Srbija

Petak, 12.07.2013.

14:05

Telekom Austrija hoće SBB i H1 T

Telekom Austrija razmatra mogućnost da preuzme neke kompanije u jugoistočnoj Evropi, uključujući kompanije iz Srbije i Hrvatske, pišu regionalni mediji.

Izvor: Poslovni dnevnik

Default images

Direktor Telekoma Austrija Hanes Ametsrajter najavio je da njegova kompanija želi da postane najveći igrač u jugoistočnoj Evropi i otkrio zainteresovanost za srpski SBB.

"SBB je interesantno preduzeće i zasigurno ćemo uzeti informacije o procesu prodaje", naglasio je on u intervjuu bečkom ekonomskom dnevniku "Virtšaftsblat".

Telekom Austrija, prema njegovim rečima, razmatra mogućnosti preuzimanja u jugoistočnoj Evropi, uključujući Hrvatsku i Srbiju, što bi mu moglo omogućiti da postane vodeći igrac u regionu, objasnio je on.

"Mislim da imamo šansu da postanemo najveći igrač u jugoistočnoj Evropi i najbolje integrisani pružalac usluga u regionu", kazao je Ametsrajter.

Kupovina kablovskih operatera i kompanija za satelitsku opremu omogućile bi Telekom Austriji, kako je dodao, da klijentima ponudi pakete usluga.

"Mi ćemo se jasno razvijati u pravcu konvergencije. To je strategija koju smo usvojili 2009. godine i koju dosledno primenjujemo. Zbog toga smo kupili više kablovskih operatera i kompanija za satelite", naglasio je šef Telekom Austrija.

On je ukazao da klijenti koji kupuju pakete usluga duže ostaju mušterije.

"To je prilika za rast koju drugi nemaju", smatra Ametsrajter s tim u vezi pominjujući hrvatskog operatera H1 Telekom i srpskog kablovskog operatera SBB.

Upitan da li će biti potrebno povećanje kapitala za ove poduhvate Ametsrajter je rekao da to pitanje trenutno nije aktuelno, i da Telekom Austria najpre traži odgovarajuće ciljeve, a potom će se govoriti o finansiranju.

Na pitanje da li Telekom Austrija razmišlja da se povuče iz neke zemlje on je istakao da postoje uvek teška tržišta, ali to ne može biti razlog za povlačenje.

On je, međutim, dodao da se ipak ne može isključiti mogućnost povlačenja sa nekih tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

11 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: