Agrobanka i u Republici Srpskoj

Skupština akcionara Agrobanke donela je na današnjoj vanrednoj sednici odluku o osnivanju Agrobanke u Banja Luci, saopštila je ta banka.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 07.10.2010.

14:01

Default images

Osnivači Agrobanke u Republici Srpskoj će biti Agrobanka Beograd sa udelom od 80 odsto akcija i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, koja će biti vlasnik 20 odsto akcija.

Osnivački kapital nove banke je 10 miliona evra, od čega će Agrobanka obezbediti osam miliona. Investiciono-razvojna banka Republike Srpske je u vlasništvu Republike Srpske.

Agrobanka A.D. Banja Luka radiće na tržištu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine kao komercijalna banka koja će obavljati sve vrste bankarskih poslova i biće otvorena za rad sa privredom i grđjanima, ali će poseban akcenat staviti na kreditiranje poljoprivredne delatnosti.

Govoreći članovima Skupštine o osnivanju banke u Banja Luci predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić je istakao da “Agrobanka u narednom periodu planira da ostvari zapaženu prisutnost na tržištu Republike Srpske, kao i čitave Bosne i Hercegovine”.

Agrobanka izražava zadovoljstvo zbog činjenice da će joj Vlada Republike Srpske biti partner u novoj banci koja se osniva u Banja Luci, navedeno je u saopštenju.

Osnivanje Agrobanke u Banja Luci deo je “dugoročnog plana razvoja Agrobanke Beograd za period 2008. - 2012. godine” na osnovu koga se banka "usmerava na one poslove, na one regione i na ciljne grupe gde se procenjuje da se može rentabilno poslovati”.

U okviru ove strategije razvoj poslovne mreže, u zemlji i inostranstvu, zauzima jedno od centralnih mesta u strateškom opredeljenju Agrobanke.

Čelnici Agrobanke, kako se navodi na sajtu brokersko-dilerskog društva Sinteza Invest, očekuju veoma brzu ekspanziju novoformirane bankarske ustanove i povraćaj uloženih sredstava za manje od četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

21 h

Podeli: