Investicije ugrožene zbog huligana

Sukobi huligana sa policijom u Beogradu i Đenovi kvare i onako loš imidž Srbije u svetu i negativno se odražavaju na potencijalne ulagače, kaže Srđan Srećković.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2010.

15:15

Default images

Potpuno je jasno da država koja emituje nestabilnost za privatnu i javnu svojinu i za ljude nije atraktivna za bilo kakve investicije, pa ni za one iz dijaspore“, izjavio je ministar dijaspore Srđan Srećković.

On je uveren da iza huligana stoji jedna ozbiljna politička organizacija koja želi da spreči dalju demokratizaciju Srbije i priključenje zapadnim integracijama, sa kojima država mora da se obračuna.

To su oni centri moći koji su netaknuti nakon 2000. godine. Uveren sam da su politički, možda ima i primesa ekonomskih, kapitala koji želi da podrži političke snage koje žele da nas vrate u vreme izolacije i kojima ne odgovara da postoji slobodno tržište i konkurencija, da se smanje monopoli, da budu niže cene. U tim uslovima konkurencije i tržišne privrede su i mnogo veće šanse za veće investicije“, kaže Srećković.

Niko me ne može ubediti da su to deca koja imaju 16, 17 ili 18 godina, da su izašli na ulicu da se sukobljavaju sa policijom, da bez razloga rizikuju da budu povređeni. Očekujem od policije i službe bezbednosti da otkriju ko su organizatori i da se sa tim završi“, ističe Srečković.

Upozorio je da ekonomskog razvoja nema bez stranih investicija i da svaki ovakav događaj dodatno pogoršava naš imidž u svetu, koji i onako nije dobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: