :)))
Mogu i ja da proglasim sebe za najboljeg fudblera na svetu ali dzabe kada ne znam ni loptu da ustopujem. Kod nas je sve magla i sve je marketing jer ocigledno da nema niceg osim toga. Kao drzava propadamo brzo i pad ce se jos intezivnije nastaviti. Daj Boze da gresim...

Slovenac

pre 13 godina

Ako je ovo što vi imate "Evropski put" kako bi tek Srbija izgledala da nije na "Evropskom putu".Da je Đinđić živ još i da postoji neka nada, ovako....

zorance

pre 13 godina

ako Srbija sad stane (a taman ste nas gurnuli na samo dno) vi ste tu da nas gurnete još dublje(za svaki slučaj,izgleda da smo neki žilav narod) i zato imam molbu za vas: idite vi gde hoćete ali bez nas,jer mi možemo bez vas ali čisto sumnjam da vi možete bez nas.Imam dvoje dece i pred spavanje uvek požele da čuju neku bajku ,pa ja kao pokušavam da im ispričam sve bajke koje postoje ali to ne deluje na njih,već mi kažu da im pustim TV i onog čiku i tetu što mnogo lepo pričaju(najgore je što čika Boris i teta Trivan ni sami ne veruju u ono što pričaju) ali deca ko deca vole da čuju lepu bajku

Voja

pre 13 godina

Gospodine Predsednice,

Srbija je juce ponovo stala. Dvoje ljudi u njoj je umrlo od gladi.

Vas kao Predsednika Republike Srbije treba da je sramota kao sto je mene sramota. Srbin sam i u mojoj zemlji se umire od gladi. Kao u Etiopiji.

Apelujem na Vas da pozovete rukovodsto Zavoda za Socijalno Osiguranje i da im naredite da naprave popis najugrozenijih porodica po opstinama. Da im se pomogne HITNO i da se nikad vise u Srbiji ne gladiuje. U Srbiji moze da se nema, jer cesce nismo imali no sto smo imali. Ali ne sme da se gladuje.
Grehota je i od Boga i od ljudi.

Dragan

pre 13 godina

E moj prijatelju,
ja molim Boga da Srbija stane, da ne propada dalje...
Da li mi živimo u istoj Srbiji?
Očigledno ne, kad vas vidim tako srećne i nasmejane!?!
Dokle...?

jovan

pre 13 godina

Gledam samo us pomoc kojih vradzbina DS-ovci nameravaju da ostanu na vlasti ali ne mogu ista da vidim. Cim je postao predsednik napravio je U-turn a sada kuka kako ne sme se stati. Svog bivseg Predsednika stranke, bivsi "mali od palube" se seti jedino pred izbore. Kada trcis unazad, stati i nije tako lose.

Tihi

pre 13 godina

Ti bi da mi uzmesh josh 10godina zvota,e pa necesh ga majci,taman da crknem.Imash jednu jedinu shansu kod mene a to je da za kratko vreme budu pohapsheni svi"sukobi interesa" i da vishe nikada neprocitam da je neko umro od gladi!Neka bude radna godina za lopuze u zabeli,samo da li mozesh da vladash bez njih.I Zorana ne uzimajte u usta,on ovo nebi dozvolio ni pod razno!Ako hocesh da budesh presednik vladaj zajedno sa narodom i slushaj glas naroda sve druge u buvaru,neda su zasluzili,samo tako,krivi i pre dokazivanja krivice.Puce tikva vrlo skoro......

Предраг

pre 13 godina

Србија има најнижу просечну плату у региону, она последња исплаћена износи 296 евра. Сви наши некадашњи суграђани налазе се изнад тог бедног просека, ево, рецимо, погледајмо Црногорце, који су очигледно урадили праву ствар отцепивши се: http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2010&mm=12&dd=18&nav_id=480237&fs=1

Тренутна економска ситуација претежним делом је последица десетогодишње ДС владавине. Без визије, без знања, кратковидо, популистички, коруптивно -- тако су нас водили. Своју мантру о европском путу и тапији на њега ДС-овци су потрошили. Чињенице говоре против њих.

đole v.

pre 13 godina

Ubeđen sam da B.Tadić i DS nikada više neće dobiti podršku ovog opljačkanog i prevarenog naroda. Sva relevantna istraživanja javnog mnjenja ukazuju na konstantan i nezaustavljiv pad rejtinga B.T. i njegove DS.Tu više ne pomaže nikakvo "spinovanje" i ponavljanje izanđalih matrica tipa: EU, reforme, liderstvo, borba protiv korupcije, Koštunica kriv i za zemljotres,kriza prolazi, bla-bla,truć-truć...Dosta, bre, više vaših laži i obmana!!!!!!

Aca

pre 13 godina

To je taj rad sto prolazi u kokosijoj pameti srpskih biraca - jedan dan u 4 godine se dohvati Djindjica, a svih ostalih dana Dacica, Palme, Nikolica, Kostunice, Delte i ekipe...

Tine

pre 13 godina

Citat" Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji"

P.S. Ovo gore je čista floskulaška izjava koja ama baš ništa ne znači, niti ikoga na išta obavezuje.
Primetio sam, da posle takvih političkih floskula, opštih mesta Srbiji postane loše, i sve krene po starom, ili još gore nego je bilo pre toga.
Dakle, promena nema, neće ih ni biti sve dok ovakve garnitura stanaka i u vlasti i u opoziciji postoje.

maki

pre 13 godina

onaj koji moli tajkune da mu daju neki evro da sagradi most,onaj koji ne zeli da otkrije politicku pozadinu ubistva zorana,nema pravo da mu spomene ime,izdali ste djindjica i njegove ideje udruzili ste sa SPS-om i tajkunima(koji vam pune dzepove)na sledecim izborima boricete se da predjete cenzus prodane duse niste ni do kolena djindjicu

JC Denton

pre 13 godina

DS-ova skupština stranke = nekadašnji kongresi SPS-a.

Sve više verujem da je Boris Tadić reinkarnacija Slobodana Miloševića, ili, u najmanju ruku, da Slobin duh živi u njemu. (mada, Slobodan je od Borisa bio 100 puta sposobniji i principijalniji).

Sve je tu - inflacija, urušavanje države iznutra, bezidejnost, korupcija, prodavanje magle, drpanje državnih para od strane pojedinaca na vlasti,...

Samo ratova nema, ali nema ni nade i vere u bolje sutra, a šta je od toga gore ili bolje, prosudite sami...

uzas

pre 13 godina

Kaze da ne moze da se poveca broj radnih mesta, sto znaci nema zivota za one bez posla, to porucuje predsednik drzave, pa ne treba nam takav predsednik, on ne zasluzuje da zivi sa nama u Srbiji, treba ga proterati jer je to IZDAJA NARODA!!!!!!

Sergije

pre 13 godina

Pocinje plasenje glasaca u stilu "ako ne glasate za nas nece biti plata, ni penzija, ni kes kredita".

Cini se da ce to biti glavni predizborni adut DS.

Sajo

pre 13 godina

Drage demokrate,sadasnje i bivse,DS vise ne postoji,bar ne onakva kakvu smo je mi poznavali i podrzavali,bar ne ona Djindjiceva stranka koja je stvarno vukla napred i koja je okupljala rodoljube,koji su hteli da vuku za Srbiju i svoj narod,ovi danas DS-ovci nemaju ama bas nikakve veze sa onima sto su bili...to je gomila ili u najboljem slucaju interesna grupa okupljena oko jednog cilja a to je cerupanje naroda preko vlasti,i jedini cilj im je ostati sto duze ,po mogucstvu,dozivotno na vlast a u cilju pljacke naroda koju otvoreno sprovode zajedno sa monopolistima i tajkunima...STO JE NAJZALOSNIJE NEMA NA VIDIKU U SRBIJI NIKO KO JE ISPLIVAO I KO IMA DRUGACIJE POBUDE OD OVIH NA VLASTI...mislio sam da je CEDA drugaciji ali sam se zestoko razocarao...ukratko SRAM VAS BILO DOMACI IZDAJNICI I STRANI PLACENICI...ipak je TITO bio u pravu....

Goran

pre 13 godina

Sto se mene tice, sutra bi potpisao da nas okupira bilo koja velika sila. Sigurno bi bolje tako ziveli nego pod silnim ovim glavonjama. Ovaj prica o 2020 godini. Pa ovi domaci politicari zaista misle da je ljudski vek 240 godina. Nije gospodo politicari. Oko 3x je manji. Zivot nam je prosao u cekanju da se nesto desi, u Slobama, Kostunicama, i ostaloj bandi... strasno... vise ne izlazim na glasanje, posto nema smisla.

Немања

pre 13 godina

Ne zelim ni njega da velicam ,ali otkad je Kostunica sisao sa vlasti mom ocu je vrednost plate opala za 150 evra,a obzirom da za Radikale,i jedne i druge mi ne pada napamet da glasam,a ove sam video kakvi su...nista, ostaje mi jedino za Ckiljavog Voju da glasam...taman se i Cede Velje ratosiljao,ajde valjda ce se vratiti BG duh u njegovu stranku a malo se distancirati od Veljine gibaje i radze.

goca boca

pre 13 godina

mnogo si bre los tadicu...nisu ni drugi nista bolji, ali ti bi tebalo da si naslednik djindjica, a da sa ne lazemo nisu mi ni do kolena...vidimo da su ti rezultati rada nistavni...mozes ti da udaras u dobos koliko hoces ali te 'ebe rezultat tj. minuli rad...a...nijedan marketinski mag ne moze da ti pomogne, sorry...

mali oglasi

pre 13 godina

Potreban nam je pametan, častan, pošten, odgovoran, domaćin čovek koji bi izvadio i vodio ovu zemlju ka boljoj budućnosti. Poželjno poznavanje državnog interesa i interesa njenih građana, kao i poznavanje rada na računaru od 8% PDV-a!
S poštovanjem Narod Srbije

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

У мору изјава које свакодневно дају наше политичке вође, тешко је издвојити појединца који се посебно истиче, сви су подједнако јадни, а изјаве су више за рубрику веровали или не, да не у потребим неке теже речи.
Ипак разлог овог текста је скорашња изјава нашег председника, једна у низу његових бисера у последњих пар месеци. Желео сам да напишем кратак коментар раније, али не стиже се кућа, посао, беба, посао, жена, беба...
Да се вратим на изјаву. Председник спомиње неке тунеле, возове, брзине возова, светла... Ипак осврнуо бих се највише на брзину тих наших «возова». Господин Тадић каже да возом брзине око 80 км/час стижемо у ЕУ 2020, ако би тај воз био брзи воз и ишао брзином од 180 км/час тамо бисмо били 2016. године. Пошто сам био лично присутан на једном предавању председника Тадића давне 2006. године, добро се сећам његове изјаве да ћемо стићи тамо 2012. године. Нажалост председник тада није спомињао брзину тог нашег «воза», јер бих са ове дистанце успели да проверимо којом том брзином наш «воз» иде од 2006. године. По мојој личној процени наш «воз» изгледа од тада још увек стоји на станици и само што није кренуо (по њиховом мишљењу он се креће). Ипак да би тај воз кренуо треба да се смањи број путника, првенствено оних најмлађих, најобразованијих, најпаметнијих. Они седају у друге возове и одлазе, док наш машиновођа покушава да покрене локомотиву ложењем хартија од вредности Телекома Србија (за сада). У ствари још их није заложио и због тога стојимо, а највероватније га ни то не би покренуло, јер је локомотиви неопходна генералка, али то није поента текста.
Шта је поента? Поента је та да нама не треба воз од 80 км/час, ни воз од 180 км/час, већ супер брзи воз који иде брзином већом од 300 км/час. Једино тако можемо да останемо на истој дистанци у односу на ЕУ, САД, Кину, земље далеког истока. Да бисмо им се приближили брзина мора бити и већа, тренутним темпом остајемо у прашини. Шта нам још треба? Требају нам људи који размишљају, реагују, делују брзином већом од 300 км/час, а то су ови што више не могу да чекају да се «воз» покрене и одлазе, некима треба више времена, некима мање, неки одлазе преко океана, неки преко у комшилук, неки мисле да ће се вратити и да ће имати због чега да се врате, неки одлазе и знају да се неће више никада вратити. Нажалост такви људи немају прилику да се докажу у Србији, поред сви знамо већ кога. Због свега тога мала група ентузијаста је направила НОПО, да каже оно што сви мислимо. Мислимо да тренутна парламентарна политичка елита нема капацитета, идеја, одлучности да води и покрене овај наш мали «воз». Мислимо да је неопходан «генерални ремонт» на политичкој сцени и да се сваких годину дана мора «сервисирати». Мислимо да је време да најбољи, највреднији, најпоштенији људи из Србије подигну глас и крену да праве «нову супер брзу локомотиву».
Зарад наше деце и њихове будућности позивам све људе који размишљају својим главама, који држе до себе, да нам се придруже са идејама, критикама, опаскама, а ако ни за то немају времена бар поверењем на следећим изборима, јер бићемо на изборној листи, само нас потражите.

Trotter

pre 13 godina

Ajd što svaki drugi dan odvali poneku glupost, to smo već navikli.Ajd što njegovi govori nemaju veze sa životom, to se od njega nekako i očekuje...Ali da ,,OVO,, ima obraza da se poziva na Zorana Đinđića,pa to je stvarno....

veoma dobronameran savet (bivseg) clana DSa

pre 13 godina

Tadicu, molim te sidji sa vlasti, i povedi svoje lopurde sa sobom. Ovo ne ide na dobro, i ako nastavish da se drzis vlasti kao pijan plota stvari mi ne izgledaju ruzicasto ni za zemlju ni za tvoju ekipu. Jednostavno priznaj da su vam rezultati ochajni, isharani raznoraznim aferama,skandalima i korupcijom, otrezni se MOLIM TE od uzivanja u vlasti i raznoraznim ulizicama, i sagledaj situaciju kakva jeste - nezadovoljstvo u narodu je ogromno a zemlja nam je na ivici kolapsa i pitanje je da li uopshte ima nade da ne propadne do kraja. U Srbiji narod cuti, cuti, ali pogledaj malo u istoriju, ako dodje da popricha sa vama, to nece na dobro da izadje. Chak je i neobaveshteni Kostunije lepo sishao sa vlasti sam kad je nezadovoljstvo naraslo - a neshto mi se chini da je bilo mozda 5% sadashnjeg...

Rale

pre 13 godina

De li njemu skilji to svetlo na kraju tunela ?? Nikad mi nece biti jasno zasto je pred masom potrebno preterivati,biti neiskren .Zasto je potrebno kuraziti masu ??
Vreme ce pokazati da je bolje i zdravije kroz depresiju prolaziti realno .
Njegova diploma tesko mu moze pomoci pri ovoj in vivo senasi na naciju!! U stvari njegova diploma pomaze samo njemu licno .....

formalni clan DSa, do ponedeljka

pre 13 godina

"Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke ..."
Kao sto si trazio podrsku i kod ovih izbora, odnosno samo-biranja, partijskog vrha, sami izmedju sebe?
ZABORAVI!

tasa

pre 13 godina

Predsednice..pa da li ste vi svesni sta pricate? "Evropa ne povećava broj radnih mesta, jer smo ekonomski zavisni od regije u kojoj živimo" pa zasto onda prodadosmo dusu da bi usli u tu ist EU ako ne zbog radnih mesta. Imati posao-raditi po SZO predstavlja jednu od komponenta definicije zdravog coveka. Ti ne znas sta znaci nemati posao?!
Tuga, gde ja zivim.

"podršku za plan do 2020. godine" Do 2020? Molim? I sledecih 10 godina u Srbiji beda i cemer. Jaoooo. Pa ja cu tada biti baba-devojka. Kad cu decu da rodim, od cega da ih hranim. Od ljubavi,obecanja?
Zavrsavam tezak fakultet, sposobna sam a gde cu da ulozim svu energiju koju imam ako ne na posao a posle da budem majka. A kako? Posla nema, da se udam...za koga...za nekog pacosa ko sto sam i ja, sto zardjuje u najboljem slucaju 40 hiljada ubija se jadovan od posla, nesrecan i tako prodje zivot. Nesrecan i meni i njemu. Sta si video.....nista.
Nista od ovoga me ne bi bolelo, da znam da Srbija nema potencijala, pa koliko ga samo imamo u poljoprivredi, u prirodnim resursima, u mladim i zdravim ljudima koji hoce da rade.
Nazalost primecujem da polako u srpskoj omladini razvija se nesto sto se u psihijatriji zove "naucena bespomocnost"-naucili smo da nas udaraju po glavi, da ne putujemo, da nemamo normalan zivot, ubijeni smo u pojam...i nemamo ni zelju da nesto promenimo. Kao tuzni kucici beskucnici...tako blejimo, pricamo ispricane price, a zivot prodje.

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

E, Borise, Borise,

Nije ti ovo malo Srbije pristalo ni za africku uniju, a kamo li eu?!
Za sve koji kritikuju politicare, samo bih rekao da politicari dolaze, tj. proizilaze iz naroda, a ne obrnuto. Znaci, kao nacija smo lupili u ambis, a politicari su samo nasi delegati koji vode ovo slomljeno bezivotno bice ka 'eu integracijama'.

momabrazil

pre 13 godina

Члан 115. Устава Републике Србије:``Неспојивост функција Члан 115. Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.`` А Борис Тадић је председник Републике Србије и Демократске странке. Овоме у демократској и правној држави није потребан коментар!!!

W

pre 13 godina

Problem je sto sam jedini napredak video u moci drzavnih instituacija, ali ne i u moci obicnih gradjana. Zato i jeste sve licemerno. Da ste prvo ulozili u narod, mozda bi vam oprostili vasu neslogu i "kraduckanje". Ali, vi se svi (svi, ne samo demokrate) takmicite ko ce da bude "alfa" pa sve zavrsi na ledjima obicnih ljudi. Tuzno je sto u Srbiji zaista ne postoji normalna opcija. Ako mislite da cu rezignirano i melanholicno da zaokruzujem listic, prevarili ste se. Taj listic ce zavrsiti u kanti. Sramota. Samo da imamo bilo kakvog dostojnog coveka, ali ne vredi. Nijedan nije cist. E, to me deprimira. Cekam dan kada cemo vise da prelomimo tu situaciju i da nastavimo gde smo stali. Davno bese.

MUKNAVI

pre 13 godina

E kad bi Srbija stala u tim lutanjima sa vama svima demagoskim i lopovskim vodjama i odmorila se malo od tih lutanja,spazila bi put izlaska sa te vase staze bez vida,po kojoj nas vodaju mediokriteti ,lopvi,spekulanti ..jednom reciju,osobe bez stida.Dan kada ce se iz ovog cutanja zaoriti;Padaj silo i nepravdo ,narod vam je sudic` zvan,priblizava se.Zar ste toliko hipnotisani vlascu,vasim privilegijama,i jahanjem na narodu da vi,kurte,murte,to niste jos primetili.Dobro je,bice nam lakse da vam pokazemo sta Narod ume kad nema vise kud..Dremajte vi, blebecite,i nastavite tako..

doktor

pre 13 godina

Srbija moze u EU 2016,ali i nemora,jel tako?Svake nedelje drugi datum...Novi je verovatno 2018.Na kraju ce reci;"Pa,znate sta,moja je duznost bila samo protokularna!Nisam mogao da se mesam u rad Vlade,ona je kriva..."Kriv je Cvetkovic,Jeremic...Ti si samo jedan basketas ,rekreativac....Molim Vas ,objavite mi kom,ako je i ovde ostalo demokratije..

Berlin je srce Srbije

pre 13 godina

Stala je ona odavno, a ti i tebi slicni ste je zaustavili! od milosevica preko kostunice pa do tebe svi ste isti i svi vodite promasenu politiku!

Nikola

pre 13 godina

*****

Prvo, njegova izjava da "čak ni u svetu niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će teći ekonomski i politički razvoj u narednim godinama" predstavlja poptunu glupost. Naravno da se ne može predvideti baš svaka kriza, ali neka grublja projekcija može da se napravi ne samo za 10, nego i za 30-40 godina. Inteligentnom čoveku je potpuno jasno koji će se delovi sveta razvijati, ko će s kim ratovati a ko sklapati saveze itd. Ovo je užasno što Tadić govori, to je sramota za jednog političara.

Drugo, šta to znači, AKO SRBIJA SADA STANE!? Srbija je stala još 2003. godine, kada su zapadne sile ostavile nesrećnog Zorana Đinđića na cedilu, praktično ga poslavši na streljanje. Od obećane ekonomske pomoći i velikih investicija nije bilo gotovo ništa, ali zato je pola rukovodstva prebačeno u Ševeningen, a preduzeća privatizovana na skandalozan način.

**********

igorpl

pre 13 godina

Očigledno je da nam je država puna nekih kavazi eksperata, a još očiglesnije je to što nemamo nikakvu saradnju premijera i predsednika republike, a naročito saradnju oko iznošenja raznih teza i laži.
Bolje je da se dogovre šta treba a šta ne treba iznosoti u javnosti a ne ovako svako priča kojekakve gluposti a posle samo sebe pokopaju lažima druge strane!
Ako neko nije shavtio pojasniću: Podsetiću vas da je početkom ove godine bila ona poznata i nadlaeko čuvena konfernecij na kojo je MIrrko Cvetković rekao da je Srbija zvanično po svim ekonomskim podacima izašla iz krize. Posle ovoga eto na kraju iste godine u kojoj se ta LAŽ iznela ikoči pajac iz kutije u obliku Predsednika republike i iznese ono što nam je svima odavno jasno tj pokopa izjavu premijera sa početka godine! Gospodo pa čujte, ja znam da nam je narod glup, neobrazovan, maluman i kartkog pamćenja ali nemojte se bar vi sprdati sa i ovako nesretnim svojim narodom to NIJE LEPO!
Dogovorite se već jednom pošto ste svi kvazi eksperti!
Sramota je da izlazite sa takvim izjavama u javnost a ovamo ste učili na AMERIČKOJ demokratiji i školovali se za JAVNE nastupe na osnovu velikih svetskih demokrata i TRETE MRTE! Veća je ovo sramota od toga da neko na takvoj poziciji krade.
DA ne spominjem sada čuvene izjave TIMICE MILOSAVLJEVIĆA, MINISTRA TRGOVINE i drugih poluobrazovanih eksperata na mestima ministara. Pre nego što bilo šta iznesete u javnost setite se kada ste bili mali pa vas je UČITELJICA (ako ste bili na tim časovima) govorila "ISPECI PA RECI". SAmo se setite toga, primenite tako u praksi i ovaj narod će manje da boli to što vi radite!
Molim vas sve u ime ovog GLUPOG naroda!

ako Srbija ikad krene...

pre 13 godina

2001 - Ako Srbija sada stane...
2002 - Ako Srbija sada stane...
2003 - Ako Srbija sada stane...
2004 - Ako Srbija sada stane...
2005 - Ako Srbija sada stane...
2006 - Ako Srbija sada stane...
2007 - Ako Srbija sada stane...
2008 - Ako Srbija sada stane...
2009 - Ako Srbija sada stane...
2010 - Ako Srbija sada stane...

Boban

pre 13 godina

Komentari puni gorčine i negodovanja. I ja sam nekad glasao za Tadića, ali više nikada u životu neću da glasam pa makar i mog rođenog brata da biraju za predsednika. Ali, jel mislite da Tadić čita ove naše komentare i da ga to zanima? Političari su naueni da se ne osvrću na to šta narod priča jer je narod uvek nezadovoljan. Narod je ovca a ovce mora da se šišaju.

cane.srbljanovic

pre 13 godina

Obrazovane ne mozemo da zadrzimo, jer nemamo para.
Ostale ne mozemo da zaposlimo, jer zavisimo od drugih.
Ali 2011 godina ce biti 'radna godina'.

Gospodin Predsednik, njegova stranka i njegova Vlada su smrtonosna opasnost za Srbiju.
Da li su Srbi sposobni da to razumeju? Da li bi, ukoliko razumeju, bili sposobni da delaju?

Tiho Crnogorac

pre 13 godina

Druze Tadicu Srbija je pocela vrtoglavo propadati (a od 90 -tih je isto propadala)kada je dosla na vlast ekipa dr. Zorana Djindjica.Samo se sjetite imena Kori Udovicki ,Vlahovic, Goran Novakovic, Kolesar, Janusevic,Djelic, Pitic,Labusi mnogih drugih "eksperata " a sadanasnjih evro milionera.Tada je pokojni premijer rekao da je to ekipa politicara i strucnjaka adekvatna ekipi Mancestera u fudbalu.Koliko je bio u pravu vidi se sada poslije deset godina,Mancester i dalje hara Evropom a mi smo tu na dnu.

Nebojsa

pre 13 godina

Ovo je bezocnost bez granica.
Moze se napisati srpska verzija Rati mir o tome sta je radjeno zadnjih 10 godina.
Nekda su Srbijom vladale DAHIJE, a danas KABADAHIJe.
Tito je od najboljih strucnjaka pravio partijski kadar, a ovi od partijskih kadrova prave strucnjake, sto je nemoguce.
Bukvalno igraju kako im Brisel i Vasington sviraju.
Rezolucija o Kosovu,preblaga, a i ona povucena.
Kriminalac iz Kine dobio N obela za mir, odijamo da odemo pa onda odemo.
Otac Jelene Trivan sef i organizator profesorske mafije u Kragujevcu, a ona izabrana za podpredsednika.To je dostojnost verovatno.
Beko mu saspe u lice a on kao pokisao mis cuti kao zaliven. A priznao kako je i da je vlasnik Novosti, sta su radili u Luci Beograd, sta su radili u Beogradu sa zemljistem Miskovic, Beko, Matic.
SARIC dao Miskovicu 100.000.000 EUR za Belvil i zvanicno objavljeno i dokazano, a nista nije preduzeto protiv Miskovica.
Da li je Saric sam kupovao po Srbiji, a ne bi ga ni hapsili da DEA nije zavrnula siju i naredila.
Niko od organizatora mafije tipa stecajne kojom su pljackali Srbiju ukljucujuci Klajevica nije dobio zatvor, niko iz nijedne afere.
U Srbiji postoji institucija pritvora, ali ne i zatvora za okorele kriminalce, mafijase.
Odakle Djelicu desetine milona EUR. Miljko, kreni od toga da je uzeo Djordjevicu 10.000.000 EUR od prodaje Meridijan banke.
Sta je sa Janjusevicem, sta je sa Kolesarom, Vlahovice, Rasetom i aerodromom Beograd.
Vas sve treba u rov na Marakanu.
Imala majka dva sina. Jedan bio genije,pametan, posten,vredan, patriota. A drugi jebio clan Demokratske stranke.

1+1=3?

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ta ideja da Srbija može biti u EU 2016. godine? Hrvatska će sredinom 2011. završiti pregovore, a najkasnije krajem 2012. postati punopravnom članicom EU. Dakle 5,5 godina pregovaranja i 6.5-7 godina do članstva. Srbija pregovore ne može početi prije 2012. (ako i tada) a uz totalno nesređenu državu ima dodatne probleme/uvjete (Haag, Kosovo). Bit će dobro ako bude i 2020. godina. Matematika je znanost, a to što priča Tadić su bajke.

Petar Bg

pre 13 godina

Ovo sam komentarisao i na prethodnoj vesti sa skupstine DS, ali mislim da je vazno ponoviti: Tadicu, procitaj vest i preporucene komentare na adresi:
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=480169#rating
Kad procitas, rzmisli o tome sto si rekao na skupstini jos jednom...

smesko

pre 13 godina

Srbiji bi u ovom trenutku bilo najbolje da stane... jer pada strmoglavo! Dakle, prvo treba da stane, pa da pocne da se krece u suprotnom smeru!

petar-pero

pre 13 godina

Da li ce iko ovima tamo objasniti da mi nemamo nikakve veze sa tom krizom?Kod nas je sve puklo jer nema proizvodnje jer su genijalci rekli da je buducnost u malim i srednjim preduzecima.. Mi nismo stigli taj stepen razvoja da bi ova kriza delovala na nas. Ajde neka neki ekonomista objasni ljudima sta je ta kriza i koga pogadja...Gluposti, nigde mala i srednja preduzeca ne cine osnov ekonomije jedne zemlje nego giganti koji prave robu i izvoze... A ove izjave ovoga coveka i slicnih su budalastine... A potpredsednici-DA LI NEKO OD NJIH IMA FAKULTET. ...ili su bili prezauzeti studentskim protestima da bi ga zavrsili? Ili su ga kao nagradu za zivotno "delo" ipak "zavrsili"?? Sramota me je jer sedim i trpim ovo...

Spaky

pre 13 godina

Kako ce tek da izgleda kad Srbija stane ako se sad "krecemo".....??? Ovo da smo "Lideri u regionu" ali po inflaciji,nezaposlenosti,najnizim zaradama.....

ana

pre 13 godina

TADIC JE NAJOBICNIJI PLAGIJATOR BEZ TRUNKE SRAMA KADA MOZE DA STAVLJA SEBI U USTA RECI JEDNOG ORIGINALNOG COVEKA. Od Zorana DS nije imao niti jednog originalnog politicara.

bez secera

pre 13 godina

Jeste Tadicu, Deda Mraz pije kafu sa Spajdermenom, sve ti verujem.
Narod ti gladuje covece, kome ti to pricas?
Da ste sve pare od silnih poreza vratili narodu kroz zdravo uredjen socijalni program, svi nezaposleni bi ti dobrovoljno gradili koridore i mostove, a ovako ni punog frizidera ni puteva do evrope. Halavi ste, bezdushni i kratkovidi do bezumlja.

Srbin

pre 13 godina

Na zalost, Srbija je stala 2000-te godina kada su losi ljudi zarad licnih interesa dosli na vlast, medju kojima ste i Vi gospodine Predsednice..

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Zasto gospodine predsednice obmanjujete ovaj narod.Sve se zna,svako ko se iole amaterski bavi geopolitikom zna sledece
Srbija nece uci u EU ni 2016 ni 2020 vec 2017,te 2017 u EU ulaze SRB,CG i MAK a 2020 BiH i Alb,Hrvatska ulazi 2013 i to je zavrsetak procesa EU sto se tice clanica,Turska nikada nece uci kao ni Ukrajna i Belorusija sa njima ce biti pravljena neka partnerstva.
Razlog zbog koga ce HR,SRB,CG,MAK,BiH,Alb uci u EU nije zato sto smo lepi,dobri i pametni vec zato sto EU hoce da ostvari maksimalni uticaj u celokupnoj Evropi,Turska nece uci zbog Nemacke i Francuske pre svega a Ukrajna i Belorusija su ruske interesne zone i nesto kao ex YU izmedju danas EU-NATO i Rusije.

Milan

pre 13 godina

Jaooooooo..kakvo licemerstvo, kako losi ljudi vode ovu zemlju. Ma ne citiraj mi Djindjica, ne pominji ga, ne geljaj na stakama, ne pojavljuj mi se vise pred ocima. Ima li nade da se sklone ovakvi ljudi, da izbrisemo parlament, da dodju mladi ambiciozni ljudi. Dokle vise, zemljo trpis ovo.
Ne pominji mi Djindjica, nikada vise, nikada ti neces biti ni njegov nokat na levoj nozi.

eto

pre 13 godina

Ma, hajde, kad je to pa srpski narod bio zadovoljan?!?!? Ko god da dodje, nece valjati! Nije problem u Tadicu, problem je u vecito nezadovoljnom i dzangrizavom srpskom narodu! Da necete mozda radikalnijeg predsednika, nove izolacije i nove bombe? To bi bilo unazad!

tesla beograd

pre 13 godina

Odlicno SRBIJA DA STANE odmah, jer ce propasti totalno, ako nastavi sa ovakvim sarlatanima.

Ko od podpredsednika ima sve polozene ispite sa 3 godine, jer su 4 upisali USLOVNO.

PRVO da zavrse fakultete pa da se PROPITAMO.

Profesor matematike

Pancevac

pre 13 godina

Jel to mislis na sebe,tvoje kolege politicare i tajkune?!
Mozda vama nije stala,i ne sme.

Srbija i njeni gradjani.
Krenulo je 5. Oktobra 2000.
A stalo, Marta 2003.

Sram vas bilo za sve!
Svi bi trebalo da odgovarate samo za ovakve izjave,za sve same lazi!

Ako nije bilo lustracije do 2000.,bice od 2000.!
Slobodno lazite,sve se upisuje,hvala bogu na tehnologiju,doci ce vam ona politricke glave.

Opametice se Srbija,
a svi vi,odgovaracete za lazi,a posle i za sve ostalo.

kenks

pre 13 godina

E gresko moja!!!
Ne krivim ga samo sto je Srbija stala, nego sto je SPS vratio u igru i dozvolio im da se lukavo svete za 2000-te. Krivim ga i sto ce svojom losom politikom dovesti na vlast Sprpske Nacionalne Svetice...

NATASA

pre 13 godina

"Kao najveće probleme koje je Srbija nasledila iz PROSLOG PERIODA Tadić je naveo strukturne probleme privrede, nedovoljno visok nivo obrazovanja, centralizovanost svih nivoa vlasti, lošu i neizgrađenu infrastrukturu, i kao najveći od svih problema demografsko odumiranje nacije".
IZ KOG PROSLOG VREMENA?? ALO KRALJU, NA VLASTI STE VEC CELIH DESET GODINA, DECENIJU BRE, O KOM VISE PROSLOM VREMENU PRICAS? ZA 10 GODINA JE SRBIJA MOGLA DA POSTANE PRAVI LIDER ALI NISTE STIGLI OD OTIMACINE DA SE OSVRNETE NA DRZAVU. VREME JE DA SAD VI MALO POSTANETE pluskvanperfekt iliti davno proslo vreme. NEK NAM JE BOG UPOMOC

Igorko

pre 13 godina

Ne bi on da bude predsednik, ali samo do 2020. dok Srbiji krene, a onda ce predati vlast. Boze ljudi, da li ovo normalan covek izgovara?

Зоран

pre 13 godina

Ako Srbija sada stane... prestaće da ide u rukverc. Vreme je da stane, i da krene napred posle toga.

Pravnik je bio bolji.
(Mario Bros, 19. decembar 2010 00:46)

А и машинбравар који свирао клавир. Ех, ако је онај био машинбравар, ја сам Марко Краљевић.

petar-pero

pre 13 godina

Da li ce iko ovima tamo objasniti da mi nemamo nikakve veze sa tom krizom?Kod nas je sve puklo jer nema proizvodnje jer su genijalci rekli da je buducnost u malim i srednjim preduzecima.. Mi nismo stigli taj stepen razvoja da bi ova kriza delovala na nas. Ajde neka neki ekonomista objasni ljudima sta je ta kriza i koga pogadja...Gluposti, nigde mala i srednja preduzeca ne cine osnov ekonomije jedne zemlje nego giganti koji prave robu i izvoze... A ove izjave ovoga coveka i slicnih su budalastine... A potpredsednici-DA LI NEKO OD NJIH IMA FAKULTET. ...ili su bili prezauzeti studentskim protestima da bi ga zavrsili? Ili su ga kao nagradu za zivotno "delo" ipak "zavrsili"?? Sramota me je jer sedim i trpim ovo...

zlatko

pre 13 godina

Evo imamo plan kako da vam bude bolje ,samo izdrzite deset godina;dajte nam deset godina da vladamo,pa ako ne bude bolje,izvinite niko nije savrsen...ovo mi lici na ono budite dobri,ne trazite nikakva opipljiva objasnjenja,trpite, a kad umrete idete u raj,tamo je ce te doboti nagradu!

joker

pre 13 godina

Da mi platimo jedno 10 Nemaca i 10 Japanaca da vode ovu zemlju i da nas izvuku iz krize. Sve ostalo je zavaravanje. Kao i u fudbalu, pravi trener je 80% ekipe.

ljigoslav-propali demokrata

pre 13 godina

Obozavam gospodju Jelenu Trivan i sad kao novi potpredsednica ocekujem da me odvede kroz svoj rad u stranci 2015g pazite novi datum u EU,Bas sam srecan zbog toga.

...marko

pre 13 godina

Svake godine ista priča. Gde je taj 10godišnji plan bio 2000te, kada skinusmo Slobu ? Hoćemo li 2020te da slušamo o još jednom planu ??? Mislim da, drugovi, ne radite skoro ništa, osim što pričate.

goran01

pre 13 godina

Vi ste tadicu ucestvovali od 2000 do 2010 u najnovijoj vrsti genocida - gasenje industrijskih giganata, masovno ostajanje ljudi bez posla, jacanje korupcije u svim oblastima, jacanje i pravadanje neofasista, nehapsenje i nezabranjivanje fasistickih organizacija i dan danas. Laprdanje sve u sesnaest...Kriza je u vasem mozgu, da vi hocete nesto da uradite uradili bi, tolike godine na vlasti. Vi ste bezobrazni, najblaze receno.

Srdjan

pre 13 godina

"Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji."

Pa sta tu ima da se razmislja, neka povecaju PDV na racunare na 1000% i eto razvijene i moderne Srbije. Vec ste poceli sa 10%, sad samo ne treba da stanete!

lose od losijeg

pre 13 godina

@Nebojsa... Blago tebi kad za ove silne godine znas samo za Janjusevica i Kolesara. To je sica u odnosu na ono sto kasnije desavalo. Ako je, prema izjavi Subotica, Miskovic placao Tijanica da ga ne predstavlja u losem svetlu, onda je to isto radio i sa urednicima najvecih listova, gde ce retko objaviti komentar protiv njega, Beka i ostalih. Blic je zabranio komentare na temu propasti Ikarbusa i skorasnjoj rasprodaji njegove imovine. Sve je to normalno u vremenima vladavine B.Tadica. Nista se dobro Srbiji ne pise za slucaj da B.Tadic i njegova DS dobiju mandat za jos 4 godine vladanja.

Nikola

pre 13 godina

Srbija zbog vas ide u nazad.
I... ako Srbija stane, to nece biti zato sto nema DSa da nas vuce napred. Vi samo popunjavate mesto koje zbog stranih faktora ne moze da zauzme neko ko je zasluzan za njega.

komsija

pre 13 godina

Veoma veliko razocarenje, nazalost ipak ce da stane takav koncept, zaustavice se neracionalizacija na primer kupovine aviona, namestaja koji je visestruko skuplji nego li slican, softvera visestruko skupljeg nego li open source itd itd

Shankly

pre 13 godina

Zanimljivo je to da u Srbiji kako se koja vlast menja, stranka koja sa vlasti silazi uvek jedva prelazi cenzus! Ne znam da li nam je biracka svest toliko visoka da uvek prepoznamo lopove, ili pre toliko niska da svaki put na vlast dovedemo nove (jos gore) lopove. Jos su jedni ostali da se oprobaju. Ne sumnjam za njih u isti epilog koji ce zadesiti zute, samo se pitam hoce li posle ovih sto jedini nisu jasili na vlasti da se konacno pojavi neko nov? Tad mozda izadjem na izbore...

akim

pre 13 godina

Tadic nemoze biti presednik DS kada je presednik Srbije.On bolje da je prepustio to mesto nekom drugom.Srbija je daleko od EU a mi svaki dan sve teze i teze zivimo plate su nam nikakve a cene su velike.Bolja buducnost je daleko pred Srbijom su mnoge grancia koja moraju da se predju ili nemoze da se predju.U Srbiji treba nova stranka i neki novi politicari koje ce voditi ovu zemlju u korist gradjana.U korist obicnih ljudi koji zele da rade i posteno zive.10 godina je vladao Slobodan Milosevic i SPS.Sada takodje vladaju 10 godina DS i Boris Tadic.A u Srbiji nikad losije nije.

misa

pre 13 godina

Da pocnemo prvo od tebe.Beogradska carsija je zakon u tracaranju.Ma u bari se sve zna.Ko si ti a ko su ti saradnici i kako je sta prodato i kako je na koji nacin kupljeno .Kako je neko dobio tender na bezobrazluk.Likovi oko tebe do bola kao sto se ti foliras da ces da zivis u tastinom stanu kad napustis Dedinje.Alo odmori malo carsija je zakon .Nego sutra novo odelo i novu masnu i u novo ispiranje mozgova.Bas si kralj.Ali za sebe i tebi slicne.Nemoj da mislis da te mrzim ******. A tek sta mislim o tvojim naslednicima?

Raci

pre 13 godina

Pogrdne reci koje mi se vrzmaju po glavi ne smem ni da napisem, vi samo predpostavite sta mogu pomisliti o ljudima koji nam "vode" zemlju.

DS bivsi pristalica

pre 13 godina

Borise, manje priče, više dela... makar od mene nećeš dobiti glas za ovakve rezultate kakve sada postižete, niti za politiku koju sada vodite... Ako i vi znate šta vam je politika i šta su vaam ciljevi!

ben

pre 13 godina

Plata 20% veca,euro 80 dinara,
privredni rast 5-6% godisnje,nezaposlenost manja za oko 10%,prodaja Mobtela po
trzisnoj cijeni,ustav,sloboda stampe,sve sa manjinskom vladom u kojoj nije bilo mjesta za Dacica i ostali kadar SPS i jedinstvene i u Evropi cuvene partije penzionera.Ova igra ce da potraje jos jedan izborni ciklus,da Nikolic i Dacic naprave vladu i da nas povedu u "raj".Tek tada ce vam pasti na um onaj o kome sam govorio na pocetku,a do tad glasajte.

Tipolir

pre 13 godina

Tadić: DS ne napušta evropski put.-
Tadić: Fokus na put i prugu do CG.-
Tadić se žalio na kriminal u CG.-
Tadić: Izvinjenje, žal, pomirenje.-
Tadić: Ne vidim bolje ideje.-
Tadić se izvinio građanima Hrvatske.-
Tadić: Nema bratstva i jedinstva.-
Tadić: Unaprediti obrazovanje.-
Tadić: Nema leka za “odliv mozgova“
Tadić: Razmatramo kandidaturu za EU.-
Tadić: Nisam tražio pomoć SAD.-
Tadić: Srbija je još u krizi.-
Tadić: Srbija "osuđena“ na kredite.-
Tadić: Oporezivanjem teret krize preneti na najbogatije.-
Tadić: Infrastruktura dovodi fabrike.-
Tadić: Infrastruktura, pa fabrike.-
Tadić "ulazi u borbu" s tajkunima?
Tadić: Tajkuni treba da poklone deo.-
Tadić: Hoćemo "most srpskih tajkuna"
Tadić: Naši mostovi najveći u Evropi.-
Tadić: Država duguje jer nema para.-
Tadić: Ulaganje u proizvodnju hrane.-
Tadić: Niko ne gradi kao Srbija.-
Tadić: Loše se osećam zbog dugova.-
Tadić: Dobra klima u EU za Srbiju.-
Tadić: Cilj status kandidata.-
Tadić: Do kraja godine status za EU.-
Tadić: U EU između 2016. i 2020.-
Tadić: U tunelu smo, vidimo izlaz.-
Tadić: EU nezamenljiv cilj Srbije.-
Tadić u sredu u Hrvatskoj.-
Tadić: Ako Srbija sada stane...
Tadić: Ja sam ambasador privrede.-
Tadić: Skandiranje mi ne smeta.-
Tadić kao Džordž Kluni.-
Tadić: Reči ostaju u sećanju.-

Vek

pre 13 godina

Nazalost,nije dobar ovoliki nerepsekt prema predsedniku,nije on dao podrsku da se udje u ratove i onda ti izgube,i dozvoli da se zemlja bombarduje,stvori korupcija,pokvare ljudi,stvore katastrofalna razmisljanja kod ljudi.A sada kada su gradjani Srbija podrzavali borbu za Kosovo,i kada je zemlja toliko oslabila,sada je dosla velika globalna kriza,i bojim se da tu predsednik ne moze ama bas nista da uradi.Jedina dobra stvar je da zbog tolike krize i rizika poslovanja,Srbija nije uspela da se toliko zaduzi po glavi stanovnika,pa je relativno malo zaduzena,i to se moze iskoristiti,
A sada verovatno cu dobiti bar sto "ne preporucujem"

Lala na kvadrat

pre 13 godina

Ako krenemo malo brze,stacemo,gospodine predsednice. Na sledecim izborima glasam za Cedu, mislim da jedino u njemu ima malo Djindjica.

Sin Bludimir

pre 13 godina

(Inzenjer-Poslasticar, 18. decembar 2010 15:03)

Ajde molim te sledeci vikend kad budesh igrao preferans sa Olijem Renom pitaj ga da li zna neko tamo koje tachno godine Svarceneger postaje predsednik Amerike.
Neka se raspita dechko malo..

Stevan

pre 13 godina

Ako Srbija sada stane...., sacuvacemo pet milijardi eura sa kojim ce nas zaduziti do kraja mandata, sacuvacemo privredu od daljeg propadanja, necemo prodavati drzavnu imovinu da bi gradili autoput u nedodjiju, smanjicemo brojcanost pete kolone, ukinucemo afere i posao revizorima, dalje lupetanje zvanicnika i vredjanje ovog naroda, pat poziciju vlasti, necemo doziveti da nam spoljni dug bude 100% od BDP a mozda cemo doziveti da posle 20 godina vidimo i normalnu vlast u Srbiji....

Milos D.

pre 13 godina

Tolika je moja ogorcenost i mrznja prema tzv. demeokratskom krilu da se to ne moze pretociti u reci.
Zelim im sve najgore sto se moze zamisliti i pozeleti. To je postkomunisticki talog. I oni se danas predstavljaju kao neophodni. Kao spasioci i jedini kvalifikovani. Kakva tuga. Docice dan kad cu otici iz Srbije i nikad se necu osvrnuti. Zasto bih se osvrtao? Za čim? Zemlja koja mi je oduzela mladost i srecu. Ne samo meni...Zemlja u kojoj treba da se osecam lose sto sam fakultet zavrsio dok partijski podobni srednjoskolci po post-tito-milosevic partijama zaradjuju vise od lekara koji spasavaju zivote drugima. Sramota!! Srbija zasluzuje da izumre i nestane sa mape Evrope. Ovde odavno ne vlada istina i pravda vec laz i obmana i lopovluk. Fuj!!!

Vek

pre 13 godina

Nazalost,nije dobar ovoliki nerepsekt prema predsedniku,nije on dao podrsku da se udje u ratove i onda ti izgube,i dozvoli da se zemlja bombarduje,stvori korupcija,pokvare ljudi,stvore katastrofalna razmisljanja kod ljudi.A sada kada su gradjani Srbija podrzavali borbu za Kosovo,i kada je zemlja toliko oslabila,sada je dosla velika globalna kriza,i bojim se da tu predsednik ne moze ama bas nista da uradi.Jedina dobra stvar je da zbog tolike krize i rizika poslovanja,Srbija nije uspela da se toliko zaduzi po glavi stanovnika,pa je relativno malo zaduzena,i to se moze iskoristiti,
A sada verovatno cu dobiti bar sto "ne preporucujem"

eto

pre 13 godina

Ma, hajde, kad je to pa srpski narod bio zadovoljan?!?!? Ko god da dodje, nece valjati! Nije problem u Tadicu, problem je u vecito nezadovoljnom i dzangrizavom srpskom narodu! Da necete mozda radikalnijeg predsednika, nove izolacije i nove bombe? To bi bilo unazad!

dovla

pre 13 godina

Sad vi sto imate pamcenje ko kokoske mozete da dizete Djindjica u nebesa ali zar nisu Tadic, Djelic, Vlahovic, Pitic, Dinkic, i svi ostali koji su ojadili Srbiju bili njegovi kadrovi? Zar mu nisu Miskovic, Kostic, Cepter, Djunic, Beko bili prijatelji i finansijeri? Nije leteo Canetovim avionom? Dosta te mitomanije, nije Srbija stala te 2003 nego je nastavila putem kojim je vec bila krenula.

Немања

pre 13 godina

Ne zelim ni njega da velicam ,ali otkad je Kostunica sisao sa vlasti mom ocu je vrednost plate opala za 150 evra,a obzirom da za Radikale,i jedne i druge mi ne pada napamet da glasam,a ove sam video kakvi su...nista, ostaje mi jedino za Ckiljavog Voju da glasam...taman se i Cede Velje ratosiljao,ajde valjda ce se vratiti BG duh u njegovu stranku a malo se distancirati od Veljine gibaje i radze.

jeremija

pre 13 godina

Niko od vas nije dostojan da citira Zorana. On je imao viziju za sve ljude, a vi imate viziju samo kako da napunite svoje dzepove. Odlazite !

Lala na kvadrat

pre 13 godina

Ako krenemo malo brze,stacemo,gospodine predsednice. Na sledecim izborima glasam za Cedu, mislim da jedino u njemu ima malo Djindjica.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Zasto gospodine predsednice obmanjujete ovaj narod.Sve se zna,svako ko se iole amaterski bavi geopolitikom zna sledece
Srbija nece uci u EU ni 2016 ni 2020 vec 2017,te 2017 u EU ulaze SRB,CG i MAK a 2020 BiH i Alb,Hrvatska ulazi 2013 i to je zavrsetak procesa EU sto se tice clanica,Turska nikada nece uci kao ni Ukrajna i Belorusija sa njima ce biti pravljena neka partnerstva.
Razlog zbog koga ce HR,SRB,CG,MAK,BiH,Alb uci u EU nije zato sto smo lepi,dobri i pametni vec zato sto EU hoce da ostvari maksimalni uticaj u celokupnoj Evropi,Turska nece uci zbog Nemacke i Francuske pre svega a Ukrajna i Belorusija su ruske interesne zone i nesto kao ex YU izmedju danas EU-NATO i Rusije.

Tiho Crnogorac

pre 13 godina

Druze Tadicu Srbija je pocela vrtoglavo propadati (a od 90 -tih je isto propadala)kada je dosla na vlast ekipa dr. Zorana Djindjica.Samo se sjetite imena Kori Udovicki ,Vlahovic, Goran Novakovic, Kolesar, Janusevic,Djelic, Pitic,Labusi mnogih drugih "eksperata " a sadanasnjih evro milionera.Tada je pokojni premijer rekao da je to ekipa politicara i strucnjaka adekvatna ekipi Mancestera u fudbalu.Koliko je bio u pravu vidi se sada poslije deset godina,Mancester i dalje hara Evropom a mi smo tu na dnu.

Шумадинац

pre 13 godina

Србија није стала, Србија последњих година иде у рикверц, све је у паду а расте незапосленост и сиротиња .
Само признање да смо у туелу је поражавајуће за узурпаторе власти у Србији. А то што председник види светло на крају тунела, није светло сунца, већ Цига са фењером мажњава шине!

Nikola

pre 13 godina

*****

Prvo, njegova izjava da "čak ni u svetu niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će teći ekonomski i politički razvoj u narednim godinama" predstavlja poptunu glupost. Naravno da se ne može predvideti baš svaka kriza, ali neka grublja projekcija može da se napravi ne samo za 10, nego i za 30-40 godina. Inteligentnom čoveku je potpuno jasno koji će se delovi sveta razvijati, ko će s kim ratovati a ko sklapati saveze itd. Ovo je užasno što Tadić govori, to je sramota za jednog političara.

Drugo, šta to znači, AKO SRBIJA SADA STANE!? Srbija je stala još 2003. godine, kada su zapadne sile ostavile nesrećnog Zorana Đinđića na cedilu, praktično ga poslavši na streljanje. Od obećane ekonomske pomoći i velikih investicija nije bilo gotovo ništa, ali zato je pola rukovodstva prebačeno u Ševeningen, a preduzeća privatizovana na skandalozan način.

**********

ljigoslav-propali demokrata

pre 13 godina

Obozavam gospodju Jelenu Trivan i sad kao novi potpredsednica ocekujem da me odvede kroz svoj rad u stranci 2015g pazite novi datum u EU,Bas sam srecan zbog toga.

Pex

pre 13 godina

Sta je, frka,a? Trese se fotelja? Kontate da ste pukli pa sada pricate narodu bajke kako cemo bez vas gledati Evropi u ledja...Ma nije nego.. Ne znam sta to sada mozete narodu da obecavate da cete uraditi..Pa gospodo, dovoljno ste imali vremena da uradite SVE sto je ovom narodu potrebno da ne zivi na dnu lestvice..Prokockali ste sve i adios! Zaokruzivao sam vas redvno, a sada ne bih pa tacno da crknem!!!

Grobar

pre 13 godina

Slušajući lepotana, našeg predsednika, čovek pomisli da se radi o lideru Nemačke ili Francuske, a ne najnazadnije države u Evropi! Nažalost, sa njim, ali i bez njega, biće nam sve gore i gore. Čovek nema nikakvu viziju, dodvorava se polusvetu nadajući se još jednom mandatu. Svake godine nas je 30.000 manje samo zbog nataliteta, plus emigracija koja je sve brojnija. Ali zato brokratije i stranaka sve više! Tadić će biti brzo zaboravljen kad ode, a ova zemlja je na ivici kataklizme. Za godinu dana glavno njegovo obećanje biće- ''Ljudi, obezbedićemo svima hleba i jogurta, ne sekirajte se ništa!''

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

"Još nismo izašli iz ekonomske krize, ali vidimo put koji vodi ka izlazu"...

Gledas na pogresnu stranu.
To sto ti vidis je ulaz a ne izlaz!

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

У мору изјава које свакодневно дају наше политичке вође, тешко је издвојити појединца који се посебно истиче, сви су подједнако јадни, а изјаве су више за рубрику веровали или не, да не у потребим неке теже речи.
Ипак разлог овог текста је скорашња изјава нашег председника, једна у низу његових бисера у последњих пар месеци. Желео сам да напишем кратак коментар раније, али не стиже се кућа, посао, беба, посао, жена, беба...
Да се вратим на изјаву. Председник спомиње неке тунеле, возове, брзине возова, светла... Ипак осврнуо бих се највише на брзину тих наших «возова». Господин Тадић каже да возом брзине око 80 км/час стижемо у ЕУ 2020, ако би тај воз био брзи воз и ишао брзином од 180 км/час тамо бисмо били 2016. године. Пошто сам био лично присутан на једном предавању председника Тадића давне 2006. године, добро се сећам његове изјаве да ћемо стићи тамо 2012. године. Нажалост председник тада није спомињао брзину тог нашег «воза», јер бих са ове дистанце успели да проверимо којом том брзином наш «воз» иде од 2006. године. По мојој личној процени наш «воз» изгледа од тада још увек стоји на станици и само што није кренуо (по њиховом мишљењу он се креће). Ипак да би тај воз кренуо треба да се смањи број путника, првенствено оних најмлађих, најобразованијих, најпаметнијих. Они седају у друге возове и одлазе, док наш машиновођа покушава да покрене локомотиву ложењем хартија од вредности Телекома Србија (за сада). У ствари још их није заложио и због тога стојимо, а највероватније га ни то не би покренуло, јер је локомотиви неопходна генералка, али то није поента текста.
Шта је поента? Поента је та да нама не треба воз од 80 км/час, ни воз од 180 км/час, већ супер брзи воз који иде брзином већом од 300 км/час. Једино тако можемо да останемо на истој дистанци у односу на ЕУ, САД, Кину, земље далеког истока. Да бисмо им се приближили брзина мора бити и већа, тренутним темпом остајемо у прашини. Шта нам још треба? Требају нам људи који размишљају, реагују, делују брзином већом од 300 км/час, а то су ови што више не могу да чекају да се «воз» покрене и одлазе, некима треба више времена, некима мање, неки одлазе преко океана, неки преко у комшилук, неки мисле да ће се вратити и да ће имати због чега да се врате, неки одлазе и знају да се неће више никада вратити. Нажалост такви људи немају прилику да се докажу у Србији, поред сви знамо већ кога. Због свега тога мала група ентузијаста је направила НОПО, да каже оно што сви мислимо. Мислимо да тренутна парламентарна политичка елита нема капацитета, идеја, одлучности да води и покрене овај наш мали «воз». Мислимо да је неопходан «генерални ремонт» на политичкој сцени и да се сваких годину дана мора «сервисирати». Мислимо да је време да најбољи, највреднији, најпоштенији људи из Србије подигну глас и крену да праве «нову супер брзу локомотиву».
Зарад наше деце и њихове будућности позивам све људе који размишљају својим главама, који држе до себе, да нам се придруже са идејама, критикама, опаскама, а ако ни за то немају времена бар поверењем на следећим изборима, јер бићемо на изборној листи, само нас потражите.

maki

pre 13 godina

onaj koji moli tajkune da mu daju neki evro da sagradi most,onaj koji ne zeli da otkrije politicku pozadinu ubistva zorana,nema pravo da mu spomene ime,izdali ste djindjica i njegove ideje udruzili ste sa SPS-om i tajkunima(koji vam pune dzepove)na sledecim izborima boricete se da predjete cenzus prodane duse niste ni do kolena djindjicu

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

E, Borise, Borise,

Nije ti ovo malo Srbije pristalo ni za africku uniju, a kamo li eu?!
Za sve koji kritikuju politicare, samo bih rekao da politicari dolaze, tj. proizilaze iz naroda, a ne obrnuto. Znaci, kao nacija smo lupili u ambis, a politicari su samo nasi delegati koji vode ovo slomljeno bezivotno bice ka 'eu integracijama'.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

zasto BT zloupotrebljava reci pokojnog premijera. Srbija je pod njegovom vlascu vec stala i krenula unazad.

A Vas u redakciji pitam: Da li su ovakvi naslovi naruceni i placeni od strane propagandnog staba BT ( prosli put je naslov bio Robin Hud sa Dedinja)

Предраг

pre 13 godina

Србија има најнижу просечну плату у региону, она последња исплаћена износи 296 евра. Сви наши некадашњи суграђани налазе се изнад тог бедног просека, ево, рецимо, погледајмо Црногорце, који су очигледно урадили праву ствар отцепивши се: http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2010&mm=12&dd=18&nav_id=480237&fs=1

Тренутна економска ситуација претежним делом је последица десетогодишње ДС владавине. Без визије, без знања, кратковидо, популистички, коруптивно -- тако су нас водили. Своју мантру о европском путу и тапији на њега ДС-овци су потрошили. Чињенице говоре против њих.

Sajo

pre 13 godina

Drage demokrate,sadasnje i bivse,DS vise ne postoji,bar ne onakva kakvu smo je mi poznavali i podrzavali,bar ne ona Djindjiceva stranka koja je stvarno vukla napred i koja je okupljala rodoljube,koji su hteli da vuku za Srbiju i svoj narod,ovi danas DS-ovci nemaju ama bas nikakve veze sa onima sto su bili...to je gomila ili u najboljem slucaju interesna grupa okupljena oko jednog cilja a to je cerupanje naroda preko vlasti,i jedini cilj im je ostati sto duze ,po mogucstvu,dozivotno na vlast a u cilju pljacke naroda koju otvoreno sprovode zajedno sa monopolistima i tajkunima...STO JE NAJZALOSNIJE NEMA NA VIDIKU U SRBIJI NIKO KO JE ISPLIVAO I KO IMA DRUGACIJE POBUDE OD OVIH NA VLASTI...mislio sam da je CEDA drugaciji ali sam se zestoko razocarao...ukratko SRAM VAS BILO DOMACI IZDAJNICI I STRANI PLACENICI...ipak je TITO bio u pravu....

Slovenac

pre 13 godina

Ako je ovo što vi imate "Evropski put" kako bi tek Srbija izgledala da nije na "Evropskom putu".Da je Đinđić živ još i da postoji neka nada, ovako....

Dzoni

pre 13 godina

Ovaj sajt zajedno sa izjavama koje objavljuje svaki dan je postao vic.
Gde ste da komentariste konkretne stvari a ne prazne price i lazi a to je da za otplatu kredita u 2011 potrebno cak 60% drzavnog budzeta.
http://img340.imageshack.us/img340/7881/36708756.jpg
Za 10 godina su nas doveli tamo gde su i hteli ,u duznicko robstvo.

Dragan

pre 13 godina

"Beograd tada neće biti proglašavan za grad budućnosti, Srbija proglašavana za lidera u regionu, što će izazvati posledice za sve."
Hahahahha , ma daj Tadicu prestani vise crkao sam od smeha :)))
Mogu i ja da proglasim sebe za najboljeg fudblera na svetu ali dzabe kada ne znam ni loptu da ustopujem. Kod nas je sve magla i sve je marketing jer ocigledno da nema niceg osim toga. Kao drzava propadamo brzo i pad ce se jos intezivnije nastaviti. Daj Boze da gresim...

Trotter

pre 13 godina

Ajd što svaki drugi dan odvali poneku glupost, to smo već navikli.Ajd što njegovi govori nemaju veze sa životom, to se od njega nekako i očekuje...Ali da ,,OVO,, ima obraza da se poziva na Zorana Đinđića,pa to je stvarno....

Goran

pre 13 godina

Sto se mene tice, sutra bi potpisao da nas okupira bilo koja velika sila. Sigurno bi bolje tako ziveli nego pod silnim ovim glavonjama. Ovaj prica o 2020 godini. Pa ovi domaci politicari zaista misle da je ljudski vek 240 godina. Nije gospodo politicari. Oko 3x je manji. Zivot nam je prosao u cekanju da se nesto desi, u Slobama, Kostunicama, i ostaloj bandi... strasno... vise ne izlazim na glasanje, posto nema smisla.

goca boca

pre 13 godina

mnogo si bre los tadicu...nisu ni drugi nista bolji, ali ti bi tebalo da si naslednik djindjica, a da sa ne lazemo nisu mi ni do kolena...vidimo da su ti rezultati rada nistavni...mozes ti da udaras u dobos koliko hoces ali te 'ebe rezultat tj. minuli rad...a...nijedan marketinski mag ne moze da ti pomogne, sorry...

Boban

pre 13 godina

Komentari puni gorčine i negodovanja. I ja sam nekad glasao za Tadića, ali više nikada u životu neću da glasam pa makar i mog rođenog brata da biraju za predsednika. Ali, jel mislite da Tadić čita ove naše komentare i da ga to zanima? Političari su naueni da se ne osvrću na to šta narod priča jer je narod uvek nezadovoljan. Narod je ovca a ovce mora da se šišaju.

Nebojsa

pre 13 godina

Ovo je bezocnost bez granica.
Moze se napisati srpska verzija Rati mir o tome sta je radjeno zadnjih 10 godina.
Nekda su Srbijom vladale DAHIJE, a danas KABADAHIJe.
Tito je od najboljih strucnjaka pravio partijski kadar, a ovi od partijskih kadrova prave strucnjake, sto je nemoguce.
Bukvalno igraju kako im Brisel i Vasington sviraju.
Rezolucija o Kosovu,preblaga, a i ona povucena.
Kriminalac iz Kine dobio N obela za mir, odijamo da odemo pa onda odemo.
Otac Jelene Trivan sef i organizator profesorske mafije u Kragujevcu, a ona izabrana za podpredsednika.To je dostojnost verovatno.
Beko mu saspe u lice a on kao pokisao mis cuti kao zaliven. A priznao kako je i da je vlasnik Novosti, sta su radili u Luci Beograd, sta su radili u Beogradu sa zemljistem Miskovic, Beko, Matic.
SARIC dao Miskovicu 100.000.000 EUR za Belvil i zvanicno objavljeno i dokazano, a nista nije preduzeto protiv Miskovica.
Da li je Saric sam kupovao po Srbiji, a ne bi ga ni hapsili da DEA nije zavrnula siju i naredila.
Niko od organizatora mafije tipa stecajne kojom su pljackali Srbiju ukljucujuci Klajevica nije dobio zatvor, niko iz nijedne afere.
U Srbiji postoji institucija pritvora, ali ne i zatvora za okorele kriminalce, mafijase.
Odakle Djelicu desetine milona EUR. Miljko, kreni od toga da je uzeo Djordjevicu 10.000.000 EUR od prodaje Meridijan banke.
Sta je sa Janjusevicem, sta je sa Kolesarom, Vlahovice, Rasetom i aerodromom Beograd.
Vas sve treba u rov na Marakanu.
Imala majka dva sina. Jedan bio genije,pametan, posten,vredan, patriota. A drugi jebio clan Demokratske stranke.

mali oglasi

pre 13 godina

Potreban nam je pametan, častan, pošten, odgovoran, domaćin čovek koji bi izvadio i vodio ovu zemlju ka boljoj budućnosti. Poželjno poznavanje državnog interesa i interesa njenih građana, kao i poznavanje rada na računaru od 8% PDV-a!
S poštovanjem Narod Srbije

igorpl

pre 13 godina

Očigledno je da nam je država puna nekih kavazi eksperata, a još očiglesnije je to što nemamo nikakvu saradnju premijera i predsednika republike, a naročito saradnju oko iznošenja raznih teza i laži.
Bolje je da se dogovre šta treba a šta ne treba iznosoti u javnosti a ne ovako svako priča kojekakve gluposti a posle samo sebe pokopaju lažima druge strane!
Ako neko nije shavtio pojasniću: Podsetiću vas da je početkom ove godine bila ona poznata i nadlaeko čuvena konfernecij na kojo je MIrrko Cvetković rekao da je Srbija zvanično po svim ekonomskim podacima izašla iz krize. Posle ovoga eto na kraju iste godine u kojoj se ta LAŽ iznela ikoči pajac iz kutije u obliku Predsednika republike i iznese ono što nam je svima odavno jasno tj pokopa izjavu premijera sa početka godine! Gospodo pa čujte, ja znam da nam je narod glup, neobrazovan, maluman i kartkog pamćenja ali nemojte se bar vi sprdati sa i ovako nesretnim svojim narodom to NIJE LEPO!
Dogovorite se već jednom pošto ste svi kvazi eksperti!
Sramota je da izlazite sa takvim izjavama u javnost a ovamo ste učili na AMERIČKOJ demokratiji i školovali se za JAVNE nastupe na osnovu velikih svetskih demokrata i TRETE MRTE! Veća je ovo sramota od toga da neko na takvoj poziciji krade.
DA ne spominjem sada čuvene izjave TIMICE MILOSAVLJEVIĆA, MINISTRA TRGOVINE i drugih poluobrazovanih eksperata na mestima ministara. Pre nego što bilo šta iznesete u javnost setite se kada ste bili mali pa vas je UČITELJICA (ako ste bili na tim časovima) govorila "ISPECI PA RECI". SAmo se setite toga, primenite tako u praksi i ovaj narod će manje da boli to što vi radite!
Molim vas sve u ime ovog GLUPOG naroda!

JC Denton

pre 13 godina

DS-ova skupština stranke = nekadašnji kongresi SPS-a.

Sve više verujem da je Boris Tadić reinkarnacija Slobodana Miloševića, ili, u najmanju ruku, da Slobin duh živi u njemu. (mada, Slobodan je od Borisa bio 100 puta sposobniji i principijalniji).

Sve je tu - inflacija, urušavanje države iznutra, bezidejnost, korupcija, prodavanje magle, drpanje državnih para od strane pojedinaca na vlasti,...

Samo ratova nema, ali nema ni nade i vere u bolje sutra, a šta je od toga gore ili bolje, prosudite sami...

MUKNAVI

pre 13 godina

E kad bi Srbija stala u tim lutanjima sa vama svima demagoskim i lopovskim vodjama i odmorila se malo od tih lutanja,spazila bi put izlaska sa te vase staze bez vida,po kojoj nas vodaju mediokriteti ,lopvi,spekulanti ..jednom reciju,osobe bez stida.Dan kada ce se iz ovog cutanja zaoriti;Padaj silo i nepravdo ,narod vam je sudic` zvan,priblizava se.Zar ste toliko hipnotisani vlascu,vasim privilegijama,i jahanjem na narodu da vi,kurte,murte,to niste jos primetili.Dobro je,bice nam lakse da vam pokazemo sta Narod ume kad nema vise kud..Dremajte vi, blebecite,i nastavite tako..

ja

pre 13 godina

"Anketirao" sam 12 mojih poznanika koji su redovno glasali za DS: za koga bi glasali da su sutra izbori? Odgovori: 5 bi apstiniralo (jer ne znaju za koga bi), 6 ne znaju za koga ali sigurno ne bi za DS, a samo jedan (a to nisam ja!) bi ostali verni demokratama. Pitao sam i za razloge. Gotovo svi stavljaju nekompetentnost, korumpiranost i gramzivost ljudi vezanih za DS kao razlog broj 1. Toliko od mene.

Aca

pre 13 godina

To je taj rad sto prolazi u kokosijoj pameti srpskih biraca - jedan dan u 4 godine se dohvati Djindjica, a svih ostalih dana Dacica, Palme, Nikolica, Kostunice, Delte i ekipe...

Sin Bludimir

pre 13 godina

(Inzenjer-Poslasticar, 18. decembar 2010 15:03)

Ajde molim te sledeci vikend kad budesh igrao preferans sa Olijem Renom pitaj ga da li zna neko tamo koje tachno godine Svarceneger postaje predsednik Amerike.
Neka se raspita dechko malo..

Dule Nesalomivi

pre 13 godina

ŠTA AKO SRBIJA STANE...

Pa da obavestim još jednog možda slabije obaveštenog dragog mi predsednika da je

Srbija stala hicem koji je razneo ne samo Zokijevo srce, nego celu Srbiju kao nuklearna

eksplozija.

A Demokratska stranka i on sam nisu NIŠTA učinili da to spreče. A mogli su...

Njima samima na "ponos" i savest ako savesti uopšte imaju nakon što su sve PRAVE

Đinđićeve sledbenike, demokrate njegove, dokazane borce od osnivanja DS izbacili

ekspresno iz svojih čitaj Borisovih; Šaperovih, Nebojšinih, Đilasovih, Deltinih, Omeginih,

Bekovih redova - mada spisak nije konačan.

Sada kada smo dobili kalife umesto kalifa, šta je to novo u izjavama nadasve lepog nam

predsednika, a što narod već nije čuo, ne zna i ne oseća na svojoj koži.

Dobar pastir treba da striže ovce a ne da im guli kožu. Jer se striža može ponoviti , a

guljenje NE !

Boni pastores est tondere pecus, non deglubere.

U Srbiji je uvek bilo bitno da predsednik države bude lep i da mu dobro stoji kravata.

To je kriterijum po kome se bira čelni čovek države koji je ničim izazvan zajedno sa

svojom strankom odložio za beskonačno donošenje Zakona o otvaranju dosijea tajnih,

polutajnih i javnih službi.
ZAŠTO ?
Da li da se možda istina o ubistvu našeg Space Shuttle za Evropu, svet i svetliju,

humaniju i bolju budućnost ne bi saznala ?
Kao ni slučajevi ubistava i "samoubistva" silnih nam novinara, sudija, političara,

"biznismena"...

Pa ne vodim ja državu već ti Tadiću koji kohabitiraš sa svima zarad čijeg opstanka na

vlasti ?
Pa naravno sopstvenog.
Ja sam apolitičan i jedino merilo uspešnosti bilo koje vlasti gledam po standardu i životu

mojih sugrađana.
Spusti se u narod i pogledaj dom svoj anđele. I skini paučinu sa tvojih prelepih očiju.
Izlaz je blizu ali slepi ga ne vide.

Pogledaj šta si uradio za svojih silnih mandata, o ti psihologu koji si doveo svojom

uspešnom politikom, lažnim predizbornim obećanjima narod svoj i građane Srbije do

ludila i očaja.

Neka su ti na ponos isečeni prsti ljudi koji nisu godinama primali platu, bez doprinosa za

socijalno, penziono i zdravstveno osiguranje.

Neka su ti na ponos"dobro odrađene" privatizacije, još bolje vođenje ekonomske

politike zemlje koju vodiš gde ti je bliski saradnik i kolega, koalicioni partner i autor knjige

EKONOMIJA DESTRUKCIJE koji je sasvim lepo sproveo na delu DESTRUKCIJU

EKONOMIJE sada već spržene zemlje Srbije i gde ti milioni gladnih ljudi vape za bilo

kakvim poslom i izgubljenih pogleda bacaju se sa Beogradskih mostova...

Dokazi su svuda oko tebe ako te to uopšte i zanima.

Ako ste gospodo draga, onako svi u kompletu, uspeli (da po rečima bivšeg guvernera

NBS Mark Radovan Jelasitija) pojedete i popijete 36 milijardi evra bez traga i glasa za

ovako kratak vremenski period vaše nadasve "uspešne" vladavine i da stvorite

NEPRISTOJNO BOGATE sa jedne i SASVIM PRISTOJNO SIROMAŠNE sa druge

strane a od tih 36 milijardi evra skoro 12 milijardi olupali iz privatizacionog fonda - novac

koji je bio namenjen za infrastrukturne projekte, podizanje proizvodnje kroz stvaranje

osnovnih uslova za poslovanje privrednih subjekata i ulagača a što NISTE uradili počev

od takozvane "reforme" pravosuđa, za pospešivanje zaposlenosti - naravno samo u

predizbornim kampanjama gde zapošljavate i otvarate od 200.000 pa sve do 1.000.000

novih radnih mesta a odmah po proteku izbora gasite upravo toliko koliko ste OBEĆALI;

i naravno na kraju za akcije građanima Srbije koje NIKAKO NE MOGU BITI NAZVANE

BESPLATNIM - pa ne dajete ništa vi iz svog džepa već ste isprodavali sve što su

generacije stvarale, raznim narko-bosovima kroz privatizacije koje su sve samo ne

transparentne i kojima ne može da uđe u trag ni Šerlok Houms da je kojim slučajem živ

niti Istražitelji iz Majamija.

Rmljani su po svim ovim pitanjima na kojima nikada nećemo dobiti odgovor bili daleko

pragmatičniji.
Osim igara davali su svom građanstvu i hleba.

A robovi, robovi su imali stalan posao, krov nad glavom i kakav takav bar jedan obrok

dnevno... SVE ONO ŠTO VEĆINA GRAĐANA SRBIJE DANAS NA ŽALOST NEMA !!!

PS

Boriću se za ono što mi pripada - a to je život dostojan čoveka.
U mnogim zemljama životinje imaju bolji tretman i uslove za život pa čak i stvarnu a ne

fiktivnu zakonsku zaštitu.

JA NE PRISTAJEM VIŠE DA ŽIVIMO U MRAKU !

U MRAKU U KOJI SU NAS GURNULI BESKRUPULOZNI, KORUMPIRANI, KREZUBI

POLITIČARI UDARENI U BOLESNU GLAVU (kao da su nekad imali zdravu - prim.aut.).

NE ŽELIM VIŠE DA ŽIVIM U LAŽIMA, POLUISTINAMA, ZAGLUŠUJUĆEM

MEDIJSKOM MRAKU, GOREM I OD SLOBINOG REŽIMA !

NE TREBA NAMA SVETLOST NA KRAJU TUNELA - JA NE ŽELIMO UOPŠTE VIŠE

DA ŽIVIM U TUNELU !!!

ŽIVI MALO TI DA VIDIŠ KAKO TO IZGLEDA.

ZAŠTO NE ŽELIM ?
ZATO ŠTO TO NIJE NORMALNO, PRIRODNO I SVOJSTVENO LJUDSKOM BIĆU.

MRAK NIJE SVOJSTVEN LJUDSKOM BIĆU !

HOĆU DA UPALIMO SVA SVETLA I SKINEMO SVE ZAVESE - NISMO SLEPI KOD

OČIJU !!!

NE DAM VAM SRBIJU DA JE UBIJETE POLITIČKOM SUMORNOM STVARNOŠĆU

!!!

Dule Nesalomivi

kenks

pre 13 godina

E gresko moja!!!
Ne krivim ga samo sto je Srbija stala, nego sto je SPS vratio u igru i dozvolio im da se lukavo svete za 2000-te. Krivim ga i sto ce svojom losom politikom dovesti na vlast Sprpske Nacionalne Svetice...

momabrazil

pre 13 godina

Члан 115. Устава Републике Србије:``Неспојивост функција Члан 115. Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.`` А Борис Тадић је председник Републике Србије и Демократске странке. Овоме у демократској и правној држави није потребан коментар!!!

cane.srbljanovic

pre 13 godina

Obrazovane ne mozemo da zadrzimo, jer nemamo para.
Ostale ne mozemo da zaposlimo, jer zavisimo od drugih.
Ali 2011 godina ce biti 'radna godina'.

Gospodin Predsednik, njegova stranka i njegova Vlada su smrtonosna opasnost za Srbiju.
Da li su Srbi sposobni da to razumeju? Da li bi, ukoliko razumeju, bili sposobni da delaju?

Tipolir

pre 13 godina

Tadić: DS ne napušta evropski put.-
Tadić: Fokus na put i prugu do CG.-
Tadić se žalio na kriminal u CG.-
Tadić: Izvinjenje, žal, pomirenje.-
Tadić: Ne vidim bolje ideje.-
Tadić se izvinio građanima Hrvatske.-
Tadić: Nema bratstva i jedinstva.-
Tadić: Unaprediti obrazovanje.-
Tadić: Nema leka za “odliv mozgova“
Tadić: Razmatramo kandidaturu za EU.-
Tadić: Nisam tražio pomoć SAD.-
Tadić: Srbija je još u krizi.-
Tadić: Srbija "osuđena“ na kredite.-
Tadić: Oporezivanjem teret krize preneti na najbogatije.-
Tadić: Infrastruktura dovodi fabrike.-
Tadić: Infrastruktura, pa fabrike.-
Tadić "ulazi u borbu" s tajkunima?
Tadić: Tajkuni treba da poklone deo.-
Tadić: Hoćemo "most srpskih tajkuna"
Tadić: Naši mostovi najveći u Evropi.-
Tadić: Država duguje jer nema para.-
Tadić: Ulaganje u proizvodnju hrane.-
Tadić: Niko ne gradi kao Srbija.-
Tadić: Loše se osećam zbog dugova.-
Tadić: Dobra klima u EU za Srbiju.-
Tadić: Cilj status kandidata.-
Tadić: Do kraja godine status za EU.-
Tadić: U EU između 2016. i 2020.-
Tadić: U tunelu smo, vidimo izlaz.-
Tadić: EU nezamenljiv cilj Srbije.-
Tadić u sredu u Hrvatskoj.-
Tadić: Ako Srbija sada stane...
Tadić: Ja sam ambasador privrede.-
Tadić: Skandiranje mi ne smeta.-
Tadić kao Džordž Kluni.-
Tadić: Reči ostaju u sećanju.-

zorance

pre 13 godina

ako Srbija sad stane (a taman ste nas gurnuli na samo dno) vi ste tu da nas gurnete još dublje(za svaki slučaj,izgleda da smo neki žilav narod) i zato imam molbu za vas: idite vi gde hoćete ali bez nas,jer mi možemo bez vas ali čisto sumnjam da vi možete bez nas.Imam dvoje dece i pred spavanje uvek požele da čuju neku bajku ,pa ja kao pokušavam da im ispričam sve bajke koje postoje ali to ne deluje na njih,već mi kažu da im pustim TV i onog čiku i tetu što mnogo lepo pričaju(najgore je što čika Boris i teta Trivan ni sami ne veruju u ono što pričaju) ali deca ko deca vole da čuju lepu bajku

đole v.

pre 13 godina

Ubeđen sam da B.Tadić i DS nikada više neće dobiti podršku ovog opljačkanog i prevarenog naroda. Sva relevantna istraživanja javnog mnjenja ukazuju na konstantan i nezaustavljiv pad rejtinga B.T. i njegove DS.Tu više ne pomaže nikakvo "spinovanje" i ponavljanje izanđalih matrica tipa: EU, reforme, liderstvo, borba protiv korupcije, Koštunica kriv i za zemljotres,kriza prolazi, bla-bla,truć-truć...Dosta, bre, više vaših laži i obmana!!!!!!

veoma dobronameran savet (bivseg) clana DSa

pre 13 godina

Tadicu, molim te sidji sa vlasti, i povedi svoje lopurde sa sobom. Ovo ne ide na dobro, i ako nastavish da se drzis vlasti kao pijan plota stvari mi ne izgledaju ruzicasto ni za zemlju ni za tvoju ekipu. Jednostavno priznaj da su vam rezultati ochajni, isharani raznoraznim aferama,skandalima i korupcijom, otrezni se MOLIM TE od uzivanja u vlasti i raznoraznim ulizicama, i sagledaj situaciju kakva jeste - nezadovoljstvo u narodu je ogromno a zemlja nam je na ivici kolapsa i pitanje je da li uopshte ima nade da ne propadne do kraja. U Srbiji narod cuti, cuti, ali pogledaj malo u istoriju, ako dodje da popricha sa vama, to nece na dobro da izadje. Chak je i neobaveshteni Kostunije lepo sishao sa vlasti sam kad je nezadovoljstvo naraslo - a neshto mi se chini da je bilo mozda 5% sadashnjeg...

doktor

pre 13 godina

Srbija moze u EU 2016,ali i nemora,jel tako?Svake nedelje drugi datum...Novi je verovatno 2018.Na kraju ce reci;"Pa,znate sta,moja je duznost bila samo protokularna!Nisam mogao da se mesam u rad Vlade,ona je kriva..."Kriv je Cvetkovic,Jeremic...Ti si samo jedan basketas ,rekreativac....Molim Vas ,objavite mi kom,ako je i ovde ostalo demokratije..

formalni clan DSa, do ponedeljka

pre 13 godina

"Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke ..."
Kao sto si trazio podrsku i kod ovih izbora, odnosno samo-biranja, partijskog vrha, sami izmedju sebe?
ZABORAVI!

Tihi

pre 13 godina

Ti bi da mi uzmesh josh 10godina zvota,e pa necesh ga majci,taman da crknem.Imash jednu jedinu shansu kod mene a to je da za kratko vreme budu pohapsheni svi"sukobi interesa" i da vishe nikada neprocitam da je neko umro od gladi!Neka bude radna godina za lopuze u zabeli,samo da li mozesh da vladash bez njih.I Zorana ne uzimajte u usta,on ovo nebi dozvolio ni pod razno!Ako hocesh da budesh presednik vladaj zajedno sa narodom i slushaj glas naroda sve druge u buvaru,neda su zasluzili,samo tako,krivi i pre dokazivanja krivice.Puce tikva vrlo skoro......

Dragan

pre 13 godina

E moj prijatelju,
ja molim Boga da Srbija stane, da ne propada dalje...
Da li mi živimo u istoj Srbiji?
Očigledno ne, kad vas vidim tako srećne i nasmejane!?!
Dokle...?

uzas

pre 13 godina

Kaze da ne moze da se poveca broj radnih mesta, sto znaci nema zivota za one bez posla, to porucuje predsednik drzave, pa ne treba nam takav predsednik, on ne zasluzuje da zivi sa nama u Srbiji, treba ga proterati jer je to IZDAJA NARODA!!!!!!

Milan

pre 13 godina

Jaooooooo..kakvo licemerstvo, kako losi ljudi vode ovu zemlju. Ma ne citiraj mi Djindjica, ne pominji ga, ne geljaj na stakama, ne pojavljuj mi se vise pred ocima. Ima li nade da se sklone ovakvi ljudi, da izbrisemo parlament, da dodju mladi ambiciozni ljudi. Dokle vise, zemljo trpis ovo.
Ne pominji mi Djindjica, nikada vise, nikada ti neces biti ni njegov nokat na levoj nozi.

1+1=3?

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ta ideja da Srbija može biti u EU 2016. godine? Hrvatska će sredinom 2011. završiti pregovore, a najkasnije krajem 2012. postati punopravnom članicom EU. Dakle 5,5 godina pregovaranja i 6.5-7 godina do članstva. Srbija pregovore ne može početi prije 2012. (ako i tada) a uz totalno nesređenu državu ima dodatne probleme/uvjete (Haag, Kosovo). Bit će dobro ako bude i 2020. godina. Matematika je znanost, a to što priča Tadić su bajke.

petar-pero

pre 13 godina

Da li ce iko ovima tamo objasniti da mi nemamo nikakve veze sa tom krizom?Kod nas je sve puklo jer nema proizvodnje jer su genijalci rekli da je buducnost u malim i srednjim preduzecima.. Mi nismo stigli taj stepen razvoja da bi ova kriza delovala na nas. Ajde neka neki ekonomista objasni ljudima sta je ta kriza i koga pogadja...Gluposti, nigde mala i srednja preduzeca ne cine osnov ekonomije jedne zemlje nego giganti koji prave robu i izvoze... A ove izjave ovoga coveka i slicnih su budalastine... A potpredsednici-DA LI NEKO OD NJIH IMA FAKULTET. ...ili su bili prezauzeti studentskim protestima da bi ga zavrsili? Ili su ga kao nagradu za zivotno "delo" ipak "zavrsili"?? Sramota me je jer sedim i trpim ovo...

ana

pre 13 godina

TADIC JE NAJOBICNIJI PLAGIJATOR BEZ TRUNKE SRAMA KADA MOZE DA STAVLJA SEBI U USTA RECI JEDNOG ORIGINALNOG COVEKA. Od Zorana DS nije imao niti jednog originalnog politicara.

Stevan

pre 13 godina

Ako Srbija sada stane...., sacuvacemo pet milijardi eura sa kojim ce nas zaduziti do kraja mandata, sacuvacemo privredu od daljeg propadanja, necemo prodavati drzavnu imovinu da bi gradili autoput u nedodjiju, smanjicemo brojcanost pete kolone, ukinucemo afere i posao revizorima, dalje lupetanje zvanicnika i vredjanje ovog naroda, pat poziciju vlasti, necemo doziveti da nam spoljni dug bude 100% od BDP a mozda cemo doziveti da posle 20 godina vidimo i normalnu vlast u Srbiji....

Zarko

pre 13 godina

Djindic "Srbija ce biti u EU 2009"
Tadic pre izbora "Srbija ce biti u EU 2012-13 ( ulazi zajedno sa Hrvatskom )
Tadic danas "Srbija ce biti u EU 2016 ( zajedno sa Albanijom i BIH i nezavisnim Kosovom )

Voja

pre 13 godina

Gospodine Predsednice,

Srbija je juce ponovo stala. Dvoje ljudi u njoj je umrlo od gladi.

Vas kao Predsednika Republike Srbije treba da je sramota kao sto je mene sramota. Srbin sam i u mojoj zemlji se umire od gladi. Kao u Etiopiji.

Apelujem na Vas da pozovete rukovodsto Zavoda za Socijalno Osiguranje i da im naredite da naprave popis najugrozenijih porodica po opstinama. Da im se pomogne HITNO i da se nikad vise u Srbiji ne gladiuje. U Srbiji moze da se nema, jer cesce nismo imali no sto smo imali. Ali ne sme da se gladuje.
Grehota je i od Boga i od ljudi.

Petar Bg

pre 13 godina

Ovo sam komentarisao i na prethodnoj vesti sa skupstine DS, ali mislim da je vazno ponoviti: Tadicu, procitaj vest i preporucene komentare na adresi:
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=480169#rating
Kad procitas, rzmisli o tome sto si rekao na skupstini jos jednom...

Sergije

pre 13 godina

Pocinje plasenje glasaca u stilu "ako ne glasate za nas nece biti plata, ni penzija, ni kes kredita".

Cini se da ce to biti glavni predizborni adut DS.

Dušan

pre 13 godina

Citirajući rečenicu ubijenog premijera Zorana Đinđića da "ako Srbija sada stane, to će ostaviti tragične posledice",

Pa, stala je i ovo što proživljavamo sada su upravo te tragične posledice o kojima je Zoran pričao.

Borise, nije Toma grobar, ti si.

W

pre 13 godina

Problem je sto sam jedini napredak video u moci drzavnih instituacija, ali ne i u moci obicnih gradjana. Zato i jeste sve licemerno. Da ste prvo ulozili u narod, mozda bi vam oprostili vasu neslogu i "kraduckanje". Ali, vi se svi (svi, ne samo demokrate) takmicite ko ce da bude "alfa" pa sve zavrsi na ledjima obicnih ljudi. Tuzno je sto u Srbiji zaista ne postoji normalna opcija. Ako mislite da cu rezignirano i melanholicno da zaokruzujem listic, prevarili ste se. Taj listic ce zavrsiti u kanti. Sramota. Samo da imamo bilo kakvog dostojnog coveka, ali ne vredi. Nijedan nije cist. E, to me deprimira. Cekam dan kada cemo vise da prelomimo tu situaciju i da nastavimo gde smo stali. Davno bese.

Pancevac

pre 13 godina

Jel to mislis na sebe,tvoje kolege politicare i tajkune?!
Mozda vama nije stala,i ne sme.

Srbija i njeni gradjani.
Krenulo je 5. Oktobra 2000.
A stalo, Marta 2003.

Sram vas bilo za sve!
Svi bi trebalo da odgovarate samo za ovakve izjave,za sve same lazi!

Ako nije bilo lustracije do 2000.,bice od 2000.!
Slobodno lazite,sve se upisuje,hvala bogu na tehnologiju,doci ce vam ona politricke glave.

Opametice se Srbija,
a svi vi,odgovaracete za lazi,a posle i za sve ostalo.

Srbin

pre 13 godina

Na zalost, Srbija je stala 2000-te godina kada su losi ljudi zarad licnih interesa dosli na vlast, medju kojima ste i Vi gospodine Predsednice..

petar-pero

pre 13 godina

Da li ce iko ovima tamo objasniti da mi nemamo nikakve veze sa tom krizom?Kod nas je sve puklo jer nema proizvodnje jer su genijalci rekli da je buducnost u malim i srednjim preduzecima.. Mi nismo stigli taj stepen razvoja da bi ova kriza delovala na nas. Ajde neka neki ekonomista objasni ljudima sta je ta kriza i koga pogadja...Gluposti, nigde mala i srednja preduzeca ne cine osnov ekonomije jedne zemlje nego giganti koji prave robu i izvoze... A ove izjave ovoga coveka i slicnih su budalastine... A potpredsednici-DA LI NEKO OD NJIH IMA FAKULTET. ...ili su bili prezauzeti studentskim protestima da bi ga zavrsili? Ili su ga kao nagradu za zivotno "delo" ipak "zavrsili"?? Sramota me je jer sedim i trpim ovo...

Зоран

pre 13 godina

Ako Srbija sada stane... prestaće da ide u rukverc. Vreme je da stane, i da krene napred posle toga.

Pravnik je bio bolji.
(Mario Bros, 19. decembar 2010 00:46)

А и машинбравар који свирао клавир. Ех, ако је онај био машинбравар, ја сам Марко Краљевић.

...marko

pre 13 godina

Svake godine ista priča. Gde je taj 10godišnji plan bio 2000te, kada skinusmo Slobu ? Hoćemo li 2020te da slušamo o još jednom planu ??? Mislim da, drugovi, ne radite skoro ništa, osim što pričate.

zlatko

pre 13 godina

Evo imamo plan kako da vam bude bolje ,samo izdrzite deset godina;dajte nam deset godina da vladamo,pa ako ne bude bolje,izvinite niko nije savrsen...ovo mi lici na ono budite dobri,ne trazite nikakva opipljiva objasnjenja,trpite, a kad umrete idete u raj,tamo je ce te doboti nagradu!

Srdjan

pre 13 godina

"Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji."

Pa sta tu ima da se razmislja, neka povecaju PDV na racunare na 1000% i eto razvijene i moderne Srbije. Vec ste poceli sa 10%, sad samo ne treba da stanete!

Rale

pre 13 godina

De li njemu skilji to svetlo na kraju tunela ?? Nikad mi nece biti jasno zasto je pred masom potrebno preterivati,biti neiskren .Zasto je potrebno kuraziti masu ??
Vreme ce pokazati da je bolje i zdravije kroz depresiju prolaziti realno .
Njegova diploma tesko mu moze pomoci pri ovoj in vivo senasi na naciju!! U stvari njegova diploma pomaze samo njemu licno .....

Berlin je srce Srbije

pre 13 godina

Stala je ona odavno, a ti i tebi slicni ste je zaustavili! od milosevica preko kostunice pa do tebe svi ste isti i svi vodite promasenu politiku!

Tine

pre 13 godina

Citat" Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je zatražio podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji"

P.S. Ovo gore je čista floskulaška izjava koja ama baš ništa ne znači, niti ikoga na išta obavezuje.
Primetio sam, da posle takvih političkih floskula, opštih mesta Srbiji postane loše, i sve krene po starom, ili još gore nego je bilo pre toga.
Dakle, promena nema, neće ih ni biti sve dok ovakve garnitura stanaka i u vlasti i u opoziciji postoje.

jovan

pre 13 godina

Gledam samo us pomoc kojih vradzbina DS-ovci nameravaju da ostanu na vlasti ali ne mogu ista da vidim. Cim je postao predsednik napravio je U-turn a sada kuka kako ne sme se stati. Svog bivseg Predsednika stranke, bivsi "mali od palube" se seti jedino pred izbore. Kada trcis unazad, stati i nije tako lose.

goran01

pre 13 godina

Vi ste tadicu ucestvovali od 2000 do 2010 u najnovijoj vrsti genocida - gasenje industrijskih giganata, masovno ostajanje ljudi bez posla, jacanje korupcije u svim oblastima, jacanje i pravadanje neofasista, nehapsenje i nezabranjivanje fasistickih organizacija i dan danas. Laprdanje sve u sesnaest...Kriza je u vasem mozgu, da vi hocete nesto da uradite uradili bi, tolike godine na vlasti. Vi ste bezobrazni, najblaze receno.

NATASA

pre 13 godina

"Kao najveće probleme koje je Srbija nasledila iz PROSLOG PERIODA Tadić je naveo strukturne probleme privrede, nedovoljno visok nivo obrazovanja, centralizovanost svih nivoa vlasti, lošu i neizgrađenu infrastrukturu, i kao najveći od svih problema demografsko odumiranje nacije".
IZ KOG PROSLOG VREMENA?? ALO KRALJU, NA VLASTI STE VEC CELIH DESET GODINA, DECENIJU BRE, O KOM VISE PROSLOM VREMENU PRICAS? ZA 10 GODINA JE SRBIJA MOGLA DA POSTANE PRAVI LIDER ALI NISTE STIGLI OD OTIMACINE DA SE OSVRNETE NA DRZAVU. VREME JE DA SAD VI MALO POSTANETE pluskvanperfekt iliti davno proslo vreme. NEK NAM JE BOG UPOMOC

akim

pre 13 godina

Tadic nemoze biti presednik DS kada je presednik Srbije.On bolje da je prepustio to mesto nekom drugom.Srbija je daleko od EU a mi svaki dan sve teze i teze zivimo plate su nam nikakve a cene su velike.Bolja buducnost je daleko pred Srbijom su mnoge grancia koja moraju da se predju ili nemoze da se predju.U Srbiji treba nova stranka i neki novi politicari koje ce voditi ovu zemlju u korist gradjana.U korist obicnih ljudi koji zele da rade i posteno zive.10 godina je vladao Slobodan Milosevic i SPS.Sada takodje vladaju 10 godina DS i Boris Tadic.A u Srbiji nikad losije nije.

Igorko

pre 13 godina

Ne bi on da bude predsednik, ali samo do 2020. dok Srbiji krene, a onda ce predati vlast. Boze ljudi, da li ovo normalan covek izgovara?

ako Srbija ikad krene...

pre 13 godina

2001 - Ako Srbija sada stane...
2002 - Ako Srbija sada stane...
2003 - Ako Srbija sada stane...
2004 - Ako Srbija sada stane...
2005 - Ako Srbija sada stane...
2006 - Ako Srbija sada stane...
2007 - Ako Srbija sada stane...
2008 - Ako Srbija sada stane...
2009 - Ako Srbija sada stane...
2010 - Ako Srbija sada stane...

ben

pre 13 godina

Plata 20% veca,euro 80 dinara,
privredni rast 5-6% godisnje,nezaposlenost manja za oko 10%,prodaja Mobtela po
trzisnoj cijeni,ustav,sloboda stampe,sve sa manjinskom vladom u kojoj nije bilo mjesta za Dacica i ostali kadar SPS i jedinstvene i u Evropi cuvene partije penzionera.Ova igra ce da potraje jos jedan izborni ciklus,da Nikolic i Dacic naprave vladu i da nas povedu u "raj".Tek tada ce vam pasti na um onaj o kome sam govorio na pocetku,a do tad glasajte.

bez secera

pre 13 godina

Jeste Tadicu, Deda Mraz pije kafu sa Spajdermenom, sve ti verujem.
Narod ti gladuje covece, kome ti to pricas?
Da ste sve pare od silnih poreza vratili narodu kroz zdravo uredjen socijalni program, svi nezaposleni bi ti dobrovoljno gradili koridore i mostove, a ovako ni punog frizidera ni puteva do evrope. Halavi ste, bezdushni i kratkovidi do bezumlja.

komsija

pre 13 godina

Veoma veliko razocarenje, nazalost ipak ce da stane takav koncept, zaustavice se neracionalizacija na primer kupovine aviona, namestaja koji je visestruko skuplji nego li slican, softvera visestruko skupljeg nego li open source itd itd

Shankly

pre 13 godina

Zanimljivo je to da u Srbiji kako se koja vlast menja, stranka koja sa vlasti silazi uvek jedva prelazi cenzus! Ne znam da li nam je biracka svest toliko visoka da uvek prepoznamo lopove, ili pre toliko niska da svaki put na vlast dovedemo nove (jos gore) lopove. Jos su jedni ostali da se oprobaju. Ne sumnjam za njih u isti epilog koji ce zadesiti zute, samo se pitam hoce li posle ovih sto jedini nisu jasili na vlasti da se konacno pojavi neko nov? Tad mozda izadjem na izbore...

tasa

pre 13 godina

Predsednice..pa da li ste vi svesni sta pricate? "Evropa ne povećava broj radnih mesta, jer smo ekonomski zavisni od regije u kojoj živimo" pa zasto onda prodadosmo dusu da bi usli u tu ist EU ako ne zbog radnih mesta. Imati posao-raditi po SZO predstavlja jednu od komponenta definicije zdravog coveka. Ti ne znas sta znaci nemati posao?!
Tuga, gde ja zivim.

"podršku za plan do 2020. godine" Do 2020? Molim? I sledecih 10 godina u Srbiji beda i cemer. Jaoooo. Pa ja cu tada biti baba-devojka. Kad cu decu da rodim, od cega da ih hranim. Od ljubavi,obecanja?
Zavrsavam tezak fakultet, sposobna sam a gde cu da ulozim svu energiju koju imam ako ne na posao a posle da budem majka. A kako? Posla nema, da se udam...za koga...za nekog pacosa ko sto sam i ja, sto zardjuje u najboljem slucaju 40 hiljada ubija se jadovan od posla, nesrecan i tako prodje zivot. Nesrecan i meni i njemu. Sta si video.....nista.
Nista od ovoga me ne bi bolelo, da znam da Srbija nema potencijala, pa koliko ga samo imamo u poljoprivredi, u prirodnim resursima, u mladim i zdravim ljudima koji hoce da rade.
Nazalost primecujem da polako u srpskoj omladini razvija se nesto sto se u psihijatriji zove "naucena bespomocnost"-naucili smo da nas udaraju po glavi, da ne putujemo, da nemamo normalan zivot, ubijeni smo u pojam...i nemamo ni zelju da nesto promenimo. Kao tuzni kucici beskucnici...tako blejimo, pricamo ispricane price, a zivot prodje.

tesla beograd

pre 13 godina

Odlicno SRBIJA DA STANE odmah, jer ce propasti totalno, ako nastavi sa ovakvim sarlatanima.

Ko od podpredsednika ima sve polozene ispite sa 3 godine, jer su 4 upisali USLOVNO.

PRVO da zavrse fakultete pa da se PROPITAMO.

Profesor matematike

smesko

pre 13 godina

Srbiji bi u ovom trenutku bilo najbolje da stane... jer pada strmoglavo! Dakle, prvo treba da stane, pa da pocne da se krece u suprotnom smeru!

Spaky

pre 13 godina

Kako ce tek da izgleda kad Srbija stane ako se sad "krecemo".....??? Ovo da smo "Lideri u regionu" ali po inflaciji,nezaposlenosti,najnizim zaradama.....

DS bivsi pristalica

pre 13 godina

Borise, manje priče, više dela... makar od mene nećeš dobiti glas za ovakve rezultate kakve sada postižete, niti za politiku koju sada vodite... Ako i vi znate šta vam je politika i šta su vaam ciljevi!

lose od losijeg

pre 13 godina

@Nebojsa... Blago tebi kad za ove silne godine znas samo za Janjusevica i Kolesara. To je sica u odnosu na ono sto kasnije desavalo. Ako je, prema izjavi Subotica, Miskovic placao Tijanica da ga ne predstavlja u losem svetlu, onda je to isto radio i sa urednicima najvecih listova, gde ce retko objaviti komentar protiv njega, Beka i ostalih. Blic je zabranio komentare na temu propasti Ikarbusa i skorasnjoj rasprodaji njegove imovine. Sve je to normalno u vremenima vladavine B.Tadica. Nista se dobro Srbiji ne pise za slucaj da B.Tadic i njegova DS dobiju mandat za jos 4 godine vladanja.

Nikola

pre 13 godina

Srbija zbog vas ide u nazad.
I... ako Srbija stane, to nece biti zato sto nema DSa da nas vuce napred. Vi samo popunjavate mesto koje zbog stranih faktora ne moze da zauzme neko ko je zasluzan za njega.

misa

pre 13 godina

Da pocnemo prvo od tebe.Beogradska carsija je zakon u tracaranju.Ma u bari se sve zna.Ko si ti a ko su ti saradnici i kako je sta prodato i kako je na koji nacin kupljeno .Kako je neko dobio tender na bezobrazluk.Likovi oko tebe do bola kao sto se ti foliras da ces da zivis u tastinom stanu kad napustis Dedinje.Alo odmori malo carsija je zakon .Nego sutra novo odelo i novu masnu i u novo ispiranje mozgova.Bas si kralj.Ali za sebe i tebi slicne.Nemoj da mislis da te mrzim ******. A tek sta mislim o tvojim naslednicima?

joker

pre 13 godina

Da mi platimo jedno 10 Nemaca i 10 Japanaca da vode ovu zemlju i da nas izvuku iz krize. Sve ostalo je zavaravanje. Kao i u fudbalu, pravi trener je 80% ekipe.

Raci

pre 13 godina

Pogrdne reci koje mi se vrzmaju po glavi ne smem ni da napisem, vi samo predpostavite sta mogu pomisliti o ljudima koji nam "vode" zemlju.

Milos D.

pre 13 godina

Tolika je moja ogorcenost i mrznja prema tzv. demeokratskom krilu da se to ne moze pretociti u reci.
Zelim im sve najgore sto se moze zamisliti i pozeleti. To je postkomunisticki talog. I oni se danas predstavljaju kao neophodni. Kao spasioci i jedini kvalifikovani. Kakva tuga. Docice dan kad cu otici iz Srbije i nikad se necu osvrnuti. Zasto bih se osvrtao? Za čim? Zemlja koja mi je oduzela mladost i srecu. Ne samo meni...Zemlja u kojoj treba da se osecam lose sto sam fakultet zavrsio dok partijski podobni srednjoskolci po post-tito-milosevic partijama zaradjuju vise od lekara koji spasavaju zivote drugima. Sramota!! Srbija zasluzuje da izumre i nestane sa mape Evrope. Ovde odavno ne vlada istina i pravda vec laz i obmana i lopovluk. Fuj!!!