Povećati PDV, ne povećavati plate

Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da veruje da bi problemi nezaposlenosti i smanjenja tražnje mogli biti delimično rešeni poreskom reformom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.03.2010.

08:42

Default images

Ona navodi da se lično zalaže za povećanje poreza na potrošnju, a smanjivanje poreza na zarade i da je to ”njena lična vizija poreske reforme, što ne znači da Vlada mora da je prihvati”.

„O pitanjima plata i penzija govorim isključivo na osnovu budžeta, a taj budžet je donela Vlada. Nemojte tražiti od mene da pričam suprotno najvažnijem zakonu koji branim“, kaže Dragutinovićeva i dodaje da sve izjave daje „na osnovu onoga što piše u budžetu“.

„Ne kažem da neće biti odmrzavanja, nego čitam šta piše u budžetu“, dodaje ministarka ali naglašava da se „ništa ne može reći zdravo za gotovo. Volela bih da tokom 2010. imamo jedan budžet. Ne dva! A sigurno je da bi za povećanje plata i penzija morao da se radi rebalans“.

Ona napominje da su „prihodi na nivou planiranih, a rast plata i penzija možemo da očekujemo ako prihodi budu veći, i to značajnije. Država treba da istraje u ovoj godini, da ima jedan budžet bez rebalansa i da tokom 2010. godine ostanu fiksne plate i penzije u javnom sektoru“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: