Milosavljević: Nema poskupljenja

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević kaže da nema mesta poskupljenju hleba, kao i da država neće dati saglasnost za povećanje cena struje i gasa.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 02.08.2010.

17:45

Default images

Na zahtev pekara da dođe, zbog povećanja cene brašna, do poskupljenja hleba, Milosavljević je podsetio da se još uvek koriste zalihe od pošle godine i da nema opravdanih razloga za takim zahtevom.

"Objektivnih razloga u narednih mesec dana nema, zbog toga će država iskoristiti sve mahanizme da interveniše i obezbedi redovno i kvalitetno snabdevanja hleba po prihvatljivim cenama", upozorio je ministar Milosavljević.

"Ukoliko dođe do neopravdanog i neprimerenog poskupljenja brašna i hleba, reagovaće Direkcija za robne rezerve", kazao je Milosavljević.

Ipak, on je izrazio nadu da do toga neće doći i dodao da veruje da će se do kraja godine odžati cenovna stabilnost.

Kada je reč o povećanju cena struje i gasa, Milosavljević je istakao da su ona neprihvatljiva, dok plate, penzije i ostala davanja iz budžeta ostanu nepromenjena.

Poskupeo hleb u Leskovcu od 15 do 20 odsto

Leskovački pekari povećali su danas cene hleba od 15 do 20 odsto, tako da vekna belog hleba u Leskovcu košta od 22 do 27 dinara.

Pekare Sunce i Dubičica povećale su cene hleba za pet dinara po vekni, Zlatni Pek za tri, a vekna hleba UMIPEK-a poskupela je za jedan dinar.

Proizvođači hleba naveli su da je hleb poskupeo zbog povećanja cene namenskog brašna za 20 odsto, ali su istakli da Leskovčani i dalje kupuju najjeftiniji hleb u Srbiji. Pekari su ocenili da bi hleb mogao da poskupi ponovo za mesec dana, jer sa trenutnim cenama pekare posluju na granici isplativosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: