"EBRD veoma produktivan u Crnoj Gori"

Protekle tri godine su bile produktivne za EBRD u Crnoj Gori, budući da je samo u tom periodu investirana polovina od 530 miliona evra EBRD-ovih ulaganja.

Region

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

09:50

(Foto: Thinkstock.com)

To je izjavio predsednik te institucije Suma Čakrabarti na sastanku sa crnogorskim zvaničnicima.

Čakrabarti, koji je boravio u poseti Crnoj Gori, istakao je da je EBRD obezbedila stručnu pomoć za preko 550 crnogorskih malih i srednjih preduzeća, od kojih mnoge vode žene, i dodao da Banka pozdravlja predstojeće obnavljanje procesa privatizacije u toj zemlji, navodi se u saopštenju londonske banke dostavljenom Tanjugu.

Kako je naveo, EBRD ostaje posvećena promovisanju regionalne integracije kroz održavanje Investicionih samita zapadnog Balkana u sedištu banke u Londonu.

Predsednik EBRD-a se sastao sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom đukanovićem i ministrima u crnogorskoj vladi, ali i sa predstavnicima poslovne i diplomatske zajednice.

"Crna Gora igra ključnu ulogu u regionu zapadnog Balkana i ima posebno mesto unutar EBRD-a", poručio je Čakrabarti.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović se zahvalio EBRD-u na pružanju podrške crnogorskoj ekonomiji u proteklim godinama, naročito u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture, i pozvao je banku da razmotri projekte koji su namenjeni prevazilaženju regionalnih razlika.

Premijer Milo đukanović je izrazio zahvalnost povodom uloge EBRD-a u otvaranju i održavanju regionalnog dijaloga, poručujući da je podrška banke dobrodošla i u pružanju pomoći lokalnim kompanijama i podizanju standarda kvaliteta na lokalnom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: