Grci jedini za staklaru u Pančevu

Za kupovinu Industrije stakla Pančevo je pristigla samo jedna ponuda - grčke firme "YIOULA Glassworks".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2008.

12:50

Default images

Agencija za privatizaciju objavila je da je tenderska komisija otvorila ponude i konstatovala da ponuđač ispunjava uslove iz javnog poziva za kupovinu 100 odsto kapitala fabrike.

U saopštenju se navodi da će Agencija, u saradnji sa savetnikom, u roku od najviše 30 dana od dana otvaranja ponude, oceniti ponudu "YIOULA Glassworks" iz Grčke i prezentovati je članovima Tenderske komisije na drugoj sednici.

Inače, tendersku dokumentaciju otkupili su, pored grčke firme, još i Brikel iz Bugarske (koja je već postala vlasnik kruševačkog Trajala) i Trimo iz Slovenije.

Agencija za privatizaciju raspisala je treći po redu tender za pančevačku staklaru 1. oktobra 2007. Prvi je bio raspisan 2003. godine, a drugi 2005. i oba su bila neuspešna, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Pravo na podnošenje ponuda na poslednjem tenderu imale su firme koja se bave proizvodnjom, preradom i trgovinom stakla najmanje tri poslovne godine u kontinuitetu i koje su u 2006. godini ostvarile prihod od najmanje deset miliona evra.

Industrija stakla Pančevo osnovana je 9. septembra 1930. godine, kao prva mehanička fabrika stakla za prozore, sa sedištem u Beogradu. Industrija stakla Pančevo proizvodi sigurnosna stakla, auto-stakla, stakla za belu tehniku, građevinarstvo i posebne namene, kao i ampule i bočice za farmaceutsku industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: